Shoplog Essen: DM drogist april 2015 + eerste indruk

Afgelopen week ben ik naar Essen geweest. Zoals jullie misschien wel weten is dat echt een paradijs voor de liefhebber van goedkope drogisterijproducten. Voor mij was het echt wonderbaarlijk. Ik werk zelf bij Kruidvat en het viel me op hoe belachelijk laag de prijzen waren vergeleken met Nederland. Ik kocht een heleboel dingen en wil je vandaag wat laten zien!

De bon heb ik helaas weggedaan, maar ik weet de prijzen ongeveer nog te vertellen. Correct me if i'm wrong :-)


Ik kocht een After Sun douche (naast een boel andere douchegels) voor 0,85 cent. Deze geur lijkt precies op Bronze Goddess van Estee Lauder! Echt heerlijk. Echt verkoelend is hij niet, maar wel gewoon lekker fris. Ook kocht ik een nagellakremover van Ebelin. Deze heb ik ook al gebruikt. Hij kostte 0,65 cent in de aanbieding en ruikt naar amandel.


Voor 0,85 cent kocht ik een zilvershampoo. In Nederland zijn deze heel erg duur, die van Fudge kost bijvoorbeeld 19 euro en die van Lee Stafford rond de 8 euro. Ik heb deze nog niet gebruikt, dus ik kan er nog niet veel over zeggen. Ik verwacht dat hij ongeveer hetzelfde is als Lee Stafford en wat minder sterk dan Fudge. De vanille en amandel conditioner ruikt heerlijk! Deze kostte ook 0,85 cent en is wat aan de dunne kant, maar werkt wel goed. Geen hele rijke voeding, maar wel prima voor elke dag.


Over naar twee van mijn favorieten! Ik kocht een nieuw volume poeder omdat die van Andrélon op is. De Andrélon kost 4,99, deze van Balea kost 1,99 euro. Het ruikt heerlijk naar vanille en maakt mijn haar goed stroef en volumineus. Ik vind deze fijner dan die van Andrélon omdat ik deze wat makkelijker uit mijn haar kan wassen. Dan een handcreme met een fantastische geur! Super tropisch, het ruikt naar kokos en papaya. Mmmm! Werkt ook fijn en is niet vettig. Kost 0,85 cent.


Nog twee lekkere douchegels! Deze zijn limited edition, ik gok voor de zomer. Ze ruiken super tropisch allebei! De rechter ruikt wat sterker naar maracuja, daar moet je van houden. Links is erg fris door de sinaasappelgeur met een vleugje mango. De douchegels zijn echt bizar goedkoop: één flesje kost 0,55 cent. Ik heb nu al spijt dat ik er niet heel veel meer mee heb genomen :-) Snel terug!


Ik kocht een poeder van Maybelline! Dit poeder kostte 4,45(!!!!!) en is daarmee ruim tien euro goedkoper dan Maybelline poeders in Nederland. Dit specifieke poeder is overigens niet te koop in Nederland. Ik heb hem vandaag voor het eerst gebruikt. Hij matteert heel sterk en goed en houdt mijn gezicht een uur of zes glansvrij. Ik moet wel rond een uur of twee een keertje bijwerken. Voor die prijs vind ik dat prima.


Voor in bad kocht ik een zakje badzout! Deze was héérlijk. Ik heb bijna geen Lush bruisballen meer nodig, haha! Het bad wordt helemaal geel-goud van kleur en ruikt naar warme vanille. Dit zakje kost 0,50 euro en ook hier weer: ik heb spijt dat ik er niet meer mee heb genomen! Het Paradise Island mask heb ik ook al gebruikt en ook over dit masker kan ik niet klagen. Ruikt mega goed, irriteert een klein beetje op het begin maar is wel voedend en ontspannend. Dit is een limited edition, hij kostte volgens mij ongeveer 50 cent.


Een paar dingetjes heb ik al in de badkamer staan, dus die heb ik niet apart op de foto gezet! Hierbij toch nog even kort wat ik hierboven niet heb genoemd:
- Dove Soft Feel deodorant- kost in Nederland 3,45, daar ongeveer 1,60 euro.
- Balea Waschgel - Ruikt heel fris naar citrus en scrubt heel lichtjes. Fijn! Kost 1,79 euro.
- Balea Paradise Beach handzeep- kost maar 0,55 euro en deze is zó lekker. En dat voor een fles van 500 ml!
- Balea perzik-kokos conditioner - net zoals de vanille en amandel. Beetje aan de dunne kant, wel fijn voor iedere dag. Kost 0,85 cent.
- Essence Brit-tea Illuminating base - een fijne, basic primer met een lichte glans. Deze is in Nederland al eerder uitgebracht in andere verpakking met een andere naam. Kostte maar 2,45 euro!


Dan nog even een andere tip voor Essen: de Starbucks daar (Limbecker Platz) is een stukje goedkoper dan in Nederland, de mensen zijn erg aardig en je hebt er een mooi uitzicht (zie hierboven). Daar zou ik zeker even naartoe gaan!


Voor lunch en avondeten moet je zeker naar Sixth Sense op het plein voor de Primark! Heel erg lekker en heel goedkoop. Wij aten een hamburger (ik met kip) met nachos en cheddar. Aardige bediening en ook snel. Je kunt hier alleen niet pinnen.

Limbecker Platz is een geweldig winkelcentrum! Kijk daar zeker eens naar Kiko, Lush, DM en Starbucks. Verder zou ik absoluut een bezoekje aan de Primark brengen, dit is een prachtig filiaal waar ze ook zeker andere dingen verkopen dan in Nederland. Daarnaast zit Gina Tricot in Essen, een soort Vero Moda maar dan mooier. Ik ben dol op Essen en ga ook zeker snel terug!

Zijn jullie wel eens in Essen geweest?

Geen opmerkingen

Thanks voor je reactie!