Eerste indruk: FAZO cactusvijgolie


Hebben jullie ooit gehoord van cactusvijgolie? Nee, ik dus ook niet, maar nu wel! Ik mocht via FAZO Cosmetics een flesje cactusvijgolie uitproberen en ik was razend benieuwd. Het zou minder vettig zijn dan arganolie, dus dat klonk goed. Ik heb het product een paar dagen gebruikt, dus dit is mijn eerste indruk. Wat de functies zijn van de olie, leg ik je in het verhaal uit.

Fazo cactusvijgolie- 39,90 euro


Ik gebruik ter informatie even de tekst van FAZO die ik heb ontvangen:

"Cactusvijgolie wordt gemaakt van de pitten die in de vruchten van de cactus zitten. Voor de productie van een liter cactusvijgolie is bijna een ton vijgen nodig. Hierdoor is de olie een van de meest zeldzame en kostbare die er bestaat. Fazo zorgt daarnaast voor de beste kwaliteit olie, omdat zij alleen produceren door middel van koude persing. Cactusvijgolie bevat buitengewoon veel vitamine E, die het lichaam beschermt tegen vrije radicalen. Daarnaast bevat het een hoge concentratie vitamine F, vooral linolzuur, dat de huid hydrateert en beschermt tegen invloeden van buitenaf. Ook is de olie rijk aan plantensterolen, die de celvernieuwing van de huid stimuleren."

Wat doet het?
De cactusvijgolie is een product dat de huid verzorgt en hydrateert. Daarnaast gaat het huidveroudering tegen, heeft het een licht liftend effect en bevordert het de elasticiteit en stevigheid van de huid. Als laatste kan het worden gebruikt voor de behandeling van acne, littekens en striae.
Het heeft een lichte, niet-vette textuur, waardoor het makkelijk aan te brengen is, niet glimt, en snel intrekt." Dit is het flesje! 


Het is een roller. Ik vind dat best fijn! Zeker met olie verspil je vaak product, met een roller doe je er veel langer mee. Het rollertje was wel een beetje stroef, maar dat is na een paar keer gebruiken over. 

De geur van het product is apart. Ik kan het niet heel goed beschrijven, maar het is minder zwaar dan arganolie. Gelukkig maar, want die ruikt vlezig en naar noten. Deze ruikt een beetje muf, maar niet storend. Bij het aanbrengen merk ik inderdaad dat het ook een stuk minder vet is. Gelukkig maar, want ik haat dat gevoel op mijn gezicht. Dit product kun je het best gebruiken als een soort treatment voor 's avonds of 's nachts. Ik zou het persoonlijk niet gebruiken voordat ik mijn make-up aanbreng, want het trekt niet heel snel in. 


Lastig om op beeld vast te leggen, maar dit is de olie aangebracht. Vrij licht en vloeibaar, het is geen dikke substantie.

Ik heb het normaal niet zo op olie op mijn gezicht. Waarom zou ik dat doen als mijn huid al vrij snel gaat glimmen? Het tegendeel is nu wel bewezen: je kunt de olie prima op een gemengde of vochtarme huid gebruiken. Ik moet zeggen dat ik het deze olie moeilijk heb gemaakt. Ik was de afgelopen twee weken behoorlijk ziek en dan ziet mijn huid er niet uit. Ik was wit en mijn huid oogde super droog en dof. Deze olie is erg fijn! Ondanks dat 'ie niet snel intrekt, is het een fijne behandeling voor 's nachts. Je wordt 's morgens wakker met een minder doffe teint en droge, vochtarme plekjes zijn minder. Hoe het effect op langere termijn is, zullen we gaan zien.

Het product is best prijzig, maar wel zuinig. Tot nu toe ben ik erg tevreden! Over een maand of twee plaats ik de uiteindelijke review.

7 opmerkingen

 1. Ik ben heel benieuwd naar je uiteindelijke review!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik zou dit product ook wel eens uit willen proberen ;)
  I love your blog :) <3

  Xx julia
  creativenails4fun

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het product besteld. Ben benieuwd

  xx
  Jamy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt al goed! Ben heel benieuwd naar de uiteindelijke review.

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor de mensen die deze te duur vinden. Hier is een goedkopere versie:
  https://www.geenparfum.nl/index.php?item=najel-100_-pure-cactusvijgolie-80ml&action=article&group_id=8&aid=1913&lang=nl

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!