Review: Primark Matte Liquid foundation


De een z'n miskoop is de ander zijn... artikel?! Haha. Mijn vriendinnetje Eline kocht bij de Primark een foundation, namelijk de matte liquid foundation. Dit is de op één na lichtste kleur, maar die bleek voor haar te donker. Of ik hem misschien wilde proberen? Tuuuurlijk! Vandaag mijn review over deze foundation.

Primark matte liquid foundation- 4 euro via Primark
De basis van de foundation bestaat uit water, cyclopentasiloxane (siliconen), trimethylsiloxysilicate (derivaat van siliconen) en talk. Verder zien we nog een heleboel... siliconen. Surprise!

Helaas kan ik maar heel weinig vinden over deze foundation (geen super overdreven beloften enzo), dus daar kan ik je niet te veel over vertellen.


De ondertoon van de foundation vind ik niet echt roze of geel, maar de foundation oxideert wel erg richting een oranje kleur. Dit is overigens de kleur Ivory. Van Eline weet ik dat er nog een lichtere kleur te koop is- die hadden we dus eigenlijk moeten proberen.


Hierbij zie je het verschil met mijn favoriete foundation van L'Oréal (onder).


Op de foto links heb ik de Primark foundation net aangebracht en afgepoederd. Op de foto rechts zijn we een paar uur verder (en heb ik een beetje highlighter bij mijn ogen aangebracht). De foto is nog best vriendelijk, want je kon al een flinke laag glans op m'n gezicht vinden.

Zoals je kunt zien is de kleur goed voor mij, maar ook daar heb ik wel voor moeten corrigeren met een lichter poeder. Ik vind 'm een tikje oranje.


Ook op de close-up van mijn camera lijkt het mee te vallen, maar geloof me: glans.

Voor de foundation geldt; a little goes a long way. Je hebt maar weinig nodig, de structuur is vrij dun maar toch dekkend. Eigenlijk was ik best positief verrast door de foundation, hij is alleen niet geschikt voor mijn huidtype. Daarnaast vind ik het een nadeel dat 'ie oxideert naar een donkerdere tint. Ik denk dat iemand met een normale-drogere huid erg blij wordt van dit product- let dan wel op dat je een tint lichter koopt. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten ;-).

Heb jij goede ervaringen met Primark make-up? Welk product is jouw favoriet?

5 opmerkingen

 1. Hmm, ik ben niet weggeblazen. Too much glans haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Muah, zou ook niks voor mij wezen met m'n discoballenkop. Zelf vond ik de matte liquid lipsticks van de Primark wel altijd fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt me niet een foundation voor mij, ik denk sowieso dat hij een stuk te donker is voor me, maar ik vind hem op jouw huid lang niet zo slecht. Al zou ik zelf wel liever een foundation kopen die helemaal niet oranje uitslaat dan eentje die dat wel doet. Maar het feit dat het te corrigeren valt met een lichter poedertje is wel heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmmmm, ik denk dat het voor mij best wat zou zijn! Ik heb eigenlijk nog nooit Primark make-up gekocht, alleen make-up tools. En die vond ik best heel ok!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oke die foundation klinkt niet heel chill! Ik wil niet glanzen na een paar uur. Mijn favo Primark make-up producten zijn de Kiss Proof liquid lipsticks en een lipliner in de kleur 09 (dupe van soar).

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!