Kiko Sun Lovers blush in Ipanema Peach


Aaaah, door deze review droom ik weer heel even terug naar drie weken geleden toen ik nog heerlijk in Portugal op het balkon zat. In Portugal bezocht ik een heel groot winkelcentrum waar ik bij Kiko en Sephora naar binnen glipte. Ik kwam niet bepaald met lege handen naar buiten... Het eerste waar ik naar greep is deze Sun Lovers blush van Kiko.

Kiko Sun Lovers blush in Ipanema Peach- 13,90 euroDe verpakking is stevig en vrolijk. Aan de binnenkant zit een spiegeltje. Super fijn voor onderweg! Ik vind eigenlijk dat alle poederproducten een spiegeltje aan de binnenkant zouden moeten hebben.


De kleur is Ipanema Peach, vernoemd naar het bekende strand in Rio. Naast de blush is er ook nog een geweldige bronzer uitgebracht. Deze blush is overigens onderdeel van Life in Rio, een gelimiteerde collectie voor de zomer van 2014. Kijk zeker even naar de andere producten- ze zijn allemaal even prachtig! Er zit 8 gram product in, best veel dus. Het is een gebakken poeder dat bol in de pan staat.
De blush bevat drie kleuren: één soort van highlighter die behoorlijk lijkt op Peachykeen van Mac (rechts) en Sleek Rose Gold, één bronze achtige kleur die je kunt vergelijken met Laguna van Nars en een wat hardere, matte roze kleur. Ik vind het jammer dat deze laatste kleur heel moeilijk afzonderlijk te gebruiken is. Je moet onderhand met een wattenstaafje in het product om die kleur er uit te krijgen.


Dit zijn de drie kleuren apart. Links is een toch aardig matte bronzen kleur, midden is een matte, hardroze kleur en rechts is meer een highlighter met gouden glow. Ik moet zeggen dat ik vooral voor de rechtse kleur ben gevallen (en ik vind die ook echt het mooist). De blush is héél erg goed gepigmenteerd en werkt dus het best met een zachte kwast (denk aan de Real Techniques blush brush).


Het lijkt alsof ik deze foto heftig heb bewerkt maar ik kwam er achter dat er een dikke vlek op mijn lens zat, haha.


Dit zijn de kleuren vervaagd. Wat je op de foto niet zo goed kunt zien, is dat er een dikke goudachtige glans overheen zit. Als je de blush draagt, heb je geen highlighter meer nodig. Ik moet daardoor wel zeggen dat 'ie het mooist uitkomt op een gebruinde huid. In Portugal vond ik die gouden gloed prachtig (ik had dan ook echt een heel bruin gezicht), terwijl ik hem nu snel te veel vind glanzen op mijn lichte huid. Dat kun je oplossen door slechts een beetje van de meest rechtse kleur te pakken of aan te brengen met een hele zachte kwast. De kleur is dan perfect en wat minder shiny.

De blush blijft redelijk goed zitten maar eerlijk is eerlijk, ik had er net wat meer van verwacht. Hij blijft een uur of vier op mijn gezicht, maar daarna is het gedaan met de pret. Jammer! Ik moet zeker twee (en zelfs drie als ik 's avonds uitga) keer bijwerken. Daar had ik net iets meer van gehoopt. Desondanks ben ik groot fan van dit mooie product. Ik neem het maar voor lief dat ik hem vaker bij moet werken.

Kiko is in Nederland helaas niet in winkels verkrijgbaar. Je kunt het wel online bestellen tegenwoordig.

4 opmerkingen

Thanks voor je reactie!