Geshopt: Yankee Candle bij Cosy Candles Utrecht


Vorige week vrijdag ben ik speciaal voor Cosy Candles naar Utrecht afgereisd! Het is namelijk zo dat ik al eeuwen iets van het bekende kaarsenmerk Yankee Candle wilde aanschaffen, maar ik wilde de geuren graag zelf ruiken. In de buurt zitten maar weinig verkooppunten, maar sinds een half jaar zit er een super mooie zaak in Utrecht: Cosy Candles aan de Lijnmarkt. Ik laat je zien wat ik daar geshopt heb!
Christmas Cookie Small Pilar- 17,50 euro

Ten eerste een pilar! Ik kwam binnen en mijn oog viel natuurlijk meteen op de jars (de grote potten), maar eigenlijk is dat niet echt iets voor mij. Ik vertelde de eigenaar dat ik de kaarsen meestal niet heel lang aan wil laten staan (dan branden ze dus niet vlak) en hij adviseerde mij toen om een pilar te nemen. Deze brandt sneller vlak.

Het is al een tijdje geen kerst meer (helaas) maar ik blijf gewoon even in de feestelijke sferen :-) De geur is heerlijk! Vanillekoekjes, jam. Je krijgt er bijna honger van. Ik zou deze aanraden voor niet heel grote ruimtes waar je gewoon een lekkere geur wil zonder dat je bedwelmd wordt.Yankee Candle Angel's Wings tart- 1,99 euro

De geur wordt beschreven als 'gesponnen suiker, hemelse bloemblaadjes en gladde vanille'. Ik vind het persoonlijk moeilijk om deze geur te omschrijven, maar het is zacht, bloemig en inderdaad vanille-achtig. Ook geschikt voor minder grote ruimtes. Hij is ook vergelijkbaar met Sweet Grace van Bridgewater Company.


Yankee Candle Christmas Eve tart- 1,99 euro

Deze geur wordt beschreven als 'traditionele wintergeur van een open haard, gesuikerde pruimen en vruchten'. Hier kan ik me helemaal in vinden! Het is een vrij aanwezige (zware) kruidige geur waar niet iedereen weg van zal zijn. Ik wel, ik vind het geweldig! Deze is geschikt voor grotere ruimtes.


Yankee Candle Lemongrass & Ginger tart - 1,99 euro

Lemongrass en ginger is een relatief nieuwe geur die wordt beschreven als 'een mix van frisse en zachte tonen van citroengras gecombineerd met vers gesneden gember'.

Serieus. Als je limoengras lekker vindt ruiken, koop deze tart. Zo heerlijk fris. Wel enorm sterk, je hele huis ruikt er naar, dus deze tart is het meest geschikt voor grote ruimtes (of je moet juist houden van een sterke geur, zoals ik).


Yankee Candle car jar Sparkeling Cinnamon - 3,90 euro

Als laatste een car jar! Dit is een kaartje dat je in de auto kunt hangen. Het geeft het effect alsof je daar een Yankee Candle kaars hebt gebrand. Deze geur wordt beschreven als 'de geur van de winter met kruidige warmte van kaneelstokjes'. Ik kan er een lang verhaal van maken, maar dit ruikt inderdaad echt naar kaneel. Is érg aanwezig, dus niet voor als je houdt van een subtiel geurtje.

Zoals je kunt zien houd ik wel van kruidige en aanwezige geuren. Dit betekent niet dat dat de enige geuren zijn die bij Cosy Candles te koop zijn. Het assortiment kun je bekijken in de webshop van Cosy Candles, maar het is veel leuker om even in de winkel te kijken. De eigenaar (eigenaresse heb ik niet gezien) is ontzettend aardig en neemt ruim de tijd om je te adviseren en mee te denken over wat je lekker vindt. Echt een aanrader!

Welke geur is jouw favoriet?

5 opmerkingen

 1. Lijken me lekkere geurtjes! Ik ben zo'n saaikloot die meestal voor vanille gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne aankoopjes! Christmas Cookie is zo lekker. Ik ben bijna geneigd om hem op te eten haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken er geen van, maar ze klinken altijd veelbelovend. Toch maar eens Utrecht in!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijne aankoopjes, de wax tarts zijn heerlijk van Yankee Candle ❤️
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik heb nog nooit iets van yankee candles gehad, ben benieuwd of het t geld waard is ! :o

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!