Vichy Slow Âge oogcrème review


Hoewel mijn huid niet zo goed reageerde op de Vichy Slow Âge fluïde, wilde ik de oogcrème toch nog wel een kans geven. Ik test bijna nooit oogcrèmes (met een reden die ik je ga vertellen!) dus ik vond het stiekem extra leuk om er eentje te ontvangen en proberen. Ik vertel je er vandaag meer over. Benieuwd? Lees mee!

Vichy Slow Âge oogcrème-  24,75 euro via Boots


Het product bevat 15ml en kost ongeveer 20-25 euro. Dat vind ik echt een flinke prijs. Het scheelt dat je maar weinig product nodig hebt, maar alsnog weet ik niet of ik dit product zomaar had gekocht als ik het niet kende. Gewoon eerlijk, you know me.

De Slow Âge oogcreme zit in een hygiënische tubeverpakking. Fijn, dan hoef je er niet met je handen in te graaien en je kunt zelf doseren. De geur is mild en lekker (hetzelfde als de fluïde). Het product is lekker vloeibaar, maar zeker niet te dun.


Klik op de foto om uit te vergroten en het beter te kunnen lezen! De oogcrème heeft een vrij 'simpele' basis die bestaat uit water, glycerine en siliconen. Verder zit er onder andere cafeïne, shea boter, probioticum (bifida ferment lysate) en ginkgo biloba extract in. Het is geschikt voor een gevoelige huid, zoals je grotendeels gewend bent van Vichy.

Wat Vichy zegt:

"Speciaal voor de oogcontouren heeft Vichy Slow Âge oogcrème ontwikkeld. De oogcontourencrème bevat cafeïne om de zwelling rondom de ogen te verminderen en stimuleert de bloedsomloop tegen donkere kringen. Het Ginko Biloba extract geeft een depuffing effect voor een frissere oogopslag.
Deze oogcrème bevat geen parfum of parabenen. Voor het beste resultaat breng je Vichy Slow Âge oogcrème 's ochtends en 's avonds aan eventueel in combinatie met Vichy Slow Âge dagcrème."


Ik zei het al: zelf review ik vrijwel geen oogcrème. Ik vind het namelijk lastig dat je geen héél opvallend resultaat ziet, tenzij het een soort botox-effect heeft. Ik kan dus niet zeggen 'WAUW ALLE RIMPELS WEG BINNEN EEN DAG, NIET NORMAAL!!'. Ik kan wél zeggen dat ik het een prettige crème vind met een fijne substantie én geur. De huid rondom mijn ogen ziet er minder 'levenloos' en dof uit. 

Of het product 25 euro waard is, tsja... persoonlijk denk ik dat er ook voldoende goedkope(re) alternatieven zijn. Maar als je graag Vichy gebruikt, kun je met een gerust hart voor de Slow Âge oogcrème gaan. Wat mij betreft een aanrader.

Zou jij meer dan 20 euro betalen voor een oogcrème?

4 opmerkingen

 1. Ik geef best veel geld uit aan oogcrèmes omdat de huid rondom mijn ogen altijd extreem droog én gevoelig is. Vichy vind ik daarin wel een heel fijn merk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou denk ik ook niet snel zoveel geld uitgeven aan een oogcrème. Voor de gewone fluide van Slow age dan weer wel omdat ik die dus super fijn vond. Ik moet eerlijk zeggen dat een oogcreme echt zo'n product is dat ik vaak vergeet. Meestal gebruik ik ze in fases, dan weer een tijd wel, dan weer een hele tijd niet. Ik heb er ooit één gebruikt van een euro of 30. Dat vond ik best duur maar ik merkte wel veel verschil.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm, om heel eerlijk te zijn gebruik ik eigenlijk helemaal nooit oogcreme. Dit omdat de huid onder mijn ogen zo gevoelig is, dat het vaak helemaal branderig wordt. Super raar, maar hierdoor gebruik ik wat meer dag/nachtcreme.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben deze ook aan het testen, ik geef persoonlijk liever niet al te veel geld uit aan een oogcreme maar als het werkt vind ik het weer minder moeilijk.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!