Feel good post: Simpele tips om meer uit je leven te halen

Hi iedereen! Hopelijk klinkt de titel van dit artikel niet al te depressief- haha! Ik heb besloten om deze blog te schrijven omdat ik soms wel eens jaloers kan zijn als ik mensen zie (op Instagram bijvoorbeeld) die een fantastisch leven lijken te hebben. In plaats van jaloers zijn, doe ik wat kleine dingetjes om net iets meer uit mijn eigen leven te halen. Lees mee!


Het is helemaal niet zo dat ik ontevreden ben over mijn leven- integendeel! Ik heb het heel erg prima en voel me goed. Toch denk ik dat ik voor iedereen kan spreken als ik zeg dat er momenten zijn dat je het gevoel hebt dat je leven 'on hold' lijkt te staan. Je leven gaat door, en gaat niets mis, maar er gebeurt ook niet iets heel spannends. Daarom besloot ik een paar dingen te verzinnen waardoor ik, en hopelijk jij ook, meer uit mijn leven kan/kunt halen.

1. Sta vroeger op en bespaar tijd
Dit werk zó ontzettend goed voor mij! Ik moet eerlijk bekennen dat ik na mijn afstuderen (vorig jaar zomer) een tijd zo ontzettend lui was en blij mocht zijn als ik om 9 uur uit bed kwam. Toch is het heel fijn en efficiënt om 's ochtends vroeg op te staan. Ik sta nu, als het even kan, tussen 7 uur en half 8 op. Daardoor bespaar ik tijd en kan ik veel meer doen. Je voelt je ook echt voldaan als je meer uit je dag kunt halen.

2. Stop met uitstellen
Deze tip heb ik al eens eerder gedeeld, maar nog eens! Leer jezelf aan om een aanpakker te worden- laat dingen/mensen niet dagenlang wachten. Het stoort andere mensen, maar het kan jou zelf ook gaan storen. Ruim je rotzooi bijvoorbeeld meteen op en laat het niet liggen. Als je omgeving schoon is, voel jij je beter. Zorg er daarnaast voor dat je werk niet opstapelt. Is de deadline over twee dagen? Zorg dan dat je het morgen af hebt. Gun jezelf die rust!Bron 1 Bron 2

3. Beweeg, als is het maar een klein stukje
Toegegeven: ik ben geen mega sportieveling en ga dat (waarschijnlijk) ook nooit worden. Toch probeer ik vaker een stukje te lopen. Gewoon omdat het goed voor me is én omdat ik daardoor plekjes ontdek die ik anders niet zou zien.

4. Geef (met mate) toe aan dingen waar jij van geniet
Geniet jij intens van een keertje uit eten gaan, of juist van een heel luxe cosmeticaproduct? Ik vind niet dat je jezelf dingen moet ontnemen. Als je ergens intens van kunt genieten, gun het jezelf dan. Belangrijk is dat je er niet in doorslaat- je moet niet bankroet worden natuurlijk!

5. Doe dingen die je niet durft
Mijn motto: face the strange. Wees niet bang voor het onbekende: doe eens iets geks! Verleg je grenzen en doe eens een keer iets wat eigenlijk ver buiten je comfort zonde ligt. Zo ga ik regelmatig een dag alleen op pad met de trein om een stad te verkennen. Ik kan zo genieten van die uitstapjes dat ik verder niks nodig heb.

Nog een persoonlijk voorbeeldje: ik heb heel veel moeite met telefonisch interviewen. Als Willem-Alexander voor mijn neus staat voor een interview, dan heb ik geen greintje zenuwen. Vandaag moest ik een telefonisch interview met Typhoon afnemen. Ik wilde het eigenlijk niet eens aannemen, maar kom op: het is Typhoon! Doe iets waar je tegenop ziet. Het valt achteraf altijd mee.


6. Reis je rijk of stedentrip-je-rijk
Reizen is natuurlijk een fantastische manier om je leven te verrijken. Daarom kijk ik soms ook helemaal jaloers naar mensen die zich om de week weer op een ander paradijselijk eiland bevinden (serieus Instagram, stop). Als je het niet kunt betalen om zo vaak op vakantie te gaan (zoals ik), raad ik je aan om eens naar een andere stad te gaan. Als je in Amsterdam woont, breng dan eens een bezoekje aan Groningen, en andersom! Oriënteer je op steden die je niet kent- dat hoeft echt niet per se in het buitenland te zijn. Loop rond, kijk om je heen, neem iemand mee en maak herinneringen!

Ik hoop dat je een beetje inspiratie uit deze feel-good post hebt kunnen halen :-) Ik vind vooral punt vijf een mooie herinnering voor mezelf: er is zoveeeeeeeeel te ontdekken buiten je comfort zone.

1 opmerking

  1. Reizen is inderdaad zo prachtig en geweldig! De andere tips zijn ook heel goed. Vind de titel juist wel positief klinken :)

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!