Dupe: Mac Fashion Revival

Hééél veel mensen (inclusief ik in eerste instantie) liepen Fashion Revival van Mac mis. Mijn review kun je overigens hier lezen. Toen ik in Essen bij Kiko kwam, viel mijn oog op een lipstick die behoorlijk leek op Fashion Revival. Ik laat je vandaag zien of het een dupe is!

Kiko 914 Smart Lipstick - 2,90 (tijdelijke aanbieding)

Prijs en verkrijgbaarheid

De prijs van de Kiko lipstick is veel lager dan die van Mac (19,50 tegenover 3,90 euro). Kiko kun je tegenwoordig in Nederland kopen (Amsterdam). Fashion Revival kun je op Marktplaats kopen, maar daar verkopen ze hem voor hogere prijzen.Finish en kleur

De finish van Fashion Revival is overduidelijk mat. De finish van Kiko is meer glanzend dan mat. De lipstick van Mac voelt niet heel prettig op droge lippen, die van Kiko is daar meer voor geschikt. De kleuren komen erg overeen: Kiko 914 is iets meer roze en iets lichter dan Fashion Revival. De Smart Lipstick glijdt over je lippen, Fashion Revival is stroever.


Houdbaarheid

Kiko's lipstick is iets vetter, maar blijft erg goed zitten. Afhankelijk van hoeveel en wat je eet/drinkt, kun je wel een paar uur vooruit (mij lukt dit nooit want ik eet en drink daar te veel voor). Fashion Revival is zó mat, dat die zonder eten en drinken misschien wel een hele dag mee zou gaan.


***


Kiko (en een slechte make-up dag, not on fleek haha)Mac

Dit is een waardige dupe! Sterker nog, ik vind de lipstick van Kiko mooier dan die van Mac. De Kiko lipstick voelt vooral veel fijner aan op de lippen. De kleur komt erg overeen, alleen is Fashion Revival donkerder en meer edgy door de matte finish. Heel eerlijk? Ik zou voor Kiko gaan.

Ken jij de Smart lipsticks van Kiko?

3 opmerkingen

Thanks voor je reactie!