Clean 9 review dag 1&2: detoxen met Iris


Clean 9 detox en Iris?! Ehh, dat leek me niet zo'n goede combinatie. Toen ik de aanbieding kreeg om Clean 9 te proberen, stond ik dan ook niet direct te springen. Toch ging ik er voor. Ik laat je vandaag graag zien hoe ik mijn eerste twee dagen heb overleefd. Ja, ik zei overleefd. Want pas nu weet ik hoeveel reclames over eten we dagelijks zien, haha.

Clean 9 kuur- 120,42 euro via Forever Aloe Shop

 Ik wil meteen even duidelijk maken dat ik deze box heb gekregen, maar dat ik niet betaald krijg om hierover te schrijven. Alles wat ik zeg is hoe dan ook 100% eerlijk- zoals je van mij mag verwachten.


Wat is Clean 9?

Clean 9 is een populaire 'box' met als inhoud Aloë Vera kannetjes, voedingssupplementen en een eiwittenshake. Hiermee kun je een vliegende start maken als je gewicht wil verliezen (uiteraard niet stoppen na de kuur, anders heeft het geen zin), of gewoon focussen op je detox en het herstel van je lichaam. Je krijgt er een boekje bij dat erg motiverend is. Je kunt jezelf ook meten en wegen en die resultaten daarin opschrijven. Ik heb mezelf nu nog niet gewogen, de eerste keer is op dag drie.

Waarom zei ik ja?

Bij mij viel er dus best wat te herstellen. In het begin van dit jaar schemerde ik al door dat ik wilde beginnen met gezonder leven. Ik ben al best goed bezig, al zeg ik het zelf, met extra beweging en weinig tot geen tussendoortjes. Maar zoals veel mensen misschien herkennen gaat het allemaal niet zo snel. Dat werkt niet bepaald motiverend. En de Clean 9 dus wel. Ik heb overigens een soort persoonlijke coach (Chelsea) die ik tussendoor berichtjes mag sturen. En jij ook als je vragen hebt*!


Wat mag je eten dan? (dag 1&2)

Nou, het is geen vetpot. Was dat het maar. Je begint de dag met supplementen en Aloë Vera gel, in de middag mag je Aloë Vera gel en een shake en in de avond mag je, hoe verrassend, Aloë Vera gel. Als je afsterft van de honger (en dat gaat SOWIESO gebeuren) mag je fruit of groenten nemen. Daarnaast drink je veel water.

Dag drie tot en met negen worden wat milder. Maar dat lees je volgende week.


Hoe ging het?

Op dag 1 moest ik in de ochtend bloggen voor Hoog Catharijne en Rotterdam Alexandrium. Wow, ik kon me echt niet goed concentreren! Trekkkk! In de middag ga ik een half uur wandelen, een vereiste van Clean 9, en dat gaat redelijk. Wel voel ik me nog heel leeg en heb ik het best koud.

Eerlijk: dag twee was niet per se een pretje (LET OP: TOO MUCH INFORMATION IS COMING). In de middag kreeg ik gruwelijke krampen en dat resulteerde in een toiletbezoek waar ik niet vrolijk van werd. Of ja, achteraf voelde ik me een stuk beter. Mijn ontlasting had ook een hele vreemde kleur. Door mijn rommelde buik krijg ik wel het idee dat er dingen gebeuren in mijn lijf en vreemd genoeg heb ik door de krampen minder honger. Wel ga ik nog drie kwartier wandelen.

Extra voedsel?

Ik kon helaas echt niet zonder een klein beetje extra eten en wie zegt dat 'ie dat wel kon, liegt. Of lag bijna onder de grond. Ik vind dat ik al trots op mezelf kan zijn omdat ik zó veel real life en reclame-eten heb weerstaan. Mijn god, als je er op gaat letten wordt er OVERAL eten aan ons verkocht. Ik keek met veel plezier naar foto's van friet en spareribs op Instagram, maar ik greep toch maar naar m'n 'smakelijke' Aloë Vera. Maar, mijn extra voedsel op een rij:

- vijf appels
- één bakje aardbeien
- één bakje frambozen
- gekookte wortels

Vind ik best netjes. Jaja.

Al nadelen te bespeuren?

- Op dag twee kreeg ik dus echt buikkrampen als een gek. Daarnaast word je best winderig. Haha, zo naar om te vertellen, maar ik wil wel eerlijk met jullie zijn.
- Aloë Vera is echt niet te pruimen. Het smaakt alsof je aan een batterij likt. Neus dicht en gaan.
- Doordat je veel water moet drinken naast je kuur, moet je erg vaak plassen. Ook 's nachts.
- Je ziet ineens overal eten. Echt overal. En mensen in jouw omgeving gaan wel gewoon door met hun leven (eten dus), het sociale aspect van eten is wel weg.
- De timing is verrot lastig. Ik ga vandaag (zaterdag als je dit leest) uit eten en stappen. Is al best slecht voor de Clean 9, maar je ontkomt in negen dagen bijna niet aan een sociaal 'evenement'.

Nou, dit waren de eerste twee dagen. Ik leef nog (en denk aan kroket). Tot volgende week voor de conclusie!

Heb jij ook zo'n kuur gedaan? Vertel me er alles over!

*Als je vragen hebt aan Chelsea, stel ze via foreverchelseaa[@]outlook.com!

10 opmerkingen

 1. Hmm, ik ben heel benieuwd naar de rest van de dagen! Denk niet echt dat dit wat voor mij is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook wel eens Aloe Vera gel gedronken en man, dat inderdaad zo vies! Was ook om af te vallen. Zodra ik meer tijd op het toilet doorbreng dan in de kamer, stop ik vaak acuut met dit soort producten. Ben benieuwd naar het vervolg...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik heb er ook al vaak zat aan gedacht om er de brui aan te geven maar wil mezelf toch een soort van bewijzen :-) To be continued inderdaad!

   Verwijderen
 3. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat! Mij lijkt zo'n kuur echt lastig. Ik ben daarvoor te dol op eten haha. Wel zou ik een keer zo'n thee detox willen proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pff geloof mij, ik houd ook HEEL erg veel van eten haha! Een thee detox heb ik ook een paar keer gedaan maar daar raken je darmen al helemaal van slag van :') Maar absoluut leuk om zelf eens te 'ondergaan'!

   Verwijderen
 4. Ooh, dit lijkt mij zo lastig. Echt respect! Ben benieuwd hoe de rest van de dagen gaan verlopen. X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk dat dit voor mij te heftig zou zijn. Ik heb komende week een artikel over een superfood poeder dat ik heb geprobeerd (blogger life ain't easy hahaha) deels bevallen deels niet te pruimen. Je leest het wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oooh altijd nieuwsgierig naar! Blogger life komt soms met bijzondere aanbiedingen, hahaha!

   Verwijderen
 6. Dit lijkt me echt geweldig! Zoek al heel lang iets om echt goed te detoxen en even mijn lijf te resetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben nu al benieuwd naar het vervolg want ik weet het niet zo haha ik denk dat ik dit echt niet zou kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!