Review: I Heart Makeup Chocolate bar Rose Gold


Hoera, eindelijk een chocoladereep zonder caloriën! Op het Kruidvat event kregen we een hele mooie goodiebag waar ook een palette van I Heart Makeup in zat: de Rose Gold chocolate bar. Zelf sta ik er niet echt om bekend dat ik vaak oogschaduw koop of draag, maar dat wil niet zeggen dat ik er niet van houd! Sterker nog, ik ben dol op spelen met heftige looks alleen heb ik vaak geen tijd of gelegenheid voor (al werk ik nu wel ergens waar een full face make-up geen probleem is ;-)). Vandaag vertel ik je meer over dit palette!

I Heart Makeup chocolate Rose Gold bar- 9,49 euro


Oooeh, is het geen plaaaaatje? De Rose Gold bar heeft 16 kleuren waarvan er 7 glanzend of glitterend zijn qua finish en 9 zijn mat. Linksboven zie je een kleur die je goed als highlighter kunt gebruiken, rechtsonder een kleur die weer het beste over het gehele ooglid aangebracht kan worden. Deze kleuren zijn wat groter omdat je er meer van gebruikt in je ooglook. De oogschaduw ruikt een tikkeltje naar chocolade, een leuk detail! Er zat ook een standaard oogschaduwkwastje bij. Vraag me niet hoe, maar ik was hem al kwijt voordat ik de oogschaduw ging proberen. Niet erg, want deze zou ik verder toch niet gebruiken.

Je betaalt 9,49 euro voor dit palette (of 9,99 in de winkel). Dit is natuurlijk een hele goede prijs, nog geen 63 cent per oogschaduw.De foto hierboven heb ik expres niet bewerkt. Zo kun je echt zien hoe de kleuren eruit zien 'voor het eggie'. Het is een palette met vooral warme kleuren. Ik werd zelf ook wel warm van dit palette ;-)

Over naar de swatches!


De bovenste rij bestaat vooral uit glanzende kleuren. Ik moet eerlijk zeggen: de kleur rechtsbovenin is wel heel kruimelig. Het lijkt op een geperst glitter dat net niet helemaal lekker in de pan zit. De rest van de kleuren zijn mooi gepigmenteerd. Vooral kleur 3 glijdt over je huid.


De tweede rij bevat zowel glanzende oogschaduw als matte/satijnen oogschaduw. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit denk ik wel de beste rij is qua swatches. Zo mooi.

Doet de tweede kleur jullie ook een beetje aan blush/highlight denken? Nu ik 'm zo zie wil ik dat heel graag proberen!


Dit is een rij naar mijn hart. Als je deze vijf kleuren in een palette zou stoppen, zou ik al wel verkocht zijn. Het is dus alleen maar een bonus dat er nog eens 11 kleuren in zitten. In ieder geval: dit pigment is super. De derde kleur is absoluut mijn favoriet, ik was nog op zoek naar een perfecte roestige, rode kleur en dit is 'm hoor.Dit is de look die ik maakte met het palette. De kleuren die ik heb gebruikt heb ik even met gekleurde bolletjes aangegeven:

Paars over het gehele ooglid
Lichtblauw onder de wenkbrauw en bij de binnenste ooghoek (she's popping!)
Geel op het bewegend ooglid
Roze in de crease en net daarboven
Groen bij de onderste wimperrand

Verder gebruikte ik Catrice waterproof liquid liner -vertel eens wat nieuws-, een groen oogpotlood van Sans Soucis op de waterlijn en Primark nepwimpers.

Jongens en meisjes, als ik zelf een palette kon verzinnen, dan zou het hier zeker wel op lijken hoor! Deze tinten zijn zeker mijn ding en ik denk van veel mensen. Je kunt er zowel een natuurlijke als een experimentele look mee maken (bijvoorbeeld met roze dus). Het pigment doet niet onder voor een palette dat 5 keer duurder is. Een nadeel vind ik het kansloze kwastje en de kleur rechtsboven, maar ook die is best bruikbaar als je een beetje je best doet. Ik vind het een absolute AANRADER. Het palette is online verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Boozyshop en in store bij Kruidvat filialen.

Ken jij dit palette al? Wat is jouw favoriete chocolate bar?

8 opmerkingen

 1. Jaaaa, dit is mijn favoriete palette van I Heart Make-up! Ik wil nog meer palettes aanschaffen van dit merk, maar stiekem kan geen een dit palette overtreffen :p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb de witte , mint en bruine , alle drie super op hun manier.
  Over deze heb ik lang getwijfeld en begin ik weer te twijfelen hoor nu ik het zo zie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh jee. Ik heb er al 3 maar deze wil ik óóók!! Wat een knapperd. Mooie look heb je gemaakt <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi, ik zit in een beauty no-buy op het moment ga nu echt eens alles opmaken voor ik wat nieuwe dingen ga kopen maar oei ik zie alweer genoeg leuks voorbij komen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit palette staat al even op mijn verlanglijstje, maar nu helemaal! Hij is zo mooi en die look die je ermee gemaakt hebt, love it <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb er al een paar, maar zou deze ook graag willen adopteren. Gezellig bij de andere weeskindjes van de chocoladefabriek.. Geweldige pigmentatie!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!