Mee naar de kapper #1: highlights laten fixen


Hiiii allemaal! Als je mij volgt via Instagram wist je al dat ik vorige week naar de kapper ben gegaan (FYI: een andere kapper dan Van der Wal). Helaas kwam ik toen niet heel gelukkig terug- mijn highlights waren te laag ingezet en het zag er over all heel erg streperig uit. Ik weet het- er bestaan belangrijkere dingen dan je haar, maar ik loop toch liever niet rond als een mislukte zebra. Ik ging naar Van der Wal in Zaltbommel! Benieuwd naar hoe ze mijn haar hebben gefixt? Lees verder!

*Voor dat de vraag gaat komen, nee, dit is geen gesponsorde post, ik heb gewoon betaald ;-)
Van der Wal heeft een beneden én bovenverdieping. Als ik het goed heb begrepen wordt er op de bovenverdieping geverfd/gewassen en beneden wordt er onder andere geknipt. Ik was nog nooit boven geweest, het ziet er super mooi uit, wauw! Op het moment is het extra feestelijk natuurlijk.

Van der Wal heeft een team dat bestaat uit masterstylisten, topstylisten en stylisten. Mijn haar werd geverfd door Kim (masterstyliste) en gewassen en geföhnd door Joanita (styliste).


In eerste instantie was het plan om babylights te zetten zodat mijn highlights minder op zouden vallen. Ik had me bedacht omdat ik de kleur niet nóg lichter wilde hebben. Geen probleem gelukkig! Het werd uiteindelijk een spoeling, de kleur is 9.13 zeer licht as beige. Deze kleur blijkt achteraf heel dicht bij mijn natuurlijke haarkleur te liggen, alleen is mijn eigen haar wat geler.


In de verf! De timer stond op twintig minuten. In die tijd heb ik even wat gelezen en filmpjes gekeken.


Chocolademelk! Vet lekker! Zo kom je je tijd wel door ;-)Daarna was het tijd voor het uitwassen. Je kunt zelf aangeven welke shampoo, conditioner en verzorging je wil. Dit vind ik echt top aangezien je bij de meeste kappers helemaal geen keuze hebt.

Ooooh, ik heb serieus zo vet genoten van het haren wassen en verzorgen, hahaha! Het was zo chill dat ik wel in slaap kon vallen. Daarna werd mijn haar geföhnd en kreeg ik nog een handmassage van de schoonheidsspecialiste (onderdeel van het team). Wederom: zo relaxt! Ik voelde me bijna een celebrity.

Nu ben je uiteraard benieuwd naar het eindresultaat, zie hier:


Ik ben er zoooo blij mee! Je ziet nog wel dat er highlights in zaten, maar het is een veel natuurlijkere kleur geworden. De highlights vallen veel minder op.SELFIE TIME! Hierboven de voor-foto. Zoals je bij mijn aanzet ziet was het echt lelijk als ik mijn haar naar achteren deed.


En dit is na! Nog een voordeel: mijn wenkbrauwen kleuren naar mijn mening wat beter bij mijn haar.

Voor de meeste mensen uit de regio ziet Van der Wal er van buiten misschien uit als een 'onbereikbare' salon. Eerlijk is eerlijk: ik zag een beetje op tegen de prijs. Verrassend genoeg vond ik het goedkoop. Mijn spoeling kostte (ongeveer) 29 euro en de conditioner na het wassen 6,95. Dat is serieus twintig euro minder dan dat ik moest betalen toen het mislukte bij de andere kapper.

Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe blij ik ben dat m'n haar er weer mooi uit ziet! De volgende keer ga ik zeker terug- ik ben al aan het nadenken over wat ik dan met de kleur ga doen. Misschien nog donkerder?

Wat vind jij van mijn nieuwe haarkleur?

13 opmerkingen

 1. Oh wauw het is super mooi! En de salon zelf ziet er ook mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er prachtig uit en zeker niet duur! Ik wil ook iets anders met mijn haar en wij rijden nog wel eens langs Zaltbommel. Goede tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu snap ik wat je bedoelde met dat je het niet mooi vond! Die aanzet was inderdaad niet echt goed gedaan. Ik vind je haar nu wel heel tof, mooi hersteld. Ik heb ongeveer dezelfde kleur en ik wil nu ook een stapje donkerder, denk dat jij dat ook wel goed kunt hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dit resultaat heel mooi, ik hou wel van dat assige. En die highlights op de voor foto zien eruit alsof ze maanden geleden zijn gezet, zo ver al naar beneden. Gelukkig is het uiteindelijk goed gekomen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt mooi staat wat warmer deze kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je haar is echt heel mooi geworden! En inderdaad niet duur. Ik snap trouwens ook wel dat je je bijna een celebrity voelde. Je werd zoveel verwend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, wat een mooi eindresultaat! Staat je super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow, wat een mooie look!! Ik moet ook weer nodig naar de kapper.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie kleur! Het is inderdaad een enorme verbetering. Malou x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wauw je haar is echt prachtig as love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik snap nu je probleem met die vorige. Stom dat me dat niet was opgevallen! Ik heb dat ook een keer gehad dat ze te laag waren gezet, je voelt je net een zebra haha. Dit ziet er super mooi uit! ik ga a.s. donderdag voor een makeover ben benieuwd haha

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!