HappySoaps shampoo bar review [Purple Rain, Chamomile, Cinnamon Roll]

happysoaps shampoo bar

Heb jij al eens een shampoo bar gebruikt? De shampoo bars van HappySoaps waren voor mij nieuw, maar het idee niet. Ik probeerde drie soorten, Purple Rain, Chamomile en Cinnamon Roll. Toen ik het pakketje opende werd ik al verrast door de heerlijke geuren die me tegemoet kwamen! Benieuwd naar mijn mening over deze plasticvrije en milieuvriendelijke shampoos? Lees mee!

HappySoaps Shampoo Bar- 8,75 euro


HappySoaps shampoo bar

Ik heb het al eens eerder gezegd, maar ik ben me steeds bewuster van het feit dat ik echt HEEL veel plastic verpakkingen in huis heb. Elke stap die je zet om dit te minderen is er één! Erg fijn dat ik ook nu weer de kans kreeg om shampoo bars te mogen reviewen.

Wat HappySoaps zegt: "Onze HappySoaps Shampoo Bars zijn 100% plasticvrij, vegan en natuurlijk. Onze Shampoo Bars worden door ons handgemaakt in Nederland 🇳🇱. Er wordt geen grammetje plastic gebruikt bij de productie, transport en opslag. Daarnaast zijn al onze Shampoo Bars helemaal vrij van palmolie! Omgerekend zijn de bars ook een stuk goedkoper dan de traditionele shampoos. Eén Shampoo Bar staat namelijk gelijk aan 3 tot 4 plastic shampooflessen. Goed voor jou, het milieu én je portemonnee!"

Van HappySoaps mocht ik drie bars uitkiezen en ik vond dat echt super moeilijk! De namen en de beschrijvingen klonken allemaal zo goed, haha. Ik koos uiteindelijk voor Purple Rain, Chamomile en Cinnamon Roll. Bij elke bar zit een leuk kaartje waar de ingrediënten op staan met een korte gebruiksaanwijzing. Als je wil weten welk ingrediënt waar precies goed voor is, dan vind je een handig overzicht op de website.

HappySoaps shampoo bar

In iedere bar zitten veel verzorgende ingrediënten. Er zitten ook geurstoffen in maar in shampoo heb ik daar geen problemen mee, lekker juist.

Cinnamon Roll Shampoo Bar

HappySoaps shampoo bar

HappySoaps shampoo bar

Wat HappySoaps zegt: "Spice up your hair! Ben jij een echte cinnamon-freak? Begin jij ook te watertanden bij de gedachte aan kaneel in koekjes, gerechten en drankjes? Als je je hieraan kunt relateren, dan is onze Cinnamon Roll Shampoo Bar zeker iets voor jou. Een pittige en krachtige geursensatie voor de kaneelliefhebber. Favoriet onder onze mannelijke klanten, maar ook zeker geschikt voor vrouwen. Deze Shampoo Bar bevat veel voedende, verzorgende en versterkende ingrediënten. Daardoor is de Bar met name geschikt voor droog, slap, beschadigd en dun haar. Voor normaal haar heeft de Shampoo Bar een voedende werking."

Kijk, dat bedoelde ik met lastig kiezen. Als elke tekst zo goed klinkt en ik die bar bijna door mijn scherm heen kan ruiken, dan wil ik het allemaal natuurlijk ;-) Kaneel is één van mijn favoriete, warme geuren en het leek me heerlijk onder de douche. And that was right! De laatste tijd heb ik jammer genoeg best wel last van haar dat snel vet wordt. Goed moment om eens wat anders te testen. Van deze kaneelshampoo ging mijn haar mooi glanzen. Een algemeen oordeel vind je overigens hier onderaan de review.

Purple Rain Shampoo Bar
HappySoaps shampoo bar

Wat HappySoaps zegt: "Een diepe, verzorgende reiniging die heerlijk naar lavendel ruikt. Een royale ervaring in de douche! Onze Purple Rain Shampoo Bar is niet voor niets vernoemd naar het prachtige nummer van Prince; het is namelijk onmogelijk om níet aan het nummer te denken terwijl je deze kalmerende Shampoo Bar gebruikt Met name voor roos en normaal haar door het verfrissende en kalmerende karakter van lavendel. Je kunt bij beschadigd en vet haar de Shampoo Bar gebruiken voor het behouden van gezond haar en het op peil brengen van de vetten op je hoofdhuid."

Ik vond deze misschien wel het fijnst om te gebruiken. Ik douche altijd 's avonds en die lavendelgeur maakt me helemaal zen in de douche. Deze reinigt mijn haar heel goed, terwijl mijn haar ook nog gevoed aanvoelt. Ook met deze bar zie ik duidelijk meer glans in mijn haar dan met een reguliere shampoo.

Last but not least... Chamomile Down & Carry On Shampoo Bar


HappySoaps shampoo bar

HappySoaps shampoo bar

Wat HappySoaps zegt: "Keep washing and carry on! Een vrolijke gele bar die naar kamille en de lente ruikt. Onze Chamomile Down & Carry On Shampoo Bar geeft een goede invulling aan de bekende Engelse lijfspreuk. Ontspannend, reinigend én verzorgend. Een driepunter in een bijzonder geel jasje! Geschikt voor geblondeerd en blond haar. Door de samenstelling van natuurlijke ingrediënten is de Shampoo Bar ook geschikt voor een geïrriteerde hoofdhuid en beschadigd haar."

Ik koos vanzelfsprekend voor deze shampoo bar omdat ik lichtblond (geverfd) haar heb. Deze bar ruikt wat natuurlijker, i like. Ik hoop dat ik niet teveel in herhaling val maar ook deze vond ik heel prettig in gebruik. Je merkt dat het goed reinigt maar niet uitdroogt.

Algemeen
Elke shampoo bar van HappySoaps schuimt beter dan andere bars die ik heb geprobeerd. Tussen deze drie merkte ik geen verschil in kwaliteit. Mooi voordeel, want ik merk al dat je bijna geen product nodig hebt en hier dus echt lang mee kunt doen. Laat het product wel goed drogen (eventueel op je doucherekje of in een schaaltje/bakje), dus niet in een vochtige omgeving laten liggen. Als je zoekt naar verzorgende bars die 1) zuinig zijn 2) goed reinigen maar 3) het haar of de hoofdhuid niet uitdrogen, dan is dit absoluut iets voor jou! Ik ben fan en ben nu ook wel benieuwd naar de andere soorten. Hoe goed klinkt een watermeloen bar bijvoorbeeld? Ook fijn: HappySoaps heeft bijvoorbeeld ook body bars en handgemaakte zepen in het assortiment.

Heb jij goede ervaringen met shampoo bars? Let me know in de comments!

*Dit artikel is een samenwerking met HappySoaps waar ik 101% achter sta :-)

4 opmerkingen

 1. Dit klinkt als hele fijne shampoo bars! Ga ze zeker een keertje proberen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een toffe review Iris! Ik zei het dit weekend nog tegen mijn vriend toen we onze boodschappen hadden ingepakt. ZOVEEL PLASTIC! Echt niet normaal. Ik heb zelf nog nooit shampoo bars gebruikt (want tsja, koop toch altijd zo'n plastic fles) maar ga het zeker onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben na die van Lush een beetje huiverig daar had ik niet de beste ervaring mee maar is ook alweer een paar jaar terug. Wellicht geef ik het binnenkort toch een keer een kans.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben het helemaal met je eens. Sinds een paar weken aan de shampoobar en conditioneer van the Happy soaps en ook hun bodybar in gebruik. Het is even wennen, maar het werkt prima. Wat voor mij nog belangrijker is dan plasticloos, is dat er geen palmolie in verwerkt is. Heb op Borneo en Sumatra gezien wat ontbossing doet. Elk beetje helpt.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!