Review: Qi Gong deodorant van Rituals


Voordat ik begin aan deze review zal ik het maar vast eerlijk zeggen: deze review gaat over zweten, haha! Als je hier niet tegen kunt of het heel vies vindt, lees dan niet verder.

Sinds een tijdje merk ik dat mijn vertrouwde Dove deodorants niet helemaal goed meer werken. Ik ging wat sneller zweten en kon mezelf flink ruiken na de sportschool. Aangezien ik écht anti-zweet en slechte verzorging ben, ging ik snel op zoek naar een goede deodorant. Ik dacht aan Lady Speedstick, maar gebruik toch liever een spray. Mijn zus tipte me deze deo van Rituals. En, helpt het?


De geur van deze deo vind ik in elk geval geweldig. Maar wat is Yi Yi Ren precies? Yi Yi Ren is de korrel van een grassoort die in het warme gedeelte van China groeit. Het is te gebruiken als voedsel tegen allerlei klachten (lees ook even deze pagina als je geïnteresseerd bent), maar ik kan nergens een link vinden met waarom het in deze deodorant zit.

Hierboven zie je wat er in zit. Parfum staat nog vrij hoog, dat kan voor zeer gevoelige huidtypes misschien voor problemen zorgen.


De deo heeft een prettige spuitkop. Er komt een goede nevel uit. Houd er wel rekening mee dat je een beetje afstand moet houden, als je te dichtbij sprayt krijg je een witte waas op je kleding/oksels.


De deo belooft 24 uur te beschermen tegen zweet en nare luchtjes. Ik heb de deo nu een week of twee in gebruik en ik ben er echt verliefd op. Ik breng hem twee keer per dag aan ('s ochtends voordat ik me aankleed) en 's avonds voordat ik naar bed ga. Ik merk in de avond eigenlijk helemaal niks van een zweetgeur! Dit terwijl ik dat met Dove de laatste tijd wel had. Sowieso kun je immuun worden voor een deo. Ik denk dat ik dat probleem had met Dove, deze gebruikte ik dan ook zeker twee jaar achter elkaar (ik wisselde wel eens qua geur, maar niet qua merk).

Hij is niet echt bestand tegen keihard sporten, maar dat is ook wel extreem. Alleen Odorex kan dat goed tegengaan. Maar als je gewoon overdag wandelt, je dingen doet of aan het werk bent, is het meer dan prima. Ik ben voornamelijk groot fan van de fijne geur van de deo. Hmmm! De prijs is wat hoger dan de gemiddelde Dove of Nivea deodorant, maar het scheelt niet extreem veel. De meeste Dove deo's kosten tegenwoordig rond de 4 euro. Deze kost 8 euro, maar ik koop hem met veel plezier nog eens.

4 opmerkingen

 1. Klinkt erg fijn :)!
  Maar ik ben meer voor rollers dat werkt beter bij mij!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb deze nu in stick vorm. Ik was al fan van deze maar deze werkt nog beter! Wat ook chill is aan die stick is dat je er echt een jaar mee doet of zo. Het scheelt veel in kosten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nice! Leuk dat je zo'n oude review hebt gevonden, voor mij ook altijd grappig om terug te zien :-) Kan me inderdaad voorstellen dat de stick nog fijner is. Daar doe je inderdaad lang mee!

   Verwijderen

Thanks voor je reactie!