Review: essence lashes of the day mascara


Dit is hét jaar van de goede budgetmascara's! Ik heb er de afgelopen tijd veel geprobeerd en vandaag is het tijd voor een review over de lashes of the day mascara van essence. Deze mascara is onderdeel van het nieuwe assortiment. Kon ik sinds lange tijd weer blij worden van een 'traditioneel' borsteltje? Ik vertel je er meer over!

essence #lashesoftheday mascara- 2,59 euro


De lashes of the day mascara kost 2,59 en is daarmee een echt budgetproduct. Essence belooft eigenlijk niet heel veel behalve 'perfect gekrulde wimpers'. Stiekem wel fijn dat er een keer niet heel overdreven wordt gedaan over een simpele mascara ;-). De verpakking is leuk en vrolijk, het borsteltje is recht en traditioneel. Daarmee bedoel ik dat 'ie niet van hard plastic is.

Wat ik meestal niet goed vind aan essence mascara's is dat ze niet echt zwart zijn. Als je voor de grap mascara's gaat swatchen op je huid, zul je zien dat veel goedkope mascara's groen zijn. Daarnaast geven de meeste mascara's van essence erg af op de (vettere) huid. Ik heb zelf nog nooit een essence mascara twee keer gekocht. Zegt voldoende, denk ik.


Het resultaat!


Ik heb de mascara nu twee weken in het gebruik. Ik zeg eerlijk: de ene dag vond ik hem fijner dan de andere, maar over het algemeen ben ik tevreden. Je hebt wel veel 'klontgevaar' bij deze mascara, waardoor ik toch een voorkeur voor plastic borsteltjes blijf houden. Wel goed van essence is de verbetering van de formule: zelfs op warme dagen hield de mascara het goed uit zonder al te erg te gaan vlekken.

De ultieme vraag is natuurlijk 'koop ik deze mascara opnieuw'. Het antwoord is misschien. Als je niet zo'n groot budget hebt en een prima mascara zoekt, kan ik hem je gewoon aanraden. Toch zijn er momenteel zo veel goede goedkope mascara's dat ik toch voor één van mijn andere twee vondsten zou gaan (NYC showtime, groene verpakking & Miss Sporty happy eyes). Om positief te eindigen: het is wél de beste mascara van essence die ik ooit heb gebruikt.

Wat is jouw eerste indruk van de mascara?

10 opmerkingen

 1. Vind het een prima mascara! Helemaal voor dat bedrag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind de verpakking al heel erg uit! Ik ben niet heel erg bekend met de essence mascara's.
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De mascara ziet er prima uit, maar volgens mij heb jij niet zulke moeilijke wimpers? En hij is lekker goedkoop!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil de showtime mascara nog graag proberen van NYC na jou lovende review. Maar deze voor het prijsje lijkt me ook wel fijn voor af en toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind hem wel mooi zo! Zelf vond ik die lash princess met oranje versiering erg fijn. Jammer genoeg is er geen waterproof versie ervan :(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er best goed uit ja! Ik wist niet eens dat de meeste budget mascara's groen zijn als je ze swatcht :O thanks voor het zeggen mijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je wimpers zien er wel mooi uit ermee! Nooit geweten dat budget mascara groenig zijn! Ik had echt jaren geleden echt een goede mascara van Essence, maar die ging er helaas uit :( Vriendinnetje van me vond die ook fijn, we hebben t er nog steeds wel eens over dat 't zo jammer is dat ie eruit ging!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind Essence over het algemeen wel goede mascara's hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Voor die prijs lijkt het mij een prima mascara, toch houd ik het bij mijn hema mascara voor nu :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het een super mascara! Prijs is goed. En wat nog belangrijker is...ik gebruik de mascara inmiddels 4 maanden elke dag en het droogt absoluut niet uit. Ik heb er al 2 ingeslagen.
  Gr,
  Marielle

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!