Review: NARS All Day Luminous Weightless foundation Mont Blanc


NARS is één van de mooiste cosmetica merken als je het mij vraagt. Mooie verpakkingen, kwalitatief goed maar helaas wel prijzig. Ik ben dol op het testen van foundation met mooie beloftes, dus hierbij! Ik laat je vandaag de All Day Luminous Weightless foundation zien!

NARS All Day Luminous Weightless foundation- 43 euro via Nars CosmeticsDe verpakking en fles is mooi. De fles bestaat uit dik glas met een matte uitstraling. Niet heel handig om mee te nemen, want het flesje is vrij zwaar. Ik heb de kleur Mont Blanc. Dit is light 2, er is nog een lichtere kleur. Er zijn ook veel donkere tinten beschikbaar, dat is wel echt top aan NARS.


De fles heeft een pompje en daar ben ik dol op! Het zorgt ervoor dat het product beter houdbaar blijft en dat het ook bacterievrij is. Het doseren gaat echter wel vrij lastig omdat er redelijk wat uit komt.


Dit is wat er in zit. Als je siliconen vermijdt, is dit niet helemaal jouw ding. Laten we maar snel overgaan naar de swatches, ik was zó enthousiast om dit product te proberen!


Een 'drolletje' van het product. Het is erg vloeibaar, maar ook wel dik. De coverage is medium tot volledig.


Erg geel! Maar je zult zien dat het op mijn gezicht gelukkig meevalt.


Hierbij mijn probleemgebieden vastgelegd (OMG, confrontatie), namelijk mijn poriën. Over het algemeen heb ik een heel rustige huid, maar mijn poriën op en naast mijn neus zijn behoorlijk goed zichtbaar. Kan er helaas niets aan doen behalve mijn huid goed schoonmaken, maar ik bedek het graag.


Dat gaat best oké met Nars! Op mijn wangen zie je nog wel textuur, maar ik heb geen primer gebruikt. Dit ziet er goed uit. In gebruik merk ik wel wat vervelende dingen. Het product is vrij dik, je kunt niet 'even snel' blenden met je kwast. Dit is snelheidswerk. Je moet dus per vlak van je gezicht werken en dan het liefst met een vochtige beautyblender. Dat geeft het mooiste effect.

Ik merk dat je roodheid hiermee perfect kunt camoufleren, maar een grote puist blijf je denk ik wel zien.


Zoals je kunt zien sluit Mont Blanc heel goed aan bij mijn super lichte huid én toch is er nog een lichtere kleur te koop. Goed voor de échte leliehuidjes onder ons! Ik vind de foundation niet heel prettig aanvoelen. Ik vóél dat ik iets op mijn gezicht heb en dat vind ik onprettig. Daarnaast ga ik er sneller door glimmen en trekt het op droge plekjes in de lijnen. Nee, voor mij is dit hem niet.

Ik vind deze foundation een waar probleemgeval. Waarom? Ik kan namelijk niet plaatsen voor welk huidtype deze geschikt is. Van een vette huid glijdt hij af en bij een droge huid trekt hij sowieso in de lijntjes. Als hij wat meer hydraterend was, had het een succes kunnen zijn voor een droge/gemengde huid. Helaas moet ik wederom kritisch zijn (de juiste foundation vinden is verrot moeilijk) en concluderen dat de NARS All Day Luminous Weightless foundation geen holy grail is voor mij.Maar eh, hij staat wel heel mooi tussen mijn stash ;-)

Heb jij jouw droomfoundation al gevonden?

5 opmerkingen

 1. Ah jammer! Had hier al veel goeds over gehoord dus ik hoopte stiekem wel dat ik dit dé foundation zou zijn. Maar helaas, ik ben het helemaal met je eens dat dit gewoon niet goed is. De juiste foundation vinden blijft echt een eeuwige zoektocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmmm ik vind 'm toch wat te goed zichtbaar, dat zal wel komen door dat het blenden lastig is. De dekking zou voor mijn huid verder wel oke denk ik. Blijft lastig altijd met foundation! Leuke review:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wissel/probeer niet veel foundations. Toch wil ik graag nog MAC proberen. Momenteel gebruik ik all bout matt van Catrice en die bevalt me zeer goed. Ben het wel met je eens, dit flesje is heeeeel mooi hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmm, ik vind de foundation eerlijk gezegd niet zo heel mooi. Ik gebruik vaak foundations van Catrice en Rimmel, en vooral die van Rimmel vind ik erg fijn. Ik zou wel een keer een MAC foundation willen proberen, maar ze zijn jammer genoeg best prijzig...

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!