Zeven artikelen die jou als beautyblogger aan extra bezoekers gaan helpen

Aloha allemaal! Als jij op dit artikel hebt geklikt, ben je waarschijnlijk wel in voor een lesje beautybloggen. Ik ben al een tijdje bezig met bloggen over beauty en ik weet inmiddels wel te vertellen welke artikelen succesvol zijn en welke niet. Dus, ben jij benieuwd welke zeven artikelen jou als beautyblogger aan extra bezoekers gaan helpen? Lees mee!1. Artikelen over Essence en Catrice producten
Zéér succesvol zijn ze én altijd al geweest: mijn reviews over de producten van Essence en Catrice. Het liefst plaats ik deze online nog voordat de producten in de winkel liggen en dat werkt. Mensen gaan massaal zoeken naar reviews van nieuwe producten en daarmee stijgt je ranking naar ongekende hoogtes. Ook wel fijn: deze producten zijn niet heel duur in aanschaf en ze helpen je blog écht.

Voorbeelden van succesvolle artikelen:
- Catrice Gel Cushion eyeliner
- Essence Brow Powder en Super Precise eyeliner

2. Budgetparels van de Action
Mensen houden van de Action en waarom ook niet? De Action is geweldig én goedkoop. Heb jij een budgetpareltje gevonden op het gebied van beauty of lifestyle? Deel 'm dan. Groot kans dat je er veel respons door krijgt en mensen er nog lang naar blijven zoeken.

Voorbeelden van succesvolle artikelen:
- Budgetparel: Action highlighter
- Max&More contour | highlight | blush | bronzer palette
3. Overige betaalbare en bekende producten
Over het algemeen zoeken mensen liever naar iets wat ze 1. makkelijk kunnen vinden en 2. goed kunnen betalen. Merken als Nivea, Kruidvat eigen merk, Etos eigen merk, Hema, Andrélon, Dove etcetera doen het daarom waanzinnig goed. Iets nieuws op de markt? Zorg dat je snel bent met je review!

Voorbeelden van succesvolle artikelen:
- Nivea Hairmilk producten
- Trekpleister eigen merk musthaves

4. Hele dure of exclusieve producten die niet in Nederland te koop zijn
Gek genoeg houden mensen ook van excessieve luxeproducten. Je wil toch weten of iets werkt óf dat het juist een grote faal is. Zeg nou zelf, als iemand (pak hem beet) een mascara van 50 euro laat zien, is jouw interesse gewekt- toch? Af en toe een 'splurge' werkt.

Voorbeelden van succesvolle artikelen:
- Guerlain Lingerie de Peau Beauty Booster
- Becca Champagne Splits

5. Mee naar de kapper
Hier ben ik nog maar net mee begonnen, maar wow! Deze artikelen worden super goed gelezen. Het is ook gewoon leuk vind ik, zowel om te schrijven als om te zien/lezen. Ik kijk ook altijd vlogs van bijvoorbeeld Endless Weekend als zij naar de kapper gaan.

Voorbeelden van succesvolle artikelen:
- Mee naar de kapper #1
6. Artikelen over bloggen zelf
Weet jij hoe je andere mensen wat kunt leren over bloggen? Schrijven maar! Er zijn altijd mensen bij die meer weten dan jij, maar óók heel veel mensen die minder weten. Sharing is caring!

Voorbeelden van succesvolle artikelen:
- Contact onderhouden met PR-bureaus
- Geld verdienen met bloggen

7. Dupes van dure producten/geuren
Een goedkopere dupe vinden van een duur product, dat is leuk én interessant. Heb jij er een neusje voor om duur in goedkoop te herkennen, bijvoorbeeld met geuren? Deel het vooral!

Voorbeelden van succesvolle artikelen:
- Dupe Chanel Coco Mademoiselle
- Rituals Voyage en Inde

Ik hoop dat dit je een beeld geeft in welke artikelen een grote boost hebben gegeven aan mijn eigen blog. Natuurlijk verschilt het per persoon en per doelgroep, maar dit doet het bij mij heel goed. Zonder deze artikelen was Irispraat.nl niet zo succesvol.

Heb ik je een beetje inspiratie gegeven? Welke artikelen hielpen jou verder?

6 opmerkingen

 1. Goede tips! Ik merk juist dat dure producten bij mij niet zo heel erg aanspreken (poeder van +30 euro etc). Budget wel heel erg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dupes doen het altijd goed! Ik schrijf eigenlijk zelden over Essence en Catrice en wanneer ik dat wel deed, deden die artikelen het vrij gemiddeld bij mij :O

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Per blog verschilt het natuurlijk! Hangt ook een beetje af van hoe hoog of hoe laag jouw artikelen daarover in Google te vinden zijn. Maar wel bijzonder, dit zijn echt mijn topscoorders :D

   Verwijderen
 3. Bij mij doen persoonlijke artikelen het altijd wel goed, en artikelen die blog gerelateerd zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk artikel, ik probeer het af te wisselen wat duurdere producten en dan weer budget zo heb ik hopelijk voor elk wat wils :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben nooit snel genoeg om nieuwe producten van Catrice of Essence te scoren. Ben meestal er te laat mee. Ik probeer nu vooral artikelen te maken waar ik super veel plezier/energie uit haal. Ook heel belangrijk voor je blog :)

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!