Review: Catrice Prime and Fine Pore Refining anti-shine base


*Ten eerste, sorry dat de titel verkeerd staat via Bloglovin. Ik ben altijd heel enthousiast, druk op 'publiceren' en zie dan pas dat er foutjes in staan, haha. Dit blijft op Bloglovin verkeerd staan. Het is aangepast!

Het is alweer een tijdje geleden dat Catrice met twee nieuwe primers kwam: een groene en eentje zonder kleur. Wie weet herinner je je mijn review over de groene primer nog. Ik was daar niet bepaald enthousiast over en heb hem dan ook weggeven. De andere primer, de Pore Refining Anti-Shine Base, klonk dan ook een stuk beter. Ik heb hem voor lange tijd (twee maanden) uitgebreid getest omdat ik mijn mening niet zo goed kon vormen. Vandaag lees je dan eindelijk wat ik er van vind!

Pore Refining Anti-Shine Base- 3,59 via Kruidvat


Wat Catrice zegt over de primer:
"Lichtgewicht primer die er voor zorgt dat poriën kleiner ogen en glans minimaliseert. Voor een langhoudende, zijdezachte matte uitstraling. Gebruik alleen of onder foundation. Zorgt er voor dat make-up beter en mooier blijft zitten. Vrij van parabenen, olie en parfum."

Dit klinkt allemaal erg goed moet ik zeggen! In de meeste primers zit dimethicone, siliconen die er voor zorgen dat de primer de huid gladstrijkt. Dat siliconengevoel vind ik zelf erg onprettig. Omdat er in deze primer geen siliconen zitten, heb je dat niet. Daarnaast is 'ie uitermate geschikt voor mensen met een vette huid omdat 'ie olievrij is. Fijn!


Hierboven nog een deel van de ingrediënten. Het andere deel was er helaas in de winkel al af, maar er zitten sowieso geen siliconen in.


Zo ziet de primer er uit. Op het oog lijkt het op een dagcrème, maar je zult zien dat 'ie helemaal geen kleur bevat. De primer is geurloos en voelt glad aan op een prettige (niet-verzwarende) manier. De substantie is vrij dun, daardoor trekt hij sneller in.


Smeren maar...


En weg! Ik vind het fijn dat de primer zo snel intrekt. Ik krijg helemaal niet het gevoel alsof ik iets heel dekkends op mijn gezicht smeer, de basis is super licht en niet vet. Na het aanbrengen zie je dat je gezicht wat matter is geworden. Op zichzelf (zonder andere gezichtsmake-up) zou ik deze primer niet gebruiken, omdat ik de poriëndekking wat vind tegenvallen. De primer 'vult' mijn poriën niet zo heel goed, misschien komt dat wel door het gebrek aan siliconen. Ik heb dus nog wel echt een laagje foundation nodig om mijn poriën minder zichtbaar te laten lijken. Als je de primer enkel wil gebruiken om glimmen tegen te gaan, heb je aan dit product een goede.


Ik vind het moeilijk om mijn mening te geven. Ik verwacht van een primer dat hij mijn poriën minder zichtbaar maakt, en dat deed deze niet heel goed. Wel maakt hij mijn gezicht wat egaler en mijn make-up blijft een stuk langer mat. Waar ik normaal na een uur of 3 zeker moet bijpoederen of smeren, kan ik nu bijna een hele werkdag (een uur of 8) overleven zonder overdreven te glimmen. Aan de ene kant is de primer dus een teleurstelling, aan de andere kant is 'ie super fijn. Zoek je iets wat jouw gezichtsmake-up langer mat houdt, en heb je niet zoveel last van grote poriën? Ga dan voor deze. Als je echt op zoek bent naar een goede poriëndekking, moet je nog even verder kijken.

1 opmerking

Thanks voor je reactie!