Review: Essence Stay All Day concealer 16h


Sorry dat ik een weekje 'vrij' heb genomen op m'n blog! Ik ben behoorlijk ziek geweest en had echt niet de kracht om iets te doen, helaas. Ik ben eindelijk met mijn zieke koppie uit bed gestapt en vond het hoog tijd om weer te schrijven. Vandaag heb ik een nieuw product dat ik graag aan jullie wil laten zien, namelijk de Stay All Day concealer van Essence. Zestien uur is behoorlijk lang, dus ik was klaar voor een stevige test!

Essence Stay All Day concealer- 2,59 euro


Het is echt jaren geleden dat ik Essence gezichtsproducten gebruikte. Ik denk wel drie jaar geleden! De Matt Mousse was mijn favoriet. De producten zijn eigenlijk best prima, zeker voor de lage prijs die erbij hoort. Ik had geen enorm hoge verwachtingen, maar Essence stelt me nooit vreselijk teleur.


Wat de concealer belooft: langdurige houdbaarheid, romige concealer die donkere kringen en imperfecties bedekt. Heeft licht weerkaatsende pigmenten voor een natuurlijk stralende huid. Mooie beloftes! Maar waarom zie ik hier niks terug over de zestien uur belofte? Ik vind dit namelijk best erg lang, dus ik had er graag meer over willen weten. Hoe kan het dat het zo lang zit?De concealer heeft een lipglossapplicator. Niet heel hygienisch, maar ik vind het prima. Je verspilt minder product dan met een pompje.


Ik heb kleur 01, ik zou zeggen dat deze een neutrale tot gele ondertoon heeft. Je hebt ook kleur 02, maar deze is ook erg licht. Ik gok het op een Mac 20-25. Dat is een nadeel, want getinte tot donkere dames kunnen hier echt niks mee. Wat ik fijn vind is dat 'ie zo romig en vloeibaar is. Hij verdeelt net zo makkelijk als een vloeibare foundation en heeft zelfs een beetje een liftende werking (op het oog dan!) in het gezicht. Mooi om mee te shapen! Ik gebruik hem onder mijn ogen, niet op puistjes- daar heb ik gelukkig geen last van. Ik denk ook niet dat je een flinke puist hiermee kunt bedekken. Oh, en die zestien uur? Misschien de helft, maar dat vind ik al erg netjes.

De dekking is dus niet erg zwaar. Ik heb geen foto's gemaakt omdat ik hem samen met mijn foundation meng en je geen opvallend veel resultaat ziet. Ik vind dit het prettigst, omdat dikkige/romige/compacte concealers enorm in de fijne lijntjes kruipen (denk aan Mac Pro Longwear, Catrice Creamy Concealer etc). Deze doet dat helemaal niet. Voor mij is dit ideaal! Zoek je wat zwaarders, kijk dan toch naar een compacte concealer.

3 opmerkingen

 1. Wat een toeval ik heb die ook getest, en komt ook nog deze week online :)!
  Ik vind het een goede concealer maar blijf inderdaad niet 16h op ze plaats :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt heel goed! ik heb hem nog niet getest maar hij lijkt me wel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb 'm ook en gebruik het onder mijn ogen, vindt 'm heel fijn daarvoor! Puistjes en onzuiverheden dekt die niet genoeg vindt ik. X

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!