Review: NYC Strip Me Off base coat


Glittertje hier, glittertje daar... er is maar weinig zo mooi als een goede glitternagellak. We weten allemaal hoe verschrikkelijk het is om het te moeten verwijderen. Een paar merken (OPI, Essence LE) gingen NYC al eens voor met een basecoat die er af kunt trekken. Ik probeerde de nieuwste van NYC omdat deze lekker makkelijk te verkrijgen is en niet te duur.

NYC Strip Me Off base coat- 2,99 euro via Kruidvat
*Niet alle filialen verkopen NYCDe Strip Me Off is een soort van lijm die ervoor zorgt dat vervelende glitternagellak niet aan je nagels hecht, maar aan de base coat. Je zou snel en gemakkelijk je glitternagellak er af kunnen trekken. Kijk, dat klinkt goed! Zou het gedaan zijn met de wattenschijfjes en de removers?


Het ging even mis. De base coat is behoorlijk dun, dus wees zuinig.


Kijk, dat ziet er beter uit! Dit is een redelijk dunne laag.


De witte kleur trekt helemaal weg, behalve op plaatsen waar je het wat dikker hebt aangebracht. Daar duurt het wat langer voordat het is opgedroogd.


En mijn nagellak erop! Dit is Space Dust nagellak van Rimmel in de kleur Aurora. Er zit textuur in en een boel glitter. Ideaal voor de test dus!

Jammer genoeg heb ik geen foto's van mijn nagellak-nageltjes die ik er af heb gepulkt, maar daar is een reden voor. De base coat laat namelijk behoorlijk los in warm water. Ik ben gek op een warm bad, dus ging nietsvermoedend in het water zitten. Een paar minuten later waren er al twee 'nagellak-nageltjes' vanaf.

De rest heb ik er toen ook maar vanaf gepulkt, wat overigens super makkelijk gaat. Bij al mijn nagels kon ik de nagellak er in één keer aftrekken. Het scheelt een hele hoop ergernis. Wat ik wel echt slecht vind is dat ik mijn handen er praktisch niet mee kan wassen (in elk geval niet met warm water) en ik kan er niet mee in bad, tenzij ik mijn handen boven water houd. Voor een avondje (of overdag) is de base coat erg geschikt, maar voor langdurig gebruik... helaas niet. Voor mij is het geen topper, omdat ik graag mijn handen was en in bad ga. Een goed product, maar toch een groot nadeel.

5 opmerkingen

 1. Jammer dat het er zo snel afgaat bij warm water..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat het af gaat in warm water! Zeker niks voor mij omdat ik elke dag in warm water zit met me handen :-/
  Spijtig... X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Raar is dat heh? ik had dat met een lakje van sally hansen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daar is niet slim over na gedacht, aangezien we allemaal graag onze handen wassen met warm water. Jammer, want het leek me op zich een heel fijn product. x

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!