Clean 9 detox review (verslag dag 3 t/m 9)

Aloha allemaal! Op het moment dat ik dit artikel schrijf is het zaterdag en dat betekent dat de Clean9 er voor mij op zit! Benieuwd naar de eerste twee dagen en wat meer uitleg over wat het is? Bekijk dan het artikel detoxen met Iris. Vandaag het vervolg. Benieuwd of ik nog leef? Lees verder!

Clean9 kuur - 120,42 euro via Forever Living (Chelsea den Hollander)
Dag 3
Wow, dit is de eerste dag dat ik in de avond weer mag eten! Ik ga deze avond uit eten bij Maxima in Zaltbommel. Ik bestel wraps en ik vind ze helaas niet lekker. Met Eline deel ik een taartje achteraf. Ik zit hiermee wel boven de gestelde 600 calorieën, maar dit zou de enige dag/een van de weinige dagen 'vreemdgaan' zijn. In de avond gaan we stappen en daar gaan een paar wijntjes doorheen. Verder geen eten.Dag 4 tot en met 7
Deze dagen gaat het goed, ik houd me volledig aan het schema. Ik begin een beetje te experimenteren met de Forever Lite Ultra shakes, want aanleggen met water wordt wat saai. Ik gooi er eerst wat blauwe bessen bij, maar dat vind ik geen topper. De allerlekkerste combinatie vind ik het volgende:

- halve beker water
- klein beetje melk
- ongeveer tien bevroren aardbeien
- 1 maatschep Forever Lite Ultra

DIT SMAAKT GEWOON NAAR MILKSHAKE! Wel oppassen dat je er niet te veel melk in gooit. Ik vond dit oprecht lekker, waardoor ik het best goed vol kon houden. Met bewegen en eten gaat het ook top. Ik wandel elke dag braaf 45 minuten zoals ik afgelopen maanden ook al deed. Voelt goed!Dag 8 en 9
Op dag 8 ga ik naar de Huishoudbeurs. Helaas ging het hier 'mis'. In de middag heb ik namelijk geen shake genomen, maar kleine vegetarische wraps met hummus en falafel. Verder proeven we hier en daar een drankje en probeer ik vooral heel hard om alle schalen met lekkere dingen te vermijden ;-) Dat lukt best goed. We sluiten de middag af in een café waar ik een paar vegetarische champignon-bitterballen eet. Dit is natuurlijk niet de beste dag geweest voor de Clean9, maar ik heb het naar mijn mening toch best oké gedaan. Ik koos voor gezondere opties en ben niet bij elke stand gaan snoepen en heb daar ook geen broodje Unox, frisdrank of frietjes gekocht, wat ik normaal naar alle waarschijnlijkheid wel had gedaan.

Op dag 9 is het carnaval! Halleee. Vandaag mag ik tussen de middag weer iets eten. In de middag eet ik een salade met appel, kip en wortels. In de avond wéér een salade, dit keer kip ketjap met komkommer en bami. Weinig calorieën (360) en lekker! In de avond gaan we stappen en ook hier gaan de nodige wijntjes doorheen. Ik laat me gelukkig niet verleiden om om een stuk van Eline d'r frikandel te jatten, haha. In de nacht (dus eigenlijk dag tien- het mag) eet ik wel een boterham. Gewoon omdat ik die vreselijk heb gemist afgelopen negen dagen.

Er zijn dus twee dagen bij geweest waarbij ik er niet omheen kon: eten en wijntjes. Terwijl het belangrijk is om geen alcohol te drinken. Oeps. Ik denk dat een keertje een uitzondering maken geen drama is. Je zet jezelf namelijk negen dagen op een fikse handrem en dat is best lang.Een paar conclusies over de Clean9 (positief)
- Ik voelde me erg energiek en werd zelfs wakker zonder kater.
- De shakes zijn best lekker, wat fijn is aangezien je die twee keer per dag drinkt.
- De honger valt nog mee, je mag fruit en groenten eten als je het niet meer trekt.
- Je drinkt veel water wat uiteraard positief is.
- Ik ben 3 kilo verloren met de Clean9, waardoor je je gemotiveerd voelt om door te gaan. Ik merkte direct dat mijn broeken een stuk minder strak zaten, het viel andere mensen ook op. Je moet het niet zien als 'even snel afvallen', maar het werkt wel mee.
- Je wordt gestimuleerd om te bewegen.
- Je waardeert je eten ineens veel meer en staat er ook meer bij stil wat je eet.

Negatievere conclusies:
- De tweede dag voelde ik me echt intens verrot.
- De Clean9 kuur is erg lastig als je een druk sociaal leven hebt. Negen dagen is best lang. Nee zeggen is lastig en uit eten gaan is eigenlijk geen optie.
- Je moet erg vaak plassen.
- De Clean9 is best prijzig.
- Ik vind Aloë Vera gel echt goor.

En nu verder?
Je kunt verder gaan met het aansluitende programma, namelijk FIT15. Maar uiteraard kun je ook zelfstandig verder gaan. Ik ga het in eerste instantie zelf proberen. Lastig, maar we kunnen het! Als je de Clean9 fijn vindt om te doen, mag je deze ongeveer drie keer per jaar herhalen.

Hoewel ik toch wat minder positieve punten op heb genoemd, kan ik de Clean9 wél aanraden. Ja, het is zwaar, maar het is ook leuk om jezelf uit te dagen. Nooit verwacht dat ik het zou zeggen, maar ik zou het nog wel eens opnieuw doen. Graag zelfs. Qua honger is het te doen, de shakes zijn best lekker en je waardeert eten veel meer. Daarnaast vond ik het heel fijn om een schema te hebben. Als je niet weet hoe je moet eten (klinkt gek, maar ik ben dat 100%), is het fijn om je daar geen zorgen over te maken.

Ik heb het Clean9 pakket gekregen, maar dit heeft zeker geen invloed op mijn mening. Voor meer info, check mijn disclaimer.

4 opmerkingen

 1. Wat goed dat je het helemaal hebt afgemaakt zeg. Volgens mij is dit echt helemaal niets voor mij maar als jij zegt dat je het toch opnieuw zou doen ga ik ineens twijfelen haha. Ik ben wel benieuwd of je nu straks merkt dat die 3 kilo er weer super snel aan zit of niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super iris, met wat smokkel toch een goeie nieuwe start!! Nu volhouden idd, maar als je vol blijft houden zul je resultaat blijven zien ;) als je terugvalt in teveel oude gewoontes dan komt het er weer bij. Maar uit ervaring is de bewustwording en idd waardering voor eten ook een goed schakelpunt. Je weet iig nu waar je mee bezig bent. Keep up the good work ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://shop.foreverliving.com/retail/entry/Shop.do?store=NLD&language=nl&distribID=310002062600

   Foreverchelseaa@outlook.com

   Verwijderen
 3. Goed gedaan hoor, de strijd om af te vallen is nooit makkelijk

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!