The Original Beautyblender + mini & solid cleanserWaarschijnlijk heb je al tien miljoen reviews gelezen over de Beautyblender Original. Maar uiteraard zat je al die tijd nog te wachten op die van mij (ha-ha). Dit mega populaire product wordt zo'n beetje door iedereen geprezen, maar ik benoem mezelf hierbij even tot zeer kritische gebruiker. Ben ik een beetje tevreden? Lees verder!


Als we er voor gaan, gaan we ook even all out. Mijn excuses voor de licht gehavende verpakking trouwens. Ik kocht een set met daarin de Beautyblender, de Micro Mini Beautyblender én de solid cleanser. Hoppa! Waar dat allemaal goed voor is?

De Beautyblender Original (roze) is geschikt voor alle soorten foundation, waaronder ook BB cream en CC cream.

De Beautyblender micro mini (groen) is geschikt voor concealer, contouren en highlighten.

De Beautyblender Solid cleanser is geschikt voor het schoonmaken van je beautyblenders, maar ook voor kwasten.


Ten eerste de Original Beautyblender. Wat een hype is er ontstaan rondom dit product, wow! Ik kan me er redelijk in vinden. De Beautyblender is absoluut veel zachter en meer bouncy dan alle nepperds die ik ooit heb geprobeerd. Hij neemt veel water op en groeit uit tot een groot ei.

Ik vind wel dat er een paar nadelen zijn (ik zou mezelf niet zijn als ik niks te klagen had). Ik heb veel meer foundation nodig dan met een kwast, ben langer bezig dan met een kwast én ik vind dat de Beautyblender niet helemaal lekker 'in de porie' gaat. Ik heb best zichtbare poriën die ik graag wegwerk met foundation, maar de Beautyblender doet dat niet helemaal lekker. Ik blijf een soort kleine gaatjes in mijn gezicht zien, of ik nou 'smeer' of dep met het eitje. Als je een 100% gladde huid van jezelf hebt zul je dit probleem niet hebben, maar dit maakt dat ik helaas toch liever naar mijn Zoeva bufferkwast grijp. Daarnaast vind ik dat 'ie lastig schoon te maken is met shampoo, je hebt die solid cleanser wel echt nodig!

Oh en, ik twijfel een beetje over de hygiëne van deze spons. Je moet hem sowieso dagelijks schoonmaken, maar je weet natuurlijk niet hoe 'ie er van binnen uit ziet. Het blijft een vochtige spons die in aanraking komt met bacteriën.


Hierbij nog even een vergelijking met een van mijn nepperds. Je ziet meteen het verschil in grootte en de Beautyblender is veel zachter.


Dan nog de Beautyblender Micro Mini! Dat is, zoals je naam al zegt, een kleinere versie van de Beautyblender. Deze vind ik persoonlijk fijn om onder het oog met concealer te gebruiken. Voor mijn gevoel brengt de Micro Mini wat natuurlijker aan zonder in de fijne lijntjes te kruipen. Ook hier betwijfel ik een beetje of het wel een hygiënisch ding is. Maar het formaat is handig én hij werkt.

Last but not least: schoonmaken met de solid cleanser. Ik weet niet of het veel beter werkt dan een gewone blok zeep, maar wow, hier wordt de Beautyblender écht heel schoon van! Al je foundation krijg je er gegarandeerd uit. Met shampoo lukt dat niet. Dus die cleanser is wel een must.

Al met al kan ik je de Beautyblender aanbevelen als je geen zichtbare poriën hebt en het geen probleem vindt dat je wat meer foundation moet gebruiken. Want de finish die het ding geeft is wel erg mooi. Ik kan niet zeggen dat mijn make-up langer blijft zitten. Persoonlijk zou ik hem niet opnieuw kopen, omdat mijn Zoeva kwast beter werkt voor mij. De mini en de cleanser vind ik wel echt toppers.

Heb jij de populaire blender al eens geprobeerd? Zo ja, wat vond jij er van?

9 opmerkingen

 1. Ik gebruik altijd mijn gewone blender en een mini blender voor onder mijn ogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moest zo lachen om de tweede zin, whahaha. Te leuk!(ook bij de KVK...50 euro armer)
  Ik heb een dupe van Wish.com en die is goed. Ik had ook een paar nepperds gekocht en die vond ik ook veels te hard.
  Mooie uitgebreide review overigens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Babs, super lief! Veel namaak blenders zijn inderdaad heel hard. Ik vind die van Kiko misschien nog beter dan de echte- aanrader!

   Verwijderen
 3. Ik vind hem ook erg fijn! Is zeker beter dan de dupes die ik tot nu toe heb gebruikt! Maar gebruik persoonlijk toch liever een penseel..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik de echte grote roze, en ik kan niet meer zonder. Zo'n fijn ding, gelukkig ook geen last van schimmel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben nog steeds van de RT kwast. Ik denk dat ik het wel een keer wil proberen met zo'n eitje maar tot nu nog niet gedaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Om heel eerlijk te zijn, zat ik juist wel te wachten op jouw review over deze sponsjes haha. Juist omdat je altijd zo heerlijk kritisch bent. Inmiddels is elke blogger wel in bezit van de Beautyblender, waaronder ik. Ik vind hem in ieder geval wel heel fijn werken en kan echt niet meer zonder!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!