Beautytrends die ECHT moeten stoppen

Hi allemaal! Erger jij je ook wel eens aan van die rare beautytrends die je tegenkomt? Sommige dingen worden zo breed uitgemeten, iedereen lijkt het op te pakken en de trends gaan gewoon te ver. Vandaag wil ik met je praten over beautytrends die echt moeten stoppen. Ben jij benieuwd naar mijn haat? Lees dan even mee!Photoshop GALORE

Vandaag de dag hoef je niet eens heel veel talent te hebben om succesvol te zijn op Instagram. Waar je goed mee om moet kunnen gaan, is Photoshop. Ik had het er gisteren over met Jacky en Ceciel en het is gewoon bizar hoeveel Instagram accounts er zijn die werkelijk ALLES gladstrijken. Is dit realistisch? NEE. Niemand heeft een huid zonder poriën. Niemand kan zo'n look namaken, simpelweg omdat 'ie door een computer is gemaakt. Ik vind het gewoon niet goed om zo'n voorbeeld te zien. Ik wil een wenkbrauwhaar zien die er niet hoort. Ik wil échte kleuren zien. Ik wil rimpels zien en een normale huid.

Ik heb een voorbeeldje toegevoegd van iemand die naar mijn mening écht talent heeft, zonder dat het zo nep is dat je werkelijk geen porie of imperfectie meer kunt spotten. Ik kan plooitjes zien onder haar ogen en ik zie wenkbrauwhaartjes. Natuurlijk is er iets aan deze foto gedaan, maar het is stukken beter dan die volledig geperfectioneerde plaatjes.Alles moet wavy?

De wavy wenkbrauw vond ik al een beetje gek, maar nu komt daar ook ineens een wavy lip bij. Ineens moeten we allemaal onze wenkbrauwen en lippen in een of andere gekke kronkel tekenen. WTF? Waar zijn we precies mee bezig? Wat is de volgende stap, wavy contour? Ik haat het echt, ik begrijp ik de trend niet en vind het vooral nergens op slaan. Ik ben benieuwd wie hier zo mee over straat zou lopen.


Reverse make-up challenge

Geloof me, ik houd van challenges op YouTube, maar dit vind ik echt de domste challenge die ik ooit heb gezien. Je weet gewoon dat het lelijk gaat worden bij de laatste stap en dat de challenge dus nergens over gaat. Ik vond de meeste video's gewoon irritant om naar te kijken, haha. Ik begrijp dat het voornamelijk als vermaak is bedoeld, maar mij stoort het vooral. Kan deze challenge alsjeblieft snel overvliegen?


Veel te gouden highlighter/highlighter die niet bij je huidskleur past

Sinds de Fenty (Rihanna) beautylijn is uitgekomen, zie ik overal de Trophy Wife highlighter uit de lijn voorbij komen. Deze highlighter is FEL goud van kleur en ik snap het gewoon niet. Ja, prachtig als oogschaduw en misschien op een hele donkere huid, maar kunnen we gewoon stoppen met goud en paars als highlighter gebruiken als je zelf hartstikke licht bent? NOOOOOO!!


Sorry Jeffree maar dit is net een pisvlek.

Ik heb ook aan jullie gevraagd wat jullie de meest irritante/stomme beautytrend vinden. Daar is het volgende uitgekomen (ik ben het eens met bijna alles!!):

@suszienl: "De wavy brows, wie doet dat nou? Fake sproetjes begrijp ik ook niet. Daarnaast vind ik de omgekeerde make-up challenge heel irritant."

@LvanR: "De vervormde wenkbrauwen! En mislukte lipfillers, dan lijkt het alsof mensen een eendenbek hebben. Te oranje fake tan vind ik ook lelijk, en het niet volgen van je natuurlijke liplijn."

@SimplynSpecialnl: "Lelijke wimperextensions!"

@fitfoodprints: "De unibrow en de harige selfie nagels! Ik zag het op Facebook voorbij komen, maar deze trends skip ik liever."

@glamourmoes: "Een te donkere lipkleur, dus bijna zwart, vind ik vreselijk!"

@beautyopinie: "Lipliner die donkerder is dan je lipstick kleur! Dat is een beetje jaren 90 vind ik."

Thanks allemaal voor het meedenken! Er rest me nu nog een vraag... aan welke trend kun jij je heel erg storen? Laat het me vooral weten in de comments! Ik ben heel benieuwd!

11 opmerkingen

 1. Leuk artikel dit! Ik vind de hoeveelheid fotoshop ook verschrikkelijk.. En ik ben het ook eens met de lelijke wimperextensions, soms zie ik meiden waarvan ik denk: waar ga je heen vliegen met die vleugels?!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thanks voor je mention!! Sluit mij ook aan bij de anderen van dit artikel haha, sommige trends zijn zo raar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent er een vergeten ;). Oké geintje. Maar wow, die reacties ook bij de foto van Jeffree. Ziet niemand dan in dat het gewoon spuuglelijk is?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wavy wenkbrauwen of lippen...guurrrrl whats that?!? Al vind ik een gouden highlighter wel mooi, maar dan niet zo heftig aan gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook met alles eens, van mij hoeft dat ook allemaal niet. Maar als mensen dat willen doen, ach, mij best... hoewel ik nooit iemand ermee zal zien lopen. Volgens mij is het puur iets wat mensen alleen thuis doen voor de camera :) Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben het helemaal met je eens! Maar moest toch even lachen toen je zei wavy contour. Gewoon omdat ik me daar iets vreemd bij kon voorstellen. ;)
  En die wavy lippen zijn wel erg vreemd want ik nog niet eerder tegen gekomen! Leuk artikel trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die reverse make-up challenge snap ik ook niet! En thanks voor je mention haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Moet zeggen dat ik het altijd nog verdomde lastig vind om een ooglook goed op de foto te krijgen. De kleuren vallen snel weg, terwijl het in het echt allemaal best wel goed aanwezig is met veel dimensie. Vind het altijd zo knap als men een mooie duidelijk foto ervan heeft zonder alles geairbrushed te hebben! Tja en verder geloof dat de irritaties nu wel bekend zijn! Owja en de concealer lip vind ik niks!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja die gouden highlighter uit de Rihanna collective man wat lelijk en iedereen maar hoe prachtig die is NOT! hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Instagram brows! Wie heeft er nou weer tijd om ELKE dag een kwartier lang je wenkbrauwen bij te tekenen en met concealer een mooie vorm geven. NIEMAND. Echt zo'n ding waar alleen youtubers de tijd voor hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!