Wat doe ik de hele dag? - Persoonlijke update

Hi allemaal!

Aangezien ik ben afgestudeerd en mensen heel vaak aan me vragen wat ik nu precies doe, heb ik besloten om eens een persoonlijke update te doen. Ik ben de laatste tijd erg druk bezet en wil je laten weten hoe mijn leven er uit zie. Want eh, wat doe ik de hele dag?Brabants Dagblad

Sinds een week of twee werk ik voor Brabants Dagblad! Super leuk. Om heel eerlijk te zijn had ik het nooit verwacht aangezien ik helemaal geen ervaring had bij de krant (behalve drie maanden stage, eeuwen geleden). Het gaat goed! Ik word nu minstens 1-2 keer per week op pad gestuurd, ook in het weekend en in de avond. Dit maakt dat ik nooit weet waar ik de volgende dag ben.

Asega Media

Ik werk al lang voor Asega Media, nu bijna twee jaar (de tijd gaat zo fucking snel, bizar!). Ik weet nog dat ik op mijn fietsje sprong om naar kantoor te gaan en dat ik in de sneeuw terugfietste naar huis. Oooh, heimwee! Ik werk nu voor zowel Tilburg als Amsterdam. Dit is qua hoeveelheid enorm verschillend. Soms heb ik wel 8 opdrachten tegelijk (zoals deze afgelopen week), soms heb ik een week niets. Ook hier: ik weet nooit waar ik de volgende dag ben.

Eenkadovoor.nl

Ik schreef al vanaf 2013 voor Eenkadovoor.nl, maar nu ben ik officieel betaald blogger. Dat houdt in dat ik iets schrijf en daar voor betaald krijg, omdat ik eigenlijk gewoon een verkapte medewerker ben. Freelance, dus! Ik lever elke woensdag een blog aan die je via de site kunt lezen. Het fijne aan dit werk is dat het gewoon echt leuk is én dat ik weet wanneer ik het af moet hebben. Is er nog iets stabiel in m'n leven, haha.

Rabobank/overig

De Rabobank brengt vier keer per jaar hun ledenmagazine uit en ik werk aan (bijna) elke editie mee. Soms met meerdere stukken, soms met een. Ik vind dit te gek om te doen omdat het lokaal is en ik soms zelfs bekenden tegenkom, heel tof. Ik doe daarnaast ook nog andere dingen. In samenwerking met Communique heb ik uit naam van de Tilburgse Koerier een artikel voor de beurskrant geschreven. Ook blijf ik hier, op Irispraat.nl, ook bloggen. Daarnaast verschijnt er heel soms een écht persoonlijk artikel op Irisvaniersel.blogspot.nl.

Kruidvat

Ja, alsof het nog niet genoeg was... ik werk zoals jullie allemaal weten sinds 6,5 jaar bij Kruidvat, maar ik heb opgezegd! Heel gek voelt het, maar ik kan mijn bijbaan bij Kruidvat niet langer combineren met al het schrijfwerk. Daarnaast merk ik dat mensen me beginnen te herkennen als 'kassameisje' en dat werkt nadelig als ik als journalist op pad ben. Hopelijk klinkt dat niet te negatief naar andere 'kassameisjes', maar hopelijk begrijpen jullie wat ik bedoel.

Leven

Kortom, ik ben druk. Ik wil graag mijn geld kunnen verdienen met het schrijven van teksten, maar dat betekent wel dat mijn leven enorm onregelmatig in elkaar steekt. Zowel qua tijd als qua inkomsten. Misschien dat ik uiteindelijk toch een 'gewone' baan wil zoeken, maar tot nu toe bevalt dit me erg goed. Ik hoop dat je nu een beetje begrijpt wat ik allemaal doe (en ook snapt dat ik helaas minder tijd voor deze blog heb, want al levert het leuke samenwerkingen op, ik heb er niet altijd tijd voor). Ik wil ook een beetje tijd overhouden om te kunnen 'leven', want terrassen en winkelen... dat blijft altijd een onderdeel van m'n leven ;-)

Hoe gaat het met jullie?

3 opmerkingen

 1. Woah, volgens mij zien jouw dagen er pittig druk uit! Ik vind het knap dat je alles zo kan combineren. Dat je niet weet wat de volgende dag jou te wachten staat, lijkt mij best leuk. Dan heb je tenminste wat variatie in je dagen, maar ik zou ook wel weer een beetje structuur willen hebben. Wel tof dat je zoveel met schrijven kan doen! x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat heb jij het druk zeg! Ik vind het leuk voor te lezen wat je zoal doet :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zo druk maar wel lekker afwisselend! Ik moet nog een ruim een jaar studeren helaas, kan niet wachten om zelf geld te verdienen :P helaas nu geen tijd voor een bijbaan

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!