Review: Catrice Nomadic Traces matt lip colour


Jaaa, leuk nieuws van Catrice! De nieuwe collectie Nomadic Traces (limited edition) is sinds vandaag uit en ik laat je vandaag de Matt Lip Colours zien. Het potlood komt in twee kleuren, 01 Nomaddicted to Red en 02 Urban Red. Ik vond dit het leukste product van de collectie, hoewel de bronzer er ook mooi uit zag. Alle producten vind je via deze link.

Matt Lip Colour- 3,49 adviesprijs


Ten eerste, goed betaalbaar! Ik denk dat de Catrice Matt Lip Colour een fijn alternatief zijn voor de nieuwe matte lipbalms van Hema die bijna overal uitverkocht zijn. Ik moet wel zeggen dat ik het jammer vind dat er maar twee kleuren zijn, maar het is dan ook een limited edition.

Wat Catrice zelf zegt over de Matt Lip Colour:

"Zonsondergang. De heldere nuances van de Matt Lip Colours maken een waar statement. De twee moderne roodtinten hebben een matte textuur en een overweldigende sensualiteit. Bijzonder praktisch: beide versies zijn verkrijgbaar als chubby pen. Een geweldige dekking en absoluut onweerstaanbaar!"Hierbij de twee kleuren als swatch op mijn arm. Kleur 01 zie je boven en 02 onder. Kleur 01 is bijna oranje, enorm fel! Kleur 02 is een donkere frambooskleur. De finish is inderdaad behoorlijk mat. Ik vind 01 wat stroever dan 02. Hoe je kleur 01 hier ziet, is ook echt hoe 'ie is. Hieronder lijkt hij wat roder, maar hij is behoorlijk 'tangerine'.
Ik vind het prachtige intense kleuren! Het pigment is zeker in orde. Kleur 01 is om eerlijk te zijn niet een kleur die ik in het dagelijks leven zou dragen, ik kreeg er toch een beetje een Koningsdag-gevoel bij omdat hij zo oranje is. Ik denk dat deze kleur het mooist tot zijn recht komt op een wat donkerdere huid. Jammer genoeg pakt de lip colour niet goed op vochtige delen, maar dit was te verwachten. Heel veel matte kleuren pakken het best op droge huid/lippen. Velletjes worden overigens wel benadrukt, dus even scrubben of goed verzorgen van tevoren is geen overbodige luxe.

Ps. Wat is het toch heerlijk om te zien dat een camera alle gezichtsbeharing vastlegt, ook al ben je blond... tijd voor een paar waxstrips, haha!Hierbij nog een full face met kleurnummer 02. Ik vind deze persoonlijk het mooist en deze is ook wat minder stroef dan kleur 01. 

De matt lip colour blijft behoorlijk goed zitten. Je kunt er zeker iets mee drinken, maar eten is niet zo geschikt. Zeker met vet eten zoals chips en dergelijken moet je oppassen. Als je verder geen bijzondere dingen doet, blijft de lip colour een uur of zes mooi. Ik ben enthousiast over de matt lip colour. Als ik er één moest kiezen, koos ik voor 02. Met 01 voel ik me gewoon niet heel prettig, dit is wat te oranje voor mij. 

Voordelen:
- Niet duur en makkelijk te krijgen (Kruidvat)
- Mooie, intense kleuren
- Blijven erg goed zitten

- Het zijn kleuren die bij veel mensen mooi staan

Nadelen:
- Benadrukt velletjes
- Limited edition, helaas zijn er dus nog maar twee kleuren te koop


Ga jij een matt lip colour scoren?

2 opmerkingen

Thanks voor je reactie!