Etos zilvershampoo, nude shampoo & meer: vernieuwde Etos haarproductenHola allemaal, het is nog maar kort geleden dat je de nieuwste producten van Etos in februari op mijn blog en Instagram terug zag, maar nu is het alweer tijd voor weer een nieuwe box! Ik kreeg vanuit het #etosfriends project een pakket met nieuwe haarproducten die speciaal uitgezocht waren voor mijn haar. Ik kan je vast vertellen: het was spot on! Lees je mee?Ten eerste een compliment voor het bureau dat de PR voor Etos verzorgt. We kregen namelijk niet alleen een pakketje met producten die echt persoonlijk op ons afgestemd waren, maar ook nog cadeaubonnen. Echt ontzettend leuk en lief, ik heb me nog nooit zo verwend gevoeld.

Etos nude shampoo (3,99 euro) en zilvershampoo (3,99 euro)
Zoals jullie wisten was ik al best te spreken over de basic shampoo en conditioner van Etos. Nu probeerde ik twee 'specialere' shampoo's: de zilvershampoo die voor mij werd uitgezocht én de Nude shampoo die ik zelf uitkoos. Die laatste heb ik er bij gekocht omdat ik nieuwsgierig was naar de 'waskracht' van een shampoo met minder strippende ingrediënten.


De nude shampoo bevat geen SLS/SLES. Dit is een ingrediënt dat je haar en hoofdhuid 'stript'. Er zijn mensen die hier niet tegen kunnen, maar ook mensen die gewoon liever een milder alternatief gebruiken. Voor mensen die net hun haar hebben geverfd zou dit bijvoorbeeld een goede optie zijn. Ook is de shampoo geur- en parabeenvrij waardoor irritaties minder kans hebben.

Ik was best tevreden over deze shampoo, maar zou 'm niet per se opnieuw kopen. Persoonlijk vind ik het toch fijn als ik mijn haar niet drie keer achter elkaar hoef te wassen. Met deze shampoo moest ik namelijk wat vaker wassen om het schoon te krijgen dan ik hoopte. Ik was mijn haar al niet zo vaak (ongeveer twee keer per week) en heb daardoor een beetje build-up van droogshampoo en andere stylingproducten. Voor mij is 'ie niet sterk reinigend genoeg, maar aan de andere kant: dat is juist waarom veel mensen deze shampoo wél fijn gaan vinden. Ik had gehoopt dat 'ie mild én sterk was. Maar misschien zijn mijn eisen nu heel dubbel, hahaha.


Als het om zilvershampoo gaat, ben ik niet heel snel tevreden. Blondines kennen mijn struggles vast wel. Óf je haar wordt zo'n beetje paars, of het doet niets. Tot nu toe is Fudge mijn favoriet, maar ik moet zeggen dat deze van Etos helemaal niet verkeerd is! Vaak droogt zilvershampoo je haar alleen maar verder uit, maar gelukkig bevat deze shampoo ook verzorgende ingrediënten waardoor een echt droge bos bespaard wordt gebleven.

Ik kreeg zelfs nog een complimentje over mijn haarkleur, terwijl het verven alweer een tijdje geleden is. Dus werkt het? ZEKER! Deze ga ik opnieuw aanschaffen.Over naar het repair masker (2,99 euro). Ik gebruik dit iedere keer als ik mijn haar was, simpelweg omdat ik die verzorging wel nodig heb. Ik vind dit masker heel erg fijn. Het maakt mijn haar ontzettend zacht en legt er een laagje omheen zodat het mooi glad oogt. Het masker is vol en ruikt heerlijk! Ik merk geen verschil met een veel duurder masker dat ik nu gebruik van L'Oréal Professionel.

Het bevat geen echt herstellende ingrediënten, alleen verzorgende, maar ik ben heel tevreden over het resultaat. Je moet het alleen dus wel volhouden wil je resultaat blijven zien.


Over naar het serum (2,49 euro). Qua serums ben ik (ook) erg kritisch. Ik gebruik zelf graag natuurlijke kokosolie of Moroccanoil ter verzorging. Er zijn maar weinig serums waar ik in één keer fan van word. Ik vind dit serum wel oké. Je moet er geen wonderen van verwachten, want ook dit product zal een gespleten haarpunt echt niet fixen, maar het zorgt er wel voor dat je haar er na een wasbeurt mooier en verzorgder uit ziet. Ik vind hem persoonlijk wel prettig om te gebruiken op dagen dat je je haar niet wast. Hoe langer je niet wast, hoe droger het vaagt oogt. Voor een snelle fix in de ochtend volstaat het Oil&Care serum.

De prijs-kwaliteit van deze producten is heel erg in orde! Als ik mijn favorieten moet kiezen, zou ik gaan voor de zilvershampoo (werkt echt!) en het repair masker.

Was jij al bekend met de (ver)nieuw(d)e haarproducten van Etos?

5 opmerkingen

 1. Wat super fijn een zowel parfum vrije als sulfaat vrije shampoo !
  Ik kan nml tegen beide niet zo goed en vaak is het of sls vrij of parfum vrij, maar zelden kom je iets tegen dat beide niet bezit.
  En dan ook nog eens makkelijk verkrijgbaar en budget...ohhhwww helemaal blij mee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb afgelopen week toevallig de Nude shampoo en conditioner gekocht, maar heb ze nog niet geprobeerd want mijn oude shampoo is nog niet op haha! Ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die zilver shampoo wil ik ook gaan proberen, heb nu die van de Balea die is wel oke maar niet bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie producten, wil ze allemaal wel uitproberen! X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben mega benieuwd geworden nu! Ik gebruik eigenlijk alleen maar Lush, maar ben wel benieuwd naar de Nude shampoo.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!