Coty Airspun poeder review (Naturally Neutral)


Wie Amerikaanse YouTubers als Patrick Starrr en James Charles kent, kent Coty Airspun poeder. Dit poeder stamt uit de tijd dat je oma nog aan haar kaptafeltje zat. Omdat mijn zoektocht naar een écht goed matterend poeder nooit stopt, ging Coty Airspun mijn virtuele mandje in. Lees mijn review!

Coty Airspun poeder naturally neutral- 8,99 dollar via Beautyjoint.comCoty Airspun is een echt cultproduct. Vroeger gebruikten vrouwen gewoon talkpoeder óf Coty Airspun. Er bestaat tegenwoordig verschillende varianten, waaronder transparant extra coverage, rosey beige en sun tan. Ik gokte op naturally neutral en dat was een goede gok!

Het grappige aan dit poeder is de geur. Ik zag al vaker 'it smells like my grandma' voorbij komen, maar kon me daar weinig bij voorstellen. Toen ik hem opende was ik even in shock: DIT IS ECHT EEN OMA GEUR! Haha. Kennen jullie Nina Ricci L'air du Temps aka ultieme oma-geur? Ja, dat is hem. Maar dan in een poeder. De geur blijft wel een beetje hangen, maar niet erg.

Er zit een poederdonsje bij. Geen geweldige kwaliteit, maar ik gebruik hem toch. Dit poeder bevat maarliefst 65(!) gram en werkt met gaatjes in de deksel. Ik tik gewoon met een kwast op het plastic en het poeder komt er vanzelf uit.

Het poeder is overigens niet in Nederland te koop, maar wel redelijk betaalbaar via Beautyjoint te bestellen.


Het hoofdbestanddeel van Coty Airspun is talk. Ik heb het al eerder gezegd, maar ik kan niet heel goed tegen talk in mijn poeders. Super jammer. Het matteert heel goed, maar houdt het niet lang vol bij mij.


Zoals je kunt zien heeft naturally neutral wel een klein beetje kleur. Ik zou voor een donkerdere (sun tan) of translucent kleur gaan als je een medium tot donkere huidskleur hebt.


Dit poeder doet wat het belooft: het geeft echt een airbrush resultaat. In mijn voorhoofd heb ik, zoals jullie inmiddels denk ik wel weten, een litteken met een fronsrimpel er aan vast. Daar kun je op de foto dus niets van zien en ik beloof dat het hartstikke onbewerkt is. Daarnaast ben ik héél erg mat. I like it.

Het poeder heeft wel wat nadelen: het is namelijk zó mat dat het ook poederig kan worden als je te veel aanbrengt. Voor een droge huid met velletjes is dit echt een no-go. Daarnaast kan ik het goed begrijpen als je niet vrolijk wordt van de geur, ha! Ik als oma kan het wel aan ;-) Ook jammer dat het voornamelijk uit talk bestaat: ik krijg toch wat sneller weer een glans op m'n gezicht. Maar voor een normale huid is dit echt waanzinnig. Het geeft zo'n mooi effect: rimpeltjes en littekens vallen veel minder op. Echt indrukwekkend.

Kende jij Coty Airspun al?

11 opmerkingen

 1. Oh ik kende dit niet! Voor die prijs is het nog wel eens te proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had hier dus nog nooit van gehoord! Klinkt wel leuk om eens te proberen trouwens. Ben vooral benieuwd naar de oma geur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit product is nieuw voor mij! Het resultaat ziet er goed uit. Wel jammer dat je snel weer glans krijgt, maar even bij poederen met dat schattige poederdonsje heeft ook wel weer wat, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed resultaat zeg, ik had nog niet van dit merk gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog nooit van gehoord! Mijn huid is wat lastig wat dat betreft haha. Mijn t-zone is vet, maar ik heb soms ook hier een daar wat droge plekjes. Dan moet ik echt uitkijken met poeders.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pfoe, praat me er niet van! Zo lastig om een fijn poeder te vinden. Zeker als je een glanzende discobal bent zoals ik ;-)

   Verwijderen
 6. Wauw ik vind je look echt prachtig! Dit lijkt me ook een fijn product en ben nu wel benieuwd naar de geur haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wist niet dat hij zo makkelijk verkrijgbaar was! Ik had al zoveel over deze poeder gehoor maar ik kon hem eigenlijk nooit vinden. Super fijn dat je hem gereviewd hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kwam hem ook echt toevallig tegen, ik dacht 'zal wel weer zo'n product zijn dat ik nergens kan krijgen', maar Beautyjoint is zeker een chille site! Komen vaak echt pareltjes voorbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Via Amazon.de zojuist een driepak trancelusent gekocht voor € 34,-- (geen extra verzendkosten) wellicht good to know :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!