Review: Kruidvat Skin Science Anti- Pollution/Daily Defense producten

Hola hola! Een tijdje terug was ik bij Kruidvat uitgenodigd om kennis te maken met nieuwe producten voor het voorjaar/de zomer. Er was ook een nieuwe lijn in huidverzorging, namelijk de Skin Science Daily Defense Anti-Pollution. De lijn bestaat uit vier verschillende producten.  Ik laat je vandaag in een héél uitgebreide review weten wat ik er van vind!
Het toeval is dat ik zelf ook voor meerdere merken in gezichtsverzorging werk en één van die merken heeft ook een anti-pollution serum. Daardoor heb ik redelijk wat voorkennis. De poriën in onze huid hebben een diameter van ongeveer 50  - 70 PM. Sigarettenrook, uitlaatgassen en bepaalde metalen hebben een PM van 2.5. PM 2.5 is honderd keer kleiner dan de diameter van één menselijke haarspriet. Dat betekent dat dit allemaal gemakkelijk je porie in kan trekken. Een anti-pollution product beschermt de huid tegen een PM van 2.5. Persoonlijk vind ik dat een heel interessant verhaal, maar bij Kruidvat zie ik dat niet echt terug.

Wat Kruidvat wel zegt:
"De Anti-Pollution Technology met SPF 20 versterkt de natuurlijke weerstand van je huid en creëert hiermee een onzichtbaar schild. Dit schild beschermt je huid tegen het binnendringen van schadelijke verontreinigende deeltjes van het milieu, uv- en IR-straling. Een krachtig anti-oxidantcomplex met breed spectrum vult de anti-oxidantreserves van je huid aan en ondersteunt het huideigen verdedigingssyteem tegen vrije radicalen die vroegtijdige huidveroudering veroorzaken. Het resultaat is een frisse en stralende huid."

Het verhaal over de nachtcrème:
"Kruidvat Skin Science Daily Defense Detoxifying Night Cream helpt je huid ontgiften en de zichtbare en onzichtbare schade als gevolg van milieu-invloeden die de huid overdag heeft opgelopen, herstellen. Een krachtig antioxidantcomplex met breed spectrum vult de antioxidantreserves van je huid aan, herstelt het huideigen antioxidatieve vermogen en helpt je huid regenereren gedurende de nacht. Gecombineerd met hydraterende bestanddelen die je huid beschermen tegen het vroegtijdig ontstaan van lijntjes en rimpeltjes. Het resultaat is een zuivere en stralende huid."


Hierboven zie je de ingrediënten van de dagverzorging. Octocrylene is een uv-filter, net als ethylhexyl salicylate. Deze staan vrij hoog bovenaan, net als glycerine en alcohol denat. Enkele verzorgende ingrediënten zijn marrubium vulgare extract (verzachtend) en tocopheryl acetate (vitamine E). Er zit verder parfum in en een zachte vorm van alcohol.


Hierboven zie je de ingrediënten van de nachtcrème. Vanzelfsprekend zitten hier geen filters in omdat je deze 's nachts niet nodig hebt. De basis bestaat uit water, glycerine, meadowfoamolie (een plantaardige olie die lijkt op jojoba olie) en kokosolie. Ook hier zit vitamine E in en een beetje parfum. Dit product ruikt fris en bloemig.

De Day Cream is een vrij dikke en zelfs volle crème. Het voelt en ruikt een beetje naar zonnebrand. Dat is niet gek aangezien er ook SPF 20 in zit. Persoonlijk ben ik geen fan helaas. Mijn huid reageerde hier niet goed op want ik kreeg ineens allemaal kleine pukkeltjes. Het zou door de zonnebrandfilter kunnen komen, maar fijn is het in ieder geval niet echt.

Ook de nachtcrème heeft een volle structuur. Hij smeert wel lekker uit en trekt ook snel in. Dit product vind ik helemaal prima als je op zoek bent naar een product dat de huid lekker soepel houdt. Mijn huid reageerde hier niet slecht op.

Verder zijn er ook nog kleine cupjes met daarin een masker voor eenmalig gebruik. Dit product heet Intense Purifying Clay mask. Deze heb ik om een of andere reden niet uitgebreid gefotografeerd maar deze vond ik erg fijn! Het masker wordt een beetje warm op je gezicht. De verpakking kan ik ook waarderen: ideaal voor op reis.


Dan nog een bijzondere spray met een nog meer bijzondere claim: het zou je huid namelijk beschermen tegen blauw licht van smartphones en computers. Whut? De basis bestaat uit water, alcohol, glycerine, theobroma cacao seed extract en marrubium vulgare extract. Over dat laatste ingrediënt kan ik eigenlijk alleen vinden dat het fijn werkt na verbranding in de zon en dat het verzachtend werkt. Ik kan persoonlijk niet echt een link leggen met welk ingrediënt dan voor die bescherming tegen het blauwe licht zou zorgen. Bedoelen ze niet gewoon 'als je lang achter een scherm zit is hydratatie fijn?'- voor mij klinkt het gewoon te erg als een marketingverhaal. De spray voelt wel lekker fris aan en de nevel is fijn.


Het verhaal over de spray:

"Kruidvat Skin Science Daily Defense Advanced Protection Face Mist creëert een onzichtbaar schild op je huid. Deze beschermt je huid tegen de zichtbare en onzichtbare schadelijke effecten van verontreinigende deeltjes in het milieu. Blue Light Protection Technology beschermt je huid tegen vroegtijdige huidveroudering als gevolg van oxidatieve stress die ontstaat bij blootstelling aan blauw licht van computers, smartphones, televisie en tablets. De verfrissende nevel met plantaardig antioxidant complex geeft directe hydratatie en verkwikking en is gemakkelijk altijd en overal te gebruiken. Het resultaat is een direct voelbaar en zichtbaar stralende huid."

Misschien ben ik overdreven kritisch maar ik begrijp niet waar de grote claims vandaan komen (en ik weet zeker dat 'gewone' consumenten het zeker niet begrijpen) en heb daardoor mijn twijfels over de werking van deze producten. Ik begrijp het idee achter de lijn (beschermen, anti-oxidanten, etc) maar mis nog teveel concrete uitleg over waarom iets werkt (of niet werkt). Er wordt geadverteerd met 'Citystem' en ik denk dat het voor de gewone consument nodig is om daar meer over te vertellen. Want waarom werkt dit product dan? Wat is Citystem? Welke ingrediënten vallen daar onder? Is het bewezen dat anti-pollution werkt?

De nachtverzorging en maskercups uit deze lijn vond ik prima, de dagcrème en de spray zou ik persoonlijk niet opnieuw kopen. Ben jij overtuigd?

3 opmerkingen

 1. Heerlijk z'on kritisch artikel.
  Ik denk hier exact het zelfde over hoor.
  Het is zo makkelijk de consument met een mooi wazig verhaaltje iets aan te smeren.
  Zelf zoek ik ook vaak het een en ander uit, vooral als alle merken massaal met hetzelfde idee op de proppen komen.
  Leuk bedacht weer, maar ook hier is weinig bewijs dat het echt werkt, daarnaast kan ik niet geloven dat een budget merk ook echt onderzoek heeft gedaan tegen wat nou echt werkt tegen bv blauw licht.
  Maar dat het je huid zacht en soepel houd geloof ik wel, en als dat je enige doel is, is dit vast een fijne lijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben het met je eens! Citystem? Nog nooit eerder van gehoord. Zulke termen maken het product natuurlijk interessant, maar of het werkt.. :') Ik ben wel erg benieuwd naar het masker! Die wil ik wel proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou dit ook niet zo snel kopen, dan liever wat meer betalen maar dan ook met iets meer inhoud (kwalitatief gezien dan).

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!