Review: Essence eyeliner pen waterproof

Nadat ik klaar was met huilen om het feit dat mijn Kat von D eyeliner op is, moest ik op zoek naar een vervanger. Ik had zin om iets nieuws te proberen en besloot de Essence eyeliner pen waterproof aan te schaffen. Want voor 2,89 euro kun je alleen maar waar voor je geld krijgen, toch?

Essence waterproof eyeliner pen- 2,89 euro via Kruidvat
Op het eerste ogenblik vond ik de eyeliner er super goed uit zien! Het is wel een 'vaste' stift, dus niet eentje met losse haartjes. Dit betekent, naar mijn mening, dat je iets meer skills moet hebben om een goede lijn te zetten. Er komt wel veel product uit, dus dat is goed! Het is geen waterig, dun lijntje. So far, really good!


Je kunt met de eyeliner goed een dunne lijn zetten! Die lijn is ook nog behoorlijk gepigmenteerd, dus ik was wel onder de indruk. Hier komt het probleem:


Op de eerste foto heb ik de eyeliner net aangebracht. Het had iets strakker gekund, maar voor minder dan drie euro vind ik het prima. Op de tweede foto (ongeveer 1,5 uur later, ik ben tussendoor naar de kapper geweest) zie je dat het bij mijn binnenste ooghoek uit begint te lopen. Er ontstaat een aardige vlek onder mijn ogen die ik gedurende de dag telkens opnieuw moet verwijderen.


Hierboven kun je zien dat de eyeliner een precieze lijn belooft. De twee beloftes die daarop volgen, ben ik het niet zo mee eens. Longlasting en smudge-proof? Echt niet. Ik vind het jammer dat de eyeliner zo vlekt en uitloopt, want het zou best een budgettopper kunnen zijn. Ik ben echter geen fan, deze gaat naar een vriendin! De zoektocht naar een goede liner gaat verder :-)

Wat is jouw favoriete eyeliner?

8 opmerkingen

 1. Jammer! Ik heb de stift van Maybelline. Een stift en liquid liner combineren werkt bij mij het beste.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er goed uit! En ook nog een leuk prijsje. -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat 'ie niet smudge proof is, want hij is echt intens zwart inderdaad! Misschien dat ik deze toch ga kopen, met €3,- kan je niet echt de mist in gaan! Ik heb nog niet eerder zo'n stiftje gebruikt en daar was ik wel benieuwd naar. Fijne review!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tof dat je hem wel wil proberen! Ik ben benieuwd of het voor jou wel een fijn product is! X

   Verwijderen
 4. Hmm. Ik gebruik deze om mee te tightlinen (doet hij overigens prima) maar ik merk wel vlekken. Ik dacht dat dit aan mijn mascara lag, maar misschien toch hieraan! Ik ga het eens proberen! Duidelijke review. Ik was er sowieso niet erg van onder de indruk want winged eyeliner hiermee maken lukt to-taal niet. Er lijkt geen inkt in de punt te zitten :')

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk echt dat het door deze eyeliner komt, dan! Ik gebruik deze mascara al maanden, dus daar kon het niet aan liggen :-) Misschien moet ik hem nog een kans geven, maar ik heb wel een hekel aan vlekken..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer! Ik ben nog op zoek naar de perfecte eyeliner voor mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha toen je begon dacht ik: heeu, dit wordt een toppertje! Maarrr helaas, jammer dat die vlekt. Wel fijn zo'n eerlijke review!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!