Organix (OGX) Nourishing Coconut Oil review


Voor wie een heel, héél goed geheugen heeft kan het zich misschien herinneren: ik ben dol op de Coconut shampoo van Organix (het heet nu OGX). Ik zag dat ze ook een olie mist verkochten, dus die heb ik ook meteen geprobeerd! Mijn geliefde Moroccanoil is op, dus ik vond het tijd om eens een goedkopere optie te zoeken.

OGX Nourishing Coconut Oil- 10,99 euro voor 118ml via DA


De verpakking is echt te gek! Mooi vormgegeven en tropisch. Ik vind het fijn dat er een keer een olie in mistvorm wordt gemaakt, meestal zijn het pompjes. Als je die wil gebruiken moet je een kraan in de buurt hebben voor je 'vieze' handen. Deze kun je gewoon sprayen en doorkammen. Fijn voor op vakantie en onderweg.


Wooohoo! Tropische vibes. Op de voorkant staat trouwens de volgende tekst:

"Een exotische en verleidelijke mix van kokosnootolie om lokken te voeden en bamboo extract om het haar te hydrateren. Voor haar dat zachter, gezonder en meer 'touchable' wordt met elke keer gebruiken."

Klinkt goed!


Hoe moet je het gebruiken? Heel simpel: je sprayt de olie mist over je handdoekdroge haar en brengt het vervolgens in model. Je kunt het ook gebruiken op droog haar overdag om pluis te temmen en je haar glans te geven.

Ik ga het gewoon alvast verklappen: ik raad je aan om het alleen op droog haar te gebruiken als je heel dik haar hebt. Zo niet, spray het op redelijk nat haar, kam het uit en föhn het. Dat werkt beter!


Hierbij nog de ingrediëntenlijst. Die is vrij kort, dat staat me wel aan. Er zit geen alcohol in, wel een klein beetje parfum, maar dat is te verwaarlozen.


Mijn haar is langer dan schouderlengte en heeft highlights, dus kan best wat verzorging gebruiken. De puntjes zeker, die zijn vrij droog.


Hier heb ik een keer gesprayd en geborsteld. Het is meteen iets minder warrig.


Hier kun je zien dat het een beetje op mijn haar blijft liggen, waardoor het een beetje 'pierig' valt. Daar ben ik niet heel happy mee, het lijkt daardoor ook alsof ik minder haar heb.


Hierbij heb ik het een beetje geborsteld en de föhn er op gezet. Dit is toch wel belangrijk, het blijft een olie en kan snel te veel zijn voor je haar. Door te föhnen en borstelen verspreidt de olie beter en trekt het in het haar. Mijn haar is iets dikker dan gemiddeld, maar alsnog lijkt het haar snel vettig als je OGX hebt gebruikt op droog haar. Op droog haar kan ik het gebruik van de oliespray dus niet aanraden. Het is al heel snel te veel, ook als je vrij dik haar hebt.

Ik ben wel fan van de OGX spray als ik hem na het douchen gebruik. Ik spray 5-6 keer over mijn hele haar verdeeld in lagen, wrijf voorzichtig met mijn handdoek om het wat uit te wringen en föhn mijn haar vervolgens. Op deze manier verzorgt de olie goed, glanst mijn haar mooi en is mijn haar glad en pluisvrij. Ik zeg eerlijk, de spray haalt het niet bij Moroccanoil, maar het is wel een heel fijn haarproduct en het merk OGX verdient naar mijn mening meer aandacht.

Oh, en ook hier weer: DIE GEUR IS ZO LEKKER TROPISCH, IK WIL HET OP ME.

Ik ben fan! Ik vind de spray nog wel betaalbaar (zeker tegenover de Moroccanoil spray), maar het flesje is wel klein. Daarentegen is het wel weer zuinig in gebruik, dus het is je eigen overweging of je het er voor over hebt.

1 opmerking

  1. Hoi,

    Gebruik de coconutoil nu 4 weken, wisselend op handdoekdroog, aan de lucht gedroogd haar en op gestyled haar tussendoor. Mijn haar is van nature sterk krullend en droog. Vind het maar zozo, doet op mijn haar niet zo heel erg veel ondanks dat ik zo'n 10x pomp om mijn hele haar (nog niet op schouderlengte) gedaan te krijgen. De geur is wel errug lekker, alleen daarom al gebruik ik het een paar keer pd.

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!