Tien tips om heerlijk te slapen!

De afgelopen week was voor mij erg spannend en stressvol. Ik moest weer volop aan mijn afstuderen werken en slaap schoot er soms een beetje bij in, of ik kon überhaupt niet slapen. Omdat goed slapen ongelooflijk belangrijk is, heb ik besloten er een blogpost aan te wijden. Zonder slaap geen schoonheid! :-) Benieuwd naar mijn tips? Lees verder!

1. Schrijf het op


Als ik stressvolle weken heb, schrijf ik altijd een to do lijstje in mijn notitieboekje. Zo zorg ik dat ik niets vergeet en kan ik alles afstrepen! Let niet op mijn handschrift, ik kan heel netjes schrijven maar meestal doe ik dat niet, haha. Het helpt echt enorm om je gedachten leeg te maken. Zo kun je natuurlijk ook je gedachten van de dag opschrijven.

2. Zorg dat je je lekker fris voelt


Ik kan echt niet slapen als ik mezelf niet schoon voel. Natuurlijk weet ik dat veel van jullie liever 's ochtends in de douche springen, maar een schonere mij = een betere slaap.

3. Maak je gezicht goed schoon


Een beetje als verlengstuk van nummer 2: ik kan niet slapen met make-up op mijn gezicht. Daarnaast is het belangrijk dat je huid 's nachts kan herstellen. Goed schoonmaken dus! 

4. Nog meer verzorging


Ik raad iedereen aan om voordat je gaat slapen een kort momentje voor jezelf te nemen om even te smeren. Zorg dat je lekker ruikt en dat je handen ingesmeerd zijn. 's Nachts kan het goed intrekken, dus ook nog eens fijn voor poezelige handjes de ochtend daarna!

5. Zorg dat je eigen kamer lekker ruikt (en schoon is)Een goede geur in je kamer is ontzettend belangrijk. Heb je bergen met oude was liggen? Spray dan een beetje van een lekkere geur in je kamer. Geuren hebben op mij echt een ontspannende werking. Daarnaast geeft het flikkerende licht van een lekkere kaars al een kalmerend gevoel voordat ik in bed kruip. Ook ben ik van mening dat een opgeruimde kamer staat voor een opgeruimde geest.

6. Zorg voor een fijn hoofdkussen
Een lekker hoofdkussen en een fijn matras is misschien wel het belangrijkste van alles. Mijn matras is van M-Line en mijn hoofdkussen is een Auping Air synthetisch hoofdkussen* van Hoofdkussens.nl. Als je goed van jezelf weet wat voor slaper je bent (zij, rug, buik etc.), kun je op deze website een bijpassend kussen vinden. Ik ben zelf een zij- en rugslaper, dus dit kussen is perfect. Een te zacht of te hard kussen kan ervoor zorgen dat je met spierpijn wakker wordt. Niet fijn!

7. Zorg voor een sfeerlicht


Voordat ik in bed kruip, zorg ik altijd voor een sfeerlichtje. Zorg dat je niet zo heel veel licht meer in je kamer hebt en laat je ogen en hersenen wennen aan een donkere omgeving. Ik heb een lichtslinger van Ebay (cotton light balls).

8. Kijk niet teveel meer op je smartphone

Dit is voor mij persoonlijk heel lastig, maar het werkt echt: kijk niet te lang op je smartphone voordat je gaat slapen. Ik scroll zelf altijd nog even door mijn Instagrampagina en ga dan slapen. Het is wetenschappelijk aangetoond dat je hersenen geen 'slaapstoffen' aan kunnen maken als je te veel licht ziet. Uitzetten dus!

9. Zorg voor goede ventilatie: niet te koud, niet te warm

Ook lastig, zorg dat het niet te warm is, maar ook niet te koud. Sommige mensen slapen met een raam open, maar dat vind ik persoonlijk niet zo'n goed idee. Een klapraampje kan natuurlijk wel! Ik vind warmte erg fijn, maar een hete verwarming is niet altijd nodig (en niet goed voor je).

10. Zorg voor fijne, comfortabele kleding


Zorg dat je fijne kleding draagt waarin je je vrij kunt bewegen. Ik draag op het moment een kort broekje van Primark. Het wordt al iets warmer buiten, dus ik pas mijn kleding daar op aan.Zzzzzzz... slaap lekker! Wat zijn jouw beste tips om lekker te kunnen slapen?

*Dit product heb ik gekregen

3 opmerkingen

Thanks voor je reactie!