Juiz-s sapkuur Till Dinner: conclusie


Hi allemaal! Jullie weten dankzij mijn updates op onder andere Instagram wel dat ik een Juiz-s sapkuur heb gedaan. Ik kreeg voor zes dagen sapjes binnen om een detox te doen. Benieuwd hoe de laatste dagen mij zijn bevallen en wat mijn conclusie is? Kijk dan zeker eventjes verder!Oké, weer even een waarschuwing: dit wordt een laaange blog. Ik wil je goed inlichten over de kuur- het is nogal wat om deze aan te schaffen voor de volle prijs.

Waarom wilde ik dit doen?
Ik wilde al vanaf januari (goede voornemens, man man) beginnen met gezonder eten en leven. Dit lukte helaas niet helemaal zoals ik had gehoopt. Vandaar dat ik besloot dat ik een goede boost nodig had. Juiz-s leek mij een ideaal opstapje. Ik had de sappen in principe ook zelf kunnen maken, maar ik heb 1. geen Slowjuicer en 2. geen geduld om elke dag uren sappen te maken.

De verzending/levering
Helaas ging er van alles mis met de levering. Het zou eigenlijk op woensdag komen, maar dat werd drie dagen later. Jammer genoeg heb ik ook nog eens twee uur op de doos zitten wachten omdat er problemen waren met het transport. Dit gaat niet via Juiz-s, dus geen haat verder, maar vervelend was het wel. Je krijgt de sappen bevroren binnen, dus moet ze direct in de diepvries plaatsen.

Eerste dagen en afbouwen
Hier heb ik een vrij uitgebreide blog over geschreven twee weken terug, dus ik verwijs je even door naar de blog beginnen met Juizs (klik).


De smaken/indeling
Iedere dag mag je drie groentesappen en 1 detox water. Daarnaast mag je naast de sappen water, groene thee en detoxwaters (bijgeleverd) drinken. Het schema ziet er zo uit:

Oneven dagen
Ochtend: Bleekselderij/Basil sap
Middag: Rode koolsap
Namiddag: Wortelsap

Even dagen
Ochtend: Spinaziesap
Middag: Rode bietensap
Namiddag: Wortelsap

Dit dus zes dagen, dus twee keer drie dagen hetzelfde. Ik had het wel ietsje fijner gevonden als er wat meer variatie was. Misschien drie dagen verschillend in plaats van twee, maar dat is persoonlijk. Ik vond uiteindelijk alle smaken prima te doen, behalve rode koolsap (dit kreeg ik echt niet weg zonder te kokhalzen) en rode bietensap (dit smaakt naar grond). Helaas heb ik op de laatste dag de rode bietensap overgeslagen- die verdraag ik jammer genoeg echt niet en dat terwijl ik echt geen aansteller ben ;-)

FYI: ik heb de kuur niet zes dagen achter elkaar gedaan. Ik koos er voor om eerst drie dagen te doen, langzaam weer op- en af te bouwen en vervolgens nog drie dagen te doen. Dit werkte voor mij goed.

Het avondeten
In de avond mag je dus WEL eten met de Juiz-s Till Dinner box. De bedoeling is niet dat je dan lekker een zak friet met een frikandel naar binnen werkt of een bord spaghetti. Er wordt een lichte, vegetarische maaltijd aangeraden om optimaal resultaat te behalen. Ik ben groot fan geweest van de falafel salade van Albert Heijn. Deze heeft minder dan 500 calorieën en bevat dus geen vlees. Ook de maaltijdsalade van Coop (geitenkaas zonder de geitenkaas, haha) beviel goed (ongeveer 400 cal). Je kunt uiteraard ook zelf salades maken. Dit heb ik ook twee dagen gedaan.

Hongergevoel
Op dag 1 had ik erg last van een hongergevoel (mag je dat officieel honger noemen, foodies?). Op de overige dagen viel dat oprecht mee. Ik had het veel erger verwacht. Toch is het gewoon raar om niet te eten, of in elk geval niet in vaste vorm. Je mist het kauwen en het gevoel dat je vol raakt.Het sociale aspect
Samen eten is gezelliger, vind ik. Die mening zullen veel mensen met mij delen. Het sociale aspect van eten valt helemaal weg met Juiz-s. Ik had er voornamelijk heel erg veel moeite mee om de bitterballen tijdens het uitgaan te moeten weerstaan (twee keer tijdens deze kuur! Niet normaal). Daarnaast heb ik het avondeten zes dagen laten schieten om te vervangen voor salades. Niet echt gezellig, maar ik wilde niet falen.

Heb ik gefaald?
Ik wil niet zeggen dat ik heb gefaald, maar ik heb wel wat cheatvoedsel op, ja. Daar ga ik gewoon helemaal eerlijk over zijn. Ik heb bij de middagsappen (rode kool en rode bieten) vaak cup-a-soup of een kopje verse soep gedronken. Deze sappen vielen me erg slecht en ik wilde de smaak graag 'wegspoelen'. Helaas heb ik daarom valsgespeeld ;-) Daarnaast heb ik bij 'zware momenten' af en toe ook een cheat genomen. Zie hieronder:

Cheatvoedsel:
Twee keer gekookt ei (dit om vol te raken zonder te grijpen naar slechte dingen)
Rijstwafel
Aardbeien
Justnuts reep bbq bandit

Als je in calorieën gaat tellen per dag, zit ik hiermee alsnog op minder dan de helft (ruim!) van de aanbevolen hoeveelheid per dag. Het drinken was niet zo moeilijk voor mij. Ik heb alleen stiekem een glas Coca Cola zero gedronken. Of twee ;-) Maar dat neem ik mezelf niet kwalijk.

Cheatdrank:
Twee speciaalbiertjes (kroeg)
Slush puppy (bioscoop)


Voordelen op een rij
- Het hongergevoel valt oprecht mee.
- Ik vond sommige sappen eerst niet zo lekker, maar de smaak van groenten went ontzettend.
- Ik ben in totaal ongeveer 5 kilo afgevallen (met ruim een week afbouwen!), waarvan iets meer dan 3,5 kilo blijvend. Dit motiveert ontzettend om door te gaan.
- Het is ontzettend makkelijk. Je hoeft niet na te denken over wat je moet eten- je sap staat klaar.
- Je bent je constant bewust van wat je eet. Je raakt gemotiveerd door de sappen en wil niet falen.
- Je voelt je relatief goed en energiek, ook al eet je weinig.
- Ik sliep heel goed en had geen last van kou (dat is een soort 'bijwerking').
- Ik kreeg geen hoofdpijn.

Nadelen op een rij
- Het is heel raar om niet te kauwen.
- Het sociale aspect van eten valt helemaal weg.
- Het kan soms verdomd moeilijk zijn om nee te zeggen, zeker als je een feestje hebt of opstap bent. Je ziet ineens overal eten ook, hahaha!
- Niet elke sap is even lekker.
- Als je je sappen vergeet uit de vriezer te halen, heb je de volgende dag geen eten.
- Het is lastig om te 'timen' wanneer je met de sappen kunt beginnen. Er is altijd wel een activiteit waar je niet omheen kunt, een uitstapje of etentje bijvoorbeeld.

Conclusie
Ik ben ontzettend blij dat ik ben begonnen met de kuur. Niet omdat ik het easypeasie of mega lekker vond, maar ik ben er gemotiveerd door geraakt. Ik wil de verloren kilo's niet weer aankomen en ik ben veel bewuster bezig met wat ik in mijn mond stop. In dat opzicht heb ik zo ontzettend veel gewonnen. Ik vind het ook leuk om alternatieven voor tussendoortjes te verzinnen. Pannenkoek met banaan en boekweit, bijvoorbeeld. Of dadelrepen met noten.

Zou ik het opnieuw doen/aanraden? Ja en nee. Het is niet makkelijk om een goed moment te kiezen. De kuur slaagt waarschijnlijk het best als je alleen woont. Dit omdat je dan geen rekening hoeft te houden met wat andere mensen eten en je kunt je maximaal focussen op je doel. Het is daarnaast niet goedkoop. Ik besef me dat het niet voor iedereen is weggelegd om 125 euro te missen aan zes dagen eten (min licht avondeten). Gelukkig zijn er wel vaak kortingscodes bij Juiz-s. Het bedrijf an sich zou ik wél aanraden. Vriendelijke service- ook toen dingen misgingen- én motiverende woorden!

Het is heel waardevol dat je wat kilo's verliest én bewust raakt van eten. Dat vind ik zo belangrijk dat de nadelen minder relevant worden.

Zo, hoppa! Een heleboel woorden verder. Hopelijk ben je goed geïnformeerd over de kuur! Laat het me zeker even in de reacties weten als je vragen hebt over de Juiz-s Till Dinner kuur.

*Ik heb deze kuur in samenwerking gedaan en niet voor het reguliere tarief besteld bij Juiz-s. Dit heeft absoluut geen invloed op mijn mening.

1 opmerking

  1. Ik heb vorig jaar ook een soortgelijke kuur gedaan maar vond de meeste sapjes zo smerig dat ik het niet vol kon houden. Het is niets voor mij :)

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!