Hema It´s My Beautiful Skin Day mousse & nachtcrème


Een paar maandjes geleden kwam Hema met de It's My Beautiful Skin Day producten. Ik heb ze toen helemaal niet gespot, ik kom namelijk niet zo heel vaak bij het make-up en huidsverzorgingsschap in de Hema. Van mijn lieve moeder kreeg ik een cadeaukaart, dus kon ik eens gaan kijken naar de producten. Ik nam er twee mee, voornamelijk omdat ik de geur heel lekker vond. Ik had verder vrij lage verwachtingen, maar of dat terecht is?

Hema Cleansing Mousse IMBSD- 2,95 euro
Hema Night Cream IMBSD- 2,95 euro


Ik begin met de mousse! Hallo mooie-huid-dag. Ik vind de naam in elk geval leuk. Ook de verpakking vind ik top. Eerst waren de verpakkingen van Hema wat ouderwets, maar je kunt goed zien dat ze zich de afgelopen jaren hebben vernieuwd.


Ingrediënten: Aqua, Coco-Glucoside, Glycerin, Peg-7 Glyceryl Cocoate, Peg-75 Shea Butter Glycerides, Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Xylitol, Citric Acid, Parfum, Butylphenyl Methylpropional, Sodium Benzoate, Ci 42090

Enkele belangrijke bestanddelen:
Aqua- water
Coco-Glucoside- vermindert de irriterende werking van reinigingsproducten
Xylitylglucoside- vochtinbrengendPeg-75 Shea Butter Glycerides: Een emulgator en huidverzorgingsmiddel afgeleid van glyceriden (vetzuren) uit shea boter.

Parfum staat vrij laag in de ingrediëntenlijst. Ik kan er niet veel negatiefs over zeggen.


Het schuim ziet er best vol uit, maar eenmaal aangebracht op het gezicht is het vrij waterig. Dat verdeelt wel fijner, dus voor mij geen probleem. De mousse ruikt lekker (hetzelfde als de hele lijn). Ik gebruik hem twee keer per dag. In de ochtend als ik net uit bed kom en dus geen make-up draag en aan het einde van de dag om mijn make-up te verwijderen. Ik vind het geen hele goede reiniger om make-up te verwijderen. Hij is beter en fijner om je gezicht 's ochtends mee te reinigen en voor te bereiden op de dag. Dit omdat 'ie best mild is- wel prettiger voor gevoelige huidtypes.


Volgende! De nachtcrème. Ik kocht hem in een tube. Je had ook een gewoon potje, maar dit vind ik hygiënischer. Weer een prima verpakking.Ingrediënten: Aqua, Cyclopentasiloxane, Glycerin, Dicaprylyl Carbonate, Coco-Caprylate/Caprate, C12-15 Alkyl Benzoate, Glyceryl Stearate Citrate, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Xylitylglucoside, Parfum, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Dimethicone, Helianthus Annuus Seed Oil, Anhydroxylitol, Xylitol, Sodium Stearoyl Glutamate, Retinyl Palmitate, Carbomer, Cyclohexasiloxane, Tocopherol, Sodium Hyaluronate, Xanthan Gum, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid

Een paar opvallende ingrediënten uit deze lijst:

Cetearyl Alcohol- Niet irriterende alcoholsoort
Annuus Seed Oil- zonnebloemolie! Kalmeert en brengt vocht in.
Dimethicone- Siliconen en gladstrijkers. Kan bij sommige mensen puistjes veroorzaken.
Parfum- Spreekt voor zich, maar staat best hoog op de lijst. Extreem gevoelige huid? Niet kopen.

Deze nachtcrème is best vol! Het is het beste om een dunne laag aan te brengen. Ook deze crème ruikt heerlijk. Nadeel daarvan is wel dat parfum vrij hoog bovenaan de ingrediëntenlijst staat en veel mensen daar niet goed tegen kunnen. Ik vind de crème fijn, maar niet heel indrukwekkend. Voor op vakantie en 'tussendoor' is 'ie fijn, maar hij doet niet meer dan een beetje hydrateren. Als je niet meer nodig hebt, is het prima. Heel geschikt voor jonge meisjes ook.

Ik gebruik beide producten met veel plezier! Ik denk dat ik geen van de twee opnieuw zou kopen, maar dat bekent niet dat er iets mis mee is. Ik zoek nét iets meer in gezichtsverzorgingsproducten. Als jouw huid niet zoveel nodig heeft, is het helemaal prima.

1 opmerking

  1. Spijtig dat er parfum in de nachtcrėme zit dus deze laat ik beter liggen want dan krijg ik al onzuiverheden, maar de gezichtsreiniger klinkt erg goed :)
    X

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!