Review: Dermasence (oa mousse, polaneth & seborra)Dermasence is een merk waar ik in eerste instantie via blogs en later via een persdag mee in aanraking ben gekomen. Ik heb een gemakkelijke gezichtshuid, maar een deels problematische lichaamshuid. Ik heb namelijk psoriasis, vooral op mijn onderarmen. Ik vertel je vandaag hoe deze producten mij bevallen!

Polaneth lotion- 19,50
Cleansing mousse- 13,90 euro
Vitop Forte- 19,90 euro
Seborra gel- 18,50 euro

De bovenstaande foto's zijn misschien niet de meest charmante (en ook niet de meest scherpe, hoezo wil mijn camera alleen harige armen fotograferen? Don't mess with me!) maar ik wil ze wel laten zien zodat je weet wat mijn probleem is. Aan de ene arm heb ik vooral extreem veel schilfers op mijn armen wat behoorlijk pijnlijk kan worden. Aan de andere kant heb ik een hele jeukende, brandende plek waar ik helaas aan heb zitten krabben waardoor er wat korstjes op zitten. Weersveranderingen doen mijn huid echt geen goed.

Over de Polaneth lotion
'De Dermasence Polaneth Lotion is speciaal ontwikkeld als verzorging bij pruritus (jeuk). Door 3% polidocanol werkt de lotion als lokale pijnstiller om hinderlijke, pijnlijke jeuk door droge huid te verzachten. Urea (4%) dient als vochtregulering. De gelijktijdige opbouw van een barrière tegen TEWL (transepi- dermaal vochtverlies) door hoogwaardige olieën (canola-olie en onverzeepbare ingrediënten uit olijfolie) beschermt tegen verder uitdrogen van de huid. Het verkoelende effect van menthol en de verzorgende werkzame stoffen ondersteunen de verzachtende werking van de lotion.'

Ik heb de Polaneth lotion als heel prettig ervaren. Mijn huid is met de wisselende weersomstandigheden ineens heel rood geworden met acute jeukaanvallen die me echt gek maken af en toe. Dankzij Polaneth (wel in combinatie met Vitop Forte) is mijn huid niet meer rood. Eerlijk is eerlijk, ik smeer mijn psoriasis er niet mee weg, maar droge en geïrriteerde plekken worden zeker wel minder! De geur is overigens heel neutraal.Over de mousse
De Dermasence Mousse is een poriëndiep reinigend product met moderne werkzame stoffen. De glycol- en salicylstoffen zorgen dat het vooral een onzuivere huid, maar ook voor een huid die behoefte heeft aan activering het aanbevelen waard is. Door het herstel van de pH-waarde wordt de regeneratie van de zuurbeschermingslaag van de huid optimaal ondersteund en het huidbeeld verfijnd. De comfortabele toepassing van het gebruiksklare schuim verhoogt de compliance bij juveniele seborroe en acné. Het schuim bevrijdt de huid van overtollig talg en vermindert onzuiverheden. De combinatie van werkzame stoffen vormt een ideale voorbereiding van de huid op fruitzuurpeelings en -kuren.

De mousse vind ik een topper. Mousseproducten zijn sowieso mijn favoriet op het gebied van reinigen. Een kleine kanttekening is wel dat ik dit product niet zo super vind om mijn make-up mee af te halen. Ik kan je daarom aanraden om het product in de ochtend te gebruiken vóór je make-up. Voor 's avonds heb ik iets sterkers nodig. Wat ik prettig vind is dat ik niet mijn gehele huid strip/droger maak. Je huid voelt nog aan als huid en niet als een strakke snaar, haha.Over Vitop Forte
'Kalmeert onmiddellijk bij een voelbaar geïrriteerde huid. De verzorgingscrème is ideaal voor geïrriteerde droge huid bij neurodermitis. Met zijn huidvriendelijke actief-complex bestaande uit wede, aloë vera en groene thee kan Vitop Forte bij regelmatig gebruik ontstekingssymptomen effectief voorkomen.'

Ik vind het lastig om het verschil in werking tussen Vitop Forte en Polaneth duidelijk te onderscheiden. Ik merk zeker verschil als het om textuur, kleur etcetera gaat, maar voor mijn gevoel is de werking redelijk hetzelfde. Ik vind beide producten zeer prettig. Ze maken mijn huid wat soepeler, de jeuk wordt minder en het oogt direct minder woestijnachtig ;-) Als ik moest kiezen koos ik wel voor Polaneth, deze heeft meer een jelly structuur die snel intrekt. Vitop Forte is wat dikker. Beide producten zijn geurloos en niet vettig. Ik kan ook niet wachten om mijn vader dit te laten testen, hij heeft (helaas) psoriasis over zijn volledige armen en benen. He will loveeeee this.Over Seborra gel
'De Dermasence Seborra Gel is de ideale verzorging bij de vette en onzuivere huid. Het milde fruitzuurcomplex wordt versterkt door een optimale pH-waarde en hersteld de natuurlijke huidbarière en reguleert de ontstekingsgevoeligheid. Vatvernauwende eigenschappen verhinderen dat de ontstekingen zich in het omliggende weefsels uitbreiden. Het verzacht de geirriteerde huid en vermindert de ontstekingen en roodheid. De huid krijgt een frissere en stralende teint.'

Ik moet bekennen: tijdens de testperiode van dit product (een maand ongeveer) hebben ik en mijn huid het zwaar gehad. Ineens kreeg ik wat pukkeltjes. Dit verschillende oorzaken hebben, ik denk dat de chaos op mijn werk aka stress wel mee heeft gespeeld. De Seborra gel is in ieder geval licht plakkend na aanbrengen en daardoor het beste in de avond te gebruiken. Het product bevat glycolzuur en salicylzuur, ideaal bij een huid met puistjes. Mijn conclusie is dat ik helaas niet weet of dit product het is voor mij. Ik zie wel een minder doffe huid, echt een soort natuurlijke glans. Helaas heb ik nog wel enkele pukkeltjes gehad, terwijl ik dat normaal zelden heb. Misschien was de timing verkeerd?

Al met al ben ik erg tevreden en ik kan niet wachten om nog meer verbetering te zien op mijn armen. Als ik twee favorieten moest kiezen waren dat de cleansing mousse en de Polaneth lotion.

Kende jij dit merk al?

2 opmerkingen

  1. Soms is het inderdaad lastig om te melden wat een product doet (of niet doet)...ik had het afgelopen weekend ineens dikke ogen. Dacht dat ik niets in mijn routine had gewijzigd de afgelopen weken maar bedacht ineens dat ik het Maybelline wimperserum ben gaan gebruiken...tsja.... nu durf ik niet zo goed meer haha maar wil toch weten of dit het geweest is of dat ik bijvoorbeeld iets verkeerds had gegeten en daar een reactie op had.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Is inderdaad echt moeilijk te zeggen! Ik weet het ook niet echt met deze gel maar vond het wel opvallend dat het zo erg het tegenovergestelde effect had haha.

      Verwijderen

Thanks voor je reactie!