Clay and Glow pink Clay Mask gezichtsmasker review


Hola! Heb jij het merk Clay and Glow al gespot op social media? Zo niet, dan zou ik bijna denken dat je onder een steen leeft... Het merk maakte recent een super grote opmars dankzij hun uitbundige marketing. Ik vertel je er meer over: is het product ook echt goed en het geld waard? Je leest het in deze review!

Clay and Glow Pink Clay Mask - 39,95 euro
Bundel 49,95 euro


Het Clay and Glow masker wordt gemaakt in Nederland en is 100% vegan. Er zijn een paar dingen die ik een beetje merkwaardig vind- dat staat helemaal los van de kwaliteit. Clay and Glow heeft een duidelijk marketingplan en heeft het masker naar HEEL veel dames uitgestuurd. Natuurlijk is dit logisch, je wil je product aanprijzen en ervoor zorgen dat er een hype ontstaat. Het is echter zo naar voren gekomen met enkel positieve reviews dat het mij een beetje het gevoel geeft dat het bijna niet waar kan zijn. het overvalt me een beetje, haha. In plaats van te denken 'WOW DIT MOET HET ZIJN' denk ik eerder 'dit lijkt wel een scam'. Ben ik de enige die dat zo voelt? Zelf geeft het bedrijf aan dit te doen zodat ze kunnen aanvoelen waar de behoeftes liggen, dat is dan ook weer een voordeel.

Ik vind het masker verder best aan de prijs. Het kost 40 euro en nog eens 10 euro voor de accessoires (wel fijn dat je keus hebt om deze erbij te kopen). Ik ervaar dat het masker zuinig in gebruik is maar in eerste instantie is het dus best een investering, zeker gezien de doelgroep (neem ik aan) nog best jong is.

Over naar het masker zelf, dit is wat Clay and Glow belooft: 
✓ Maakt de poriën kleiner: dit Pink Clay masker zal binnen 10 minuten de poriën reinigen en strakker maken, de klei reinigt de huid en geeft een natuurlijke glans.
  Detox de huid: de klei zal je poriën ontgiften, zuiveren en verkleinen.
  Zorgt er voor dat de make-up er beter uit ziet: nadat je het masker hebt gebruikt, zullen je poriën schoner en kleiner zijn. Dit resulteert in een beter uitziende make-up, yay!
  Werkt actief tegen acné/littekens: het masker helpt tegen acne, littekens en roodheid.
  Verwijdert vuil: dit masker is ontworpen om van onzuiverheden en vuil af te komen. Laat de glow beginnen!

Het bevat rode klei, beige klei, zwarte quinoa, aloë vera en acai bessen. Het masker bevat géén parabenen, parfum, gluten, siliconen, PEGs, alcohol of kleurstoffen (alleen een natuurlijke, minerale poeder). En het masker is ook nog eens 100% dierproefvrij & vegan.

 
Er zit een kwastje bij het product. Werkt natuurlijk prima, ik gebruik zelf liever een plastic spateltje omdat dit zuiniger is en je dit gemakkelijk schoon kunt maken. De handschoen had voor mij niet per se gehoeven, de haarband vind ik een fijne extra. 
 
Het masker wordt redelijk snel hard, zeker als je een dunne laag aanbrengt. De geur vind ik niet lekker maar ook niet onprettig, het ruikt erg natuurlijk maar niet naar stinkende klei die je uit een rivier haalt, haha. Deden jullie dit vroeger wel eens? Je hele lichaam volsmeren met klei? 


Heb je ooit een mooie foto van iemand met een kleimasker op gezien? Nee, ik ook niet.

Het effect van het masker is een huid die vooral heel schoon aanvoelt. Ik gebruik het ook als spot-treatment omdat ik de laatste tijd wat pukkeltjes bij mijn decolleté heb. Fijne extra en het werkt wel als je goed volhoudt. Het masker an sich vind ik prettig, zuinig in gebruik en effectief. Een puistje krimpt bij mij sneller, maar houd er rekening mee dat er verschrikkelijk veel verschillende soorten acne en/of puistjes zijn. Ik heb geen échte acne; niemand is hetzelfde! Het masker lijkt me verder in mindere mate geschikt voor een droge huid aangezien klei een adstringerend (samentrekkend) effect heeft.


Hoewel hij me bevalt zou ik 'm eerlijkheidshalve vanwege de prijs niet opnieuw aanschaffen. Als je op zoek bent naar een effectief masker kan ik 'm je wel aanbevelen.

Je koop het masker online via clayandglow.com.

2 opmerkingen

  1. Hij is inderdaad wel prijzig, maar als hij echt werkt zou ik het er wel voor over hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een fijne review! Door alle positieve reviews kreeg ik echt de indruk iets heel speciaals te missen. Ben er, na het lezen van jouw review niet zo rouwig om dat ik 'em niet gekocht heb. Er zijn zoveel fijne maskers voor minder hoge prijzen dat ik deze aan mij voorbij laat gaan.

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!