Coolblue Tweedekans: AirPods

Coolblue Tweedekans: AirPods

Ken je Coolblue tweedekans al? Ik tot een week geleden niet moet ik je eerlijk bekennen. Totdat de gierige Hollander in mij naar boven kwam, haha. Al een tijdje had ik mijn oog laten vallen op AirPods. Je weet wel, die toch wel rete dure draadloze oordopjes van Apple. Jammer (maar begrijpelijk) genoeg zijn Apple producten zeer zelden met een korting te vinden en ALS het zo is, gaat het misschien om een paar euro. Toen kwam de tweedekans om de hoek kijken! Ik vertel je meer.

Coolblue tweedekans Apple Airpods- van 149 euro, nu 125 euro 

Coolblue Tweedekans: AirPods

Waarom een tweedekans product? Voor mij was de reden simpel: ik vond en vind 150 euro veel geld voor AirPods en wilde kijken of het niet ietsje goedkoper kon. Dat kon eigenlijk alleen via Marktplaats (maar zo veel namaak dat je er digitaal over struikelt, en geen garantie) of dus via Coolblue. Ik besloot eens op onderzoek uit te gaan.

Wat Coolblue zegt over de tweedekans producten: "Bij Coolblue geven we producten een tweede kans wanneer een product door één van onze klanten is teruggestuurd of omgeruild. Deze Tweedekans-producten zijn door ons gecontroleerd en verkeren nog altijd in goede staat. Op de onderstaande productpagina’s vind je meer informatie over de exacte staat waarin ze verkeren. Omdat we vinden dat onze Tweedekans-producten snel een nieuwe eigenaar verdienen, bieden we ze tegen een gereduceerd tarief aan. Geïnteresseerd? Wees er snel bij."

Dat wees er snel bij is overigens niet gelogen, want ik greep een dag eerder mis. Gelukkig (niet voor Coolblue, wel voor mij) was er meer aanbod. Ik besloot te gaan voor oordopjes die er eigenlijk nog volledig perfect uit zagen, alleen het kartonnen doosje was beschadigd (er hebben allerlei stickers op gezeten die er ook weer afgehaald zijn). Nu geef ik hier zelf niet zo veel om omdat ik het product voor mezelf kocht, dus ik besloot ze aan te schaffen.

Coolblue Tweedekans: AirPods

Toen ik het product binnen kreeg vond ik het best even spannend, ik wist toch niet 100% wat ik ging aantreffen natuurlijk. Er staat een korte beschrijving bij en wat foto's, maar dat is het dan ook. Het doosje was op de foto's vooraf niet zichtbaar. Dat is echter het enige waardoor het in de tweedekans categorie valt: aan het doosje te zien is het heel duidelijk een retourproduct. Mocht je 'm cadeau willen doen dan zit je wellicht niet goed met een tweedekans. Maar toen ik het doosje opende werd ik wel blij: een perfecte oplaadcase met splinternieuwe oordopjes. Het lijkt er een beetje op alsof iemand ze heeft geopend, even heeft gekeken en misschien gepast en meteen tot de conclusie kwam dat het retour moest. Er zat geen smetje op!

Coolblue Tweedekans: AirPods

Helaas kan ik mijn 'eigen' advertentie niet meer vinden, maar wel een voorbeeldje. Om eerlijk te zijn vond ik deze tweedekans een beetje viezig, er zaten ook vlekjes op de oortjes en de case namelijk, maar er zijn meerdere gradaties in tweedekans producten. Hoe meer korting, hoe meer schade/vlekken. Persoonlijk zou ik wel goed kijken naar ALLE foto's die ze erbij plaatsen om eventuele teleurstelling te voorkomen.

Coolblue Tweedekans: AirPods


Dit is GEEN samenwerking met Coolblue, ik schrijf dit omdat ik zelf op zoek was naar een review van een tweedekans product. Uiteindelijk waagde ik het er maar gewoon op, dus deze is voor alle mensen die net als ik niet zeker weten of je een tweedekans product moet kopen. Ik zeg doen! Je hebt altijd nog garantie, in mijn geval twee jaar, en je kunt het zelf ook weer retourneren. Of je wordt er verliefd op, net als ik.

Dit is mijn persoonlijke ervaring. Ik kreeg ook een berichtje van iemand die problemen had met de producten, omdat ze meer schade hadden dan de foto liet zien. Goed opletten dus, en als je niet tevreden bent meteen contact opnemen met Coolblue.

Zou jij een tweedekans product kopen?

2 opmerkingen

  1. Ik vind de prijs nog best hoog voor een 2e kansje :) had van mij wel iets scherper gemogen maar wel goed, ik als zuunige Hollander kan dit soort dingen ook zeer waarderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb ook wel eens een tweedekans product gekocht. Dat was een activity tracker. Maar die deed het niet, dus ik kreeg een nieuwe. Zat overigens maar 10 euro korting op, omdat het product verder helemaal nieuw was en het doosje alleen open was geweest. Althans dat was de beschrijving. Ik geef tweedekans producten toch niet zo snel meer een kans door deze ervaring.

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!