Nuxe Huile Prodigieuse review


De bekende Huile Prodigieuse van Nuxe bestaat al 25 jaar en is nog steeds een succes. De olie kan gebruikt worden voor je huid, haar en gezicht én bestaat inmiddels ook in een glanzende gouden variant. Ik wil je daar vandaag graag iets meer over vertellen!

Nuxe Huile Prodigieuse- 24 euro voor 50ml
Nuxe Huile Prodigieuse Or- 48 euro voor 100mlDe olie bestaat voor ongeveer 95 procent uit natuurlijke bestanddelen. Wat er in zit? Nou, best veel fijne dingen. Wat dacht je van macadamia olie, kokosolie, amandelolie, hazelnootolie en olijfolie? Het product is vrij van siliconen en minerale olie. Wat er wél in zit is parfum en het kan bijna niet anders dan dat het om een vrij grote hoeveelheid gaat. Huile Prodigieuse heeft een zeer aanwezige, ietwat ouderwetse en klassieke geur. Denk aan Chanel No5 maar dan een tikje anders.

Ik denk daarom niet dat het iets is voor een hele gevoelige huid. Daarnaast moet je wel echt van de geur houden. Deze is vrij zwaar en aanwezig.


De olie is multi-purpose, super goed idee én handig, maar om heel eerlijk te zijn vind ik dit niet zo geslaagd. Voor mijn haarpunten vind ik het spul niet voedend genoeg. Daarnaast wil ik het ook niet op mijn gezicht gebruiken omdat het zoveel parfum bevat. Vind ik niet nodig! Dan blijft er nog één 'purpose' over, namelijk het lichaam. En daar is het dus wel hartstikke fijn voor. Geur en verzorging in één.

De olie zelf is meer een droge olie: voelt niet super vet en blijft niet dik op de huid liggen. Lekker voor armen en benen!


Extra leuk is de Huile Prodigieuse Or: deze geeft een mooi glansje en zelfs een klein beetje kleur! Voor zomeravonden is dit een fantastisch product. Zorgt voor jouw gebruinde en droge huid en ziet er ook nog eens hartstikke leuk uit.

Al met al ben ik redelijk te spreken over de Huile Prodigieuse, maar ik zou het spul niet zelf opnieuw kopen. Ik vind het gewoon echt geen fijn haarproduct en voor alleen een bodylotion is het aardig aan de prijs. Als je wel echt een liefhebber bent van fijne lichaamsverzorging, is het naar mijn mening de prijs waard.

Wat vinden jullie van de Huile Prodigieuse, of waren jullie er nog niet bekend mee?

11 opmerkingen

 1. De geur van dit spul vind ik zo hemels. Ik gebruik het voor mijn haarpunten maar eigenlijk merk ik inderdaad ook niet zo heel veel. Maar die geur, die is gewoon ZO lekker! Malou x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat het voor het haar tegen valt! Voor een body lotion zou ik nooit zo iets duurs kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou zelf deze producten nog graag willen proberen! Ik hou van olieën die niet zo vet zijn. En dit merk heb ik ook al een tijdje op het oog :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben benieuwd naar jouw mening over de producten! Ik ben wel absoluut aanhanger van de gezichtsverzorging van Nuxe <3

   Verwijderen
 4. Klinkt goed, ik ben nog niet bekend met dit merk! De geur lijkt me wat minder. Ik gebruik in de zomer graag een olie met een lichte geur :) Liefs, Sija

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oké, nu wordt het bijna eng haha. Wij denken vrijwel altijd hetzelfde over een product. Ik heb ook een klein flesje van deze variant (en ook de gewone) maar zou 'm niet zelf kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik denk dat zo vaak bij jouw reviews, ik kan er blind van op aan!

   Verwijderen
 6. Zelf heb ik geen ervaringen met dit merk, jammer dat je niet helemaal overtuigd en tevreden bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeh jammer dat je niet helemaal te tevreden bent ermee!

  http://www.twoarticals.com/home/the-carmel/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zou je de volgende keer alsjeblieft geen link achter willen laten? Anders wordt de reactie verwijderd. Dankjewel!

   Verwijderen
 8. Ik vond het een zalig product, die met de glitters is niet mijn ding maar de normale ja hoor zou ik graag nog een keer kopen.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!