Clinique Hydrating Jelly review

clinique hydrating jelly

Kennen jullie Clinique's mega gehypete product Dramatically Different al? Er is nu een nieuwe versie: de Clinique Dramatically Different Hydrating Jelly. Dit product is minder 'zwaar' dan de vorige versie en belooft een super lichte moisturizer te zijn. Ik heb hem getest en vertel je graag meer!

Clinique Dramatically Different- 52 euro (125ml)

clinique hydrating jelly foto

De gewone Dramatically Different is geel van kleur en een echte bestseller. Het product bestaat al lang, maar is voor mij helaas niet echt geschikt. Hij is redelijk vol en meer geschikt voor een droge huid. Ook ben ik geen fan van de geur- zo lastig te beschrijven hoe het ruikt, een beetje tabak achtig?

Wat Clinique zegt over het product:
Een ongelooflijk lichte watergel die 24 uur lang hydratatieherstel biedt plus bescherming tegen vervuiling. 24 uur werkzame hydratator met Clean Shield Technology™ houdt het goede vast – zoals vocht – en filtert het slechte eruit. Versterkt de vochtbarrière van de huid en verbetert de veerkracht. Unieke watergeltextuur voelt fris aan, dringt snel door. Olievrije, niet-klevende formule laat geen residu achter. De huid is glad, sterk en gezond met een zuivere, schone gloed.

Bewezen resultaten
Maakt de huid 87% minder gevoelig voor vervuiling.*

*In-vitrotesten op huidmodellen.

Het product is ook in een kleinere verpakking verkrijgbaar: een tube van 50ml kost 26,50 euro.


Wat zit er precies in?

Water\Aqua\Eau , Bis-Peg-18 Methyl Ether Dimethyl Silane , Butylene Glycol , Glycerin , Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract , Hypnea Musciformis (Algae) Extract , Gelidiella Acerosa Extract , Hordeum Vulgare (Barley) Extract\Extrait D'Orge , Padina Pavonica Thallus Extract , Helianthus Annuus (Sunflower) Seedcake , Sucrose , Caffeine , Sodium Hyaluronate , Hydroxyethyl Urea , Hydrolyzed Rice Extract , Sorbitol , Sodium Polyaspartate , Ppg-6-Decyltetradeceth-30 , Ethylhexylglycerin , Propylene Glycol Dicaprate , Caprylyl Glycol , Trehalose , Polysorbate 80 , Carbomer , Sodium Hydroxide , Hexylene Glycol , Citric Acid , Sodium Citrate , Disodium Edta , Phenoxyethanol

Ik zie weinig ingrediënten die de huid echt zouden kunnen irriteren: dat is top! Verder veel extracten van planten en zaden. De basis bestaat uit water, Bis-Peg-18 Methyl Ether Dimethyl Silane en glycerine. Dat tweede ingrediënt is een silicoon dat er voor zorgt dat de huid gladder aanvoelt. Normaal vind ik dat niet per se prettig aanvoelen maar in deze jelly voelt het fris aan. Het voordeel van dit product is ook absoluut dat het snel in de huid trekt. Het product belooft verder een anti-pollution effect te bieden maar voor mij is die belofte niet echt meetbaar helaas. Daar zou je naar mijn mening echt professionele testen voor moeten doen.


Ik heb het product getest in de avond en in de ochtend en ik kan concluderen dat ik 'm het meest fijn vind om in de ochtend te gebruiken. Door dat lichtgewicht maar toch gladde gevoel is het een perfecte basis voor onder je foundation. Ik heb echt een vette huid die snel gaat glimmen en ik merk dat ik echt langer mat blijf. Ik profiteer zo goed als de hele dag, in ieder geval tot een uur of 3, van een gehydrateerde en mattere huid. In de avond grijp ik toch naar wat 'sterkers'. Dit maakt wel dat ik denk dat dit product het misschien niet helemaal is voor een droge huid. Clinique heeft genoeg in huis om iedereen een passend product te kunnen bieden dus ga zeker op onderzoek uit!

De prijs vind ik overigens wel oké: 52 euro is duur maar voor een goede creme of een serum wil ik dat persoonlijk wel betalen. Een goede, gezonde huid zorgt er voor mij voor dat ik me goed en mooier voel met minder make-up. Dat is me echt wat waard. Daarbij komt dat 125ml echt veel is! Ik verwacht hier, als trouwe smeerder, best een maand of 4/5 mee te kunnen doen. Ter vergelijking: een potje Biodroga  (ongeveer 50 euro) is binnen 2 maanden echt op.

Voor mijn gevoel is dit product perfect voor de gemengde en vette huid, terwijl de gewone Dramatically Different echt meer voor een droge huid is. Mooi dat er nu keuze is voor iedereen. Ik kan 'm van harte aanbevelen!

Ga jij het product proberen?

6 opmerkingen

  1. Het klinkt als een goed product en wat een grote verpakking! Ik denk dat mijn huid te droog is hiervoor, ik ervaar vaak een trekkerig gevoel na crèmes met jelly formules. Misschien is de andere versie wel wat voor mij, alleen staat die tabak geur me niet echt aan, haha!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha die geur is zooo moeilijk te omschrijven! Ik kan het je echt aanraden om hem ergens te proberen :')

      Verwijderen
  2. Ik wil er wel een sample van proberen want het zou kunnen dat het voor mijn 'oudere' huid net te weinig doet :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt als een geweldig product om op het giegeltje te smeren. Vind 'm helaas zelf wat aan de dure kant.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik was al zo benieuwd naar je review hiervan! Ik denk dat mijn moeder dit namelijk wel een fijn product gaat vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik was hier heel erg benieuwd naar, vooral omdat de textuur me gewoon een beetje gekkig lijkt. Ik gebruik zelf de Dramatically Different Moisturising Gel en die is ook echt heerlijk voor de vette/gemengde huid.

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!