Essence How To Make Your Face Wow make-up box


Een paar maandjes geleden kwam Essence met nieuwe make-up producten. Ik werd toen voornamelijk enthousiast van de super schattige Benefit-style palettes. Jammer genoeg worden deze alleen verkocht bij Müller in Duitsland. Aaargh... mijn huisgenoot ging vorige week naar de Müller en nam speciaal voor mijn verjaardag (volgende week, maar ik vierde het alvast) twee palettes mee (als je meeleest Esmee, super bedankt). Ik laat je er vandaag eentje zien.

Essence How To Make Your Face Wow- 5,99 euro
Müller Duitsland ExclusiveHet palette bevat een spiegeltje, handig! De doosjes zijn compact en stevig. Er zitten kaartjes achter het spiegeltje waarop de 'looks' staan die je ermee kunt maken. Deze kaartjes zitten in alle verschillende palettes.


Brunette en blondine...


Ik heb deze dus nodig. Blondie! Er zit een perzikkleur in en een felroze. De roze is speciaal voor de blondines, de perzikkleurige voor brunettes. Ik begrijp het wel, maar ik kan je vast vertellen dat ik de perzikkleur ook prima vind voor blondines. Ik kies gewoon waar ik die dag zelf zin in heb.


Dit zijn de kleuren: een lichte bronzer met shimmer (Sun Date), een felroze, redelijk matte kleur (think pink), een koele highlighter (Starlight) en een perzikkleur met shimmer (Peach Babe). Dit palette is niet echt geschikt voor donkere dames. Think Pink en Peach Babe zijn nog wel mooi als blushers voor donkere mensen, maar Starlight en Sun date zijn echt veel te licht.
Starlight is wel echt heel mooi! Wel koel.Van boven naar beneden: Peach Babe, Starlight, Think Pink en Sun Date. Heeeel mooi! De kleuren zijn alle vier uitstekend gepigmenteerd. Om een klein puntje van kritiek te leveren: ik vind het jammer dat ze bijna allemaal een shimmery/velvet finish hebben en er geen matte kleur bij zit (ik had Sun Date bijvoorbeeld heel mooi gevonden als matte kleur bronzer voor een lichte huid). Ook vind ik Star light iets te koel. Als 'ie wat meer champagnekleurig zou zijn, was 'ie voor meer huidskleuren geschikt. Het is een klein dingetje dat niet eens per se voor mij van toepassing is, aangezien ik zelf wel bleek ben.

Ik draag het liefst een combinatie van Think Pink en Peach Babe. Dit geeft een prachtig resultaat. De blush blijft geen hele dag zitten, maar ik denk ook niet dat je dat voor omgerekend 1,50 euro per blush/highlighter/bronzer kunt vragen. Hij houdt het een uur of 4 goed vol en is daarna vervaagd. Bijwerken is dus een must. Ondanks wat kleine puntjes ben ik super blij met dit compacte palette. Ik hoef ineens een stuk minder mee te nemen in mijn toilettas, de kleuren zijn mooi en de prijs-kwaliteit verhouding is goed. Ik hoop dat de palettes heel snel naar Nederland komen!

4 opmerkingen

 1. wauw mooi palette! zo jammer dat hij niet in nederland te koop is

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauww mooie Palette <3
  Spijtig dat het ook niet in belgie te verkrijgen is :(
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wow wat ziet dit er gaaf uit! ga op vakantie naar duitsland dus hoop ze wel te scoren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw heel mooi palletje, jammer dat hij niet hier te verkrijgen, maar misschien komt dat ooit nog.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!