Christian Faye Blitz Kit & Contour kit review

christian faye contour kit

Een tijdje geleden maakte ik kennis met deze prachtige paletten van Christian Faye op een event van Mooi The Agency. Ik mocht ze ontvangen en maakte echt een vreugdedansje: zo mooi! Ik laat je vandaag twee varianten zien, namelijk de Blitz Kit en de Contour Kit. Lees mee als je benieuwd bent geworden!

Christian Faye Blitz Kit & Contour Kit- 50,95 euro


Via mijn Instagrampagina kreeg ik al een reactie van iemand die ze erg prijzig vond. Ik kan me daar helemaal in vinden: ze zijn natuurlijk niet goedkoop. Het is wel zo dat het redelijk complete paletten zijn. Als je zelf geen foundation draagt maar wel poeder gebruikt, zijn deze producten helemaal 'compleet'. Zeker de contour kit is divers: er zit ook gezichtspoeder in.


Wat Christian Faye zegt over de Blitz Kit:

"Creƫer uw eigen schoonheid met de Face Contour Blitz kit van Christian Faye. Het bevat een set van parelmoertinten en bronzingpoeders. Vorm ogen en huid met levendige schaduwen met behulp van de zachte en romige poeders in deze Blitz kit. Gebruik de diep gepigmenteerde poeders om de ogen en het gezicht te accentueren en extra contour te geven. Ga van een natuurlijke look tot een zwoel, zonnig gebronsd hoogtepunt. Play it loud! De mogelijkheden zijn eindeloos!"

De swatches zeggen het eigenlijk al; dit is een palette van zeer hoge kwaliteit. De poeders zijn dusdanig goed gepigmenteerd dat ze zelfs voor oogschaduws door zouden kunnen. Door de pigmentatie zou je denken dat het misschien wel meer een product is voor iemand met een getinte tot donkere huid. Voor mij zijn twee kleuren niet helemaal bruikbaar op het gezicht, namelijk de tweede en derde kleur op de swatch. Dit zijn dan wel weer prima oogschaduwkleuren. Als je niks anders bij je hebt kun je hier veel kanten mee op!
Wat Christian Faye zegt over de Contour Kit:
"Met de handige Face Contour Kit van Christian Faye heeft u ineens alles wat u nodig hebt om uw huid te contouren, te highlighten en om uw teint te benadrukken. Een exclusieve set om uw gelaatstrekken in slechts enkele eenvoudige stappen te verduidelijken of te minimaliseren. Lijk direct slanker, til jukbeenderen op of vorm uw gezicht als een beroemdheid uit de sterrenlijst. Een handig assortiment met zachte poederachtige make-up voor het gezicht. Face Contour Kit poeders maken het gemakkelijk om uw contouren aan te brengen met de gepigmenteerde, mengbare en opbouwende kleuren. Ideaal voor alle niveaus, van beginner tot gevorderd. De set komt inclusief een gemakkelijk te volgen applicatiegids, zodat u de poeders feilloos kunt aanbrengen op basis van uw gezichtsvorm."

De Contour Kit is voornamelijk bruikbaar voor de lichte tot eventueel getinte huid. Zoals je kunt zien kun je de eerste kleur namelijk al bijna niet zien op mijn arm omdat het zo matcht met mijn huidskleur. De twee andere huidskleurige poeders hebben beide een andere ondertoon, neutraal en meer geel. Ik kan ze in principe alle drie gebruiken omdat ze redelijk transparant zijn. De gezichtspoeders zijn voor mij niet sterk genoeg om helemaal niet te glimmen, maar dat verbaast me niet.

Ik heb trouwens het gevoel dat de contour kleuren in beide kits hetzelfde zijn, maar misschien zie ik het niet goed? Haha. Ik heb ze in ieder geval allebei gebruikt en de kleur bevalt super. Ik vond mezelf de laatste tijd wat te grauw met mijn NYX taupe blush. Deze kleur zit er precies tussenin- helemaal top!Ik heb op bovenstaande foto een combinatie van de Contour en Blitz kit gebruikt. Ik vind de contourkleuren uit beide kits heel mooi voor op het voorhoofd en voor onder de jukbeenderen. Ik heb verder de blush gemixt uit beide palettes. De highlighter komt uit de Blitz Kit. Alle poeders blijven de hele mooi zitten, alleen de gezichtspoeders kunnen mijn glans niet de hele dag temmen. Dat is niet zo vreemd want dat gebeurt eigenlijk nooit.

Ik vind beide paletten echt mooi en compleet. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat je eigenlijk beide paletten 'nodig' hebt. De pigmentatie is perfect en de kleuren zijn erg mooi. Ik kan niet voor jou invullen of 51 euro een goede prijs is, maar persoonlijk vind ik de kwaliteit goed genoeg om de prijs te verantwoorden. Ik heb er twee favorietjes bij!

Ken jij Christian Faye al? Wat is jouw favoriete product van het merk?

4 opmerkingen

 1. Dit merk kende ik nog niet, maar ziet er wel erg mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De blitz zou ik inderdaad ook gewoon als oogschaduw gebruiken :) vind 51 euries wel een hoop geld. Denk persoonlijk dat ik dat er niet voor over zou hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prijzig, maar ongelooflijk mooie kleuren erin. De pigmentatie is ook super, zo te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! Ik ben ze zelf nu ook aan het testen en dacht precies hetzelfde als jij over dat sommige kleuren uit het Blitz palette zelfs als oogschaduws gebruikt kunnen worden. Ga ik zeker ook uitproberen. Ik vind het echt kleuren voor de herfst.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!