Cien (Lidl) wenkbrauwproducten review- Benefit dupe?


Hola! Wie had ooit gedacht dat Cien (Lidl) met wenkbrauwproducten zou komen? Na een korte zoektocht tussen de aanbiedingen heb ik ze kunnen bemachtigen bij de Lidl. Ik heb de wenkbrauwproducten voor je getest en laat je vandaag graag weten wat ik er van vind!

Cien wenkbrauwproducten- 1,99- 2,49 euro
Ten eerste: de producten en de hele vibe van het display (super roze en vrolijk) in de winkel riep bij mijn Instagram volgers wat vragen op, met als belangrijkste vraag 'is dit legaal'. Deze producten zijn namelijk duidelijk geïnspireerd door Benefit, zowel het display als de kleuren op de verpakking en de producten zelf. ik weet het, je kunt nooit helemaal alleenheerser zijn, maar misschien was het toch wat chiquer om meer een eigen identiteit rondom de producten te creëren.
Foto benefitcosmetics.com
Zien jullie de gelijkenis? Cause i do ;-)
Over naar de producten! Volgens mij is de verkrijgbaarheid een beetje een raadsel, want niet elk filiaal blijkt de producten te hebben of ze zijn onvindbaar. Erg jammer. Ook kun je in de winkel de kleuren niet zien/testen wat het lastig maakt om te kiezen én mensen trekken daarnaast gewone verkoopverpakkingen open als tester. Het schap zag eruit alsof er net voor mij een kleine bom was ontploft. Hint voor de volgende collectie, Lidl!

 
Ik begin met de pomade, een product waar ik zelf een tijd terug van afgestapt ben. Niet omdat ik het niet fijn vind, maar achteraf gezien gaf het toch een wat hard effect bij mijn blonde haar. De pomade kost 2,49 euro en bevat een kwastje. Er waren meerdere kleuren verkrijgbaar, ik koos niet voor blond (die leek me een beetje groenig qua kleur) maar voor natural brown. 
 

Waarom ik van de pomade af ben gestapt is omdat ik het effect soms hard vond. Dat kun je hierboven ook wel zien vind ik. Het product glijdt niet mega soepel over de huid waardoor het ook een beetje vlekkerig kan ogen als je het niet goed uitborstelt. Klinkt erg dubbel nu want ik vind het wel een fijn product. De kleur is voor mij alleen een beetje te donker en ik ben dit gewoon ontgroeid omdat ik het effect van poeder zoveel natuurlijker vind. Mocht je van jezelf nou helemaal geen wenkbrauwen hebben, dan raad ik aan om een heel dun kwastje te gebruiken om hier haartjes mee te tekenen. Ik vind het product top, het blijft ook ontzettend goed zitten, maar het effect is niet helemaal wat ik zoek.


Over naar het wenkbrauwpotlood. Ook hier: zeer lastig om een kleur te kiezen. Op de verpakking staat een dun balkje dat de kleur voor moet stellen. Ik zou deze kleur als een zacht bruin omschrijven.

De enige echte influencer, mijn moeder, wees mij op dit product. Zij is namelijk fan en dat is heel wat, want zij gebruikt al een hele tijd Chanel (dankzij mij, goed gedaan NOT). Ik vind het effect zelf ook mooi, maar moest echt weer gigantisch wennen aan het gebruiken van een potlood. Als je dit gewend bent, dan zou ik deze zeker inslaan! Mooi effect dat ook lang blijft zitten, zelfs bij een vette huid.

Ik heb bij beide producten ook de wenkbrauwgel gebruikt. Mijn wenkbrauwen zijn blond en ondanks dat ik ze verf piekt er soms een lichtblond haartje doorheen. Deze gel bedekt de haren goed en zorgt ervoor dat de wenkbrauw mooi op z'n plek blijft zitten. Prima budgettopper.
Ik ben eigenlijk erg te spreken over deze producten! Er was nog een poeder, maar qua kleur had ik daar niet zoveel vertrouwen in. Sowieso vind ik dat Lidl het beter zou kunnen doen op het gebied van testers/kleur aangeven op de verpakking. Het is nu vooral gokken of een product bij je past, of je neemt genoegen met een product dat al 10 man heeft getest voordat je 'm koopt. Maar gezien de prijzen en het feit dat het van een supermarkt komt, ben ik absoluut niet ontevreden.

Ga jij deze producten nog scoren?

2 opmerkingen

  1. ik heb de wenkbrauw gel gekocht en de pomade. de gel bevalt me. de pomade ben ik nieuwsgierig naar. dat heb ik nog nooit gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede review! Ik vind beide producten je goed staan. Ik gebruik zelf Ka-Brow! Van Benefit en ben wel benieuwd of de wenkbrauw pomade mij net zo goed zou bevallen. Zou me een hoop geld besparen in ieder geval de volgende keer hihi. Wat betreft de verpakkingen is vooral de pomade duidelijk gekopieerd, niet zo chique maar ze trekken wel meteen de aandacht. Als ze geen rechtzaak aan hun broek krijgen is het eigenlijk best slim bedacht.

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!