Essence Blushplay palette 01 play it peach review


De nieuwe producten van Essence liggen (bijna) in de schappen! Het Blushplay palette was eigenlijk één van de weinige dingen die me aansprak. Ik kon hem in de winkel al live bewonderen voordat 'ie in de schappen lag (thanks aan oud-collega Amanda). Vandaag dus een review over het palette in de kleur 01 play it peach!

Essence Blushplay palette 01 play it peach- 3,99 euro via Kruidvat


Ik vind de indeling en vormgeving van het palette helemaal leuk! In totaal zit er 8 gram product in en daar betaal je 3,99 euro voor. Er is overigens ook nog een meer roze Blushplay palette.

Dit is wat er in zit:
highlight: een licht perzikroze highlighter. Deze is niet heel erg opvallend.
sculpt: dit is een wat donkerdere roze tint die is bedoeld voor op de appel van de wang.
define: een lichtroze perzikkleur met glans. Deze mag je over je hele wang aanbrengen.

Het idee is dat je je blush een soort van gaat shapen voor een wat dieper effect in je gezicht. Je kunt de twee blushes uiteraard ook gewoon apart gebruiken- heb ik ook gedaan.
Onder de highlighter, midden de sculpt en rechts de define. Je ziet goed het verschil qua finish. De middelste blush is mat en de rechter heeft een satin finish. Hoewel de matte kleur niet 100% mat is, trouwens. Het pigment is van alle drie in orde.

Ik ben niet helemaal verliefd op de highlighter, de kleur is namelijk niet héél shiny, maar als basis onder een andere kleur is 'ie wel mooi.


Ik draag de blush (de donkere) en de highlight op de bovenstaande foto's. In combinatie met mijn taupe blush van NYX natuurlijk.

Ik vind het een heel leuk palette voor een mooie prijs! Aanrader. De kwaliteit is in orde en de kleuren zijn mooi. Aan het idee van wangen shapen met blushkleuren moet ik nog wel een beetje wennen, maar je kunt de kleuren ook prima los gebruiken.

Heb jij al nieuwe producten van Essence gespot?

13 opmerkingen

 1. Ik was al benieuwd naar dit review na je instagram post haha! Ik vind de vormgeving erg tof en het concept ook grappig: blush-shapen. Of het helemaal mijn ding is weet ik niet zeker, ik zou het denk ik gewoon als losse blushes gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk paletje! De blush lijkt me erg mooi, maar de highlighter is niet zo zichtbaar naar mijn mening. Ik houd altijd wel van een opvallende glow :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het er erg leuk uitzien! Op zich zou ik het wel willen proberen zoals het de bedoeling is, maar dan had de highlighter wel iets feller gemogen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal mee eens! De highlighter is vrij mild vind ik :-)

   Verwijderen
 4. Geinig, je wangen shapen met blush. Ik vind het een mooi palette. Zeker voor die prijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind de nieuwe lijn van Essence goed bedacht ook met die palette die je zelf kunt samenstellen. Jammer dat de highlighter niet iets meer shine heeft. Dat zou ik ook leuker vinden en dat verwacht je toch een beetje bij een highlighter. Prima prijsje wel weer. Leuke review.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De sculpt en define blush kleuren vind ik erg mooi, de highlighter had van mij meer highlighter mogen zijn. Ik vind het nu teveel kleur en te weinig glans. Het idee erachter vind ik wel heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk paletje! Ik heb nog geen peachy blush in mijn collectie, dus zou dit wel eens willen proberen. Ben heel benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik had al verwacht dat deze heel mooi zou zijn! Deze gaat met mij mee naar huis binnenkort ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik dacht eerst even dat dit zo'n palette is die je kan samen stellen. Toch niet zo haha. Ik heb gehoord dat het helemaal in is om je gezicht met blush te shapen! Volgens mij heet het zo iets als draping. Leuk dat Essence daarop inspeelt! De donkere blush staat je in ieder geval heel goed! Ook al is die niet helemaal mat ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die heb je nu ook van Essence inderdaad, zo'n palette waar je zelf kleuren in kunt 'klikken'. Maar dat is deze inderdaad niet :-). Ik moet nog even wennen aan et blush-shapen, hahaha.

   Verwijderen
 10. Over het algemeen een prima palette als ik het zo zie. Toch heb ik alle kleurtjes al wel dus laat ik deze aan mij voorbij gaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!