Review: Kruidvat Sensitive 0% dagcrème en nachtcrème


Deze en volgende week is er een leuke actie bij Kruidvat: als je een dagcrème koopt, krijg je er uit dezelfde lijn een nachtcrème gratis bij. Ik was op zoek naar een goede zonbescherming voor mijn gezicht. Zonnebrandcrème (ook voor gezicht) is helaas vaak te vettig voor mij. Aangezien de Sensitive 0% dagcrème een redelijk hoge SPF heeft, besloot ik deze aan te schaffen. Daarbij kwam de gratis nachtcrème, leuk om eens te proberen. Ik laat je vandaag zien wat ik er van vind.

Kruidvat Sensitive 0% dagcrème - 3,99 euro
Kruidvat Sensitive 0% nachtcrème - 3,99 euroWe beginnen met de nachtcrème! Deze had ik zelf waarschijnlijk niet gekocht, maar leuk om eens te proberen. Wie weet is het een topproduct! In elk geval: geen parfum, geen alcohol en geen kleurstoffen.


Heel veel stoffen die er niet in zitten, maar wat zit er dan wel in? Nou, dit hierboven allemaal.

Ik moet zeggen, ik was aangenaam verrast door de nachtcrème. Het is een vrij dunne crème die heel fijn insmeert en snel intrekt. De geur is heel neutraal (er zit dan ook geen parfum in), ik kan het niet zo goed plaatsen. De crème biedt mijn vrij gemakkelijke huid voldoende hydratatie en verzorging, maar ik gebruik nog wel een oogcrème. Als je echt een heel droge huid hebt, is dit niet goed genoeg voor je. Als je net zoals ik een gemengd huidtype hebt en daarnaast veel last hebt van een gevoelige huid, dan is dit een heel goed product voor jou!

Persoonlijk vind ik het wel jammer dat deze niet in een tube zit, want nu moet ik er met mijn vingers in graaien en dat is niet heel ideaal voor de houdbaarheid en hygiëne. Ik stem voor deze nachtcrème met dezelfde verpakking als de dagcrème.Hey hey Kruidvat, als je zegt dat er geen alcohol inzit, moet je dat er ook niet instoppen! Dit is dan wel een alcoholsoort die je huid niet of nauwelijks irriteert, maar toch vind ik het een beetje misleidend. Ik heb hier verder persoonlijk geen problemen mee.

De dagcrème is aan de dikke kant en lijkt qua structuur op zonnebrandcrème. Het smeert niet heel lekker uit en trekt ook niet volledig in. Het nadeel aan de crème vind ik vooral dat mijn gezichtsmake-up een heel stuk minder mooi zit als ik deze crème gebruik. Doordat de crème licht vettig blijft, kan mijn foundation niet mooi versmelten met mijn huid. Daarnaast ga ik veel sneller glimmen als ik deze crème gebruik. Dat klinkt nu heel negatief, maar het valt mee! De bescherming is namelijk erg fijn en mijn huid reageert er niet op. Misschien is deze crème gewoon minder geschikt voor mij. Ik denk dat een droge huid hier het meest baat bij heeft.


Op deze foto met de witte drolletjes kun je de structuur goed zien: links is de nachtcrème, rechts de dagcrème. Een heel verschil!

Voor de prijs zijn het allebei kwalitatief goede producten, maar de dagcrème is het helaas niet voor mij. Te dik, een tikje te vettig en mijn make-up vindt de crème ook niet top. Wel erg geschikt voor zomerdagen zonder foundation! De nachtcrème is een geluk bij een ongeluk, want deze bevalt me heel goed. Daarnaast moet ik wel zeggen dat mijn huid totaal niet reageert op de producten, dat is een heel goed teken!

Kende jij deze producten al?

3 opmerkingen

  1. De producten zien er mooi uit! Ik hou ook alleen niet zo van dikke crèmes..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er goed en ook lekker budget uit! Jammer dat de dagcrème niet zo goed beviel. Gelukkig heb je de nachtcrème nog. Ik heb nog een compleet arsenaal aan crèmes liggen, dus ik denk dat ik het Kruidvat voorlopig maar even moet vermijden... :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. de dagcreme is idd wat dik, maar daar krijg je wel spf 30 voor terug! ik heb hem deze zomer elke dag gebruikt, en nooit zonnebrand voor mijn gezicht nodig gehad. Voor de winter ga ik wel een andere gebruiken...

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!