[DRAMA] Sale bij Lush: ervaring en shoplog!


Sale bij Lush: het klinkt zo leuk, maar eigenlijk is het een vreselijk drama. Het is voor mij bijna een traditie geworden om op 27 december naar Lush Den Bosch te gaan. De dag na Kerst is namelijk de dag dat de sale begint! Omdat Lush verder nooit een sale houdt, levert dat nogal wat bekijks op. Benieuwd hoe dat verliep? Lees verder!De deuren van Lush gingen om tien uur open. Ik liep rond half tien naar de winkel en had wel iets van mensen verwacht, maar er stond al een aardige groep van rond de 40 mensen... Een f-cking half uur voor opening! Na een halfuurtje wachten mocht ik het walhalla betreden. Thank the lord dat mijn favoriet Shoot For The Stars net werd bijgevuld. De winkel in Den Bosch is heel klein, dus de rij liep door de winkel heen. Het voordeel: ik heb alles van binnen en buiten kunnen bekijken, dus geen product is me nu nog vreemd ;-) Ik kan zo bij Lush gaan werken.

Rond kwart voor 12, twee uur later dus, stond ik buiten. Wat wás ik opgelucht. Ik droeg een zware handtas én een basket met een berg bruisballen, dus oma kreeg last van d'r schouder. Toen ik wegging stond er een rij van misschien wel 150 mensen.

Het hilarische is dat de sale heel veel bekijks oplevert van (oudere) mensen die geen idee hebben wat je bij Lush kunt kopen. Er was nog een oudere man die me aansprak met de vraag of er gratis dingen werden weggeven. Hahaha. Vrouwen en uitverkoop.

Over naar mijn shoplog!Breath of Fresh Air- 6,95 - 3,48
Tooth Fairy- 7,95 - 3,98
Sleepy bodylotion- 10,95 - 5,48

Breath of Fresh Air is de favoriete toner van mij en mijn zus. Ik vond twee flesjes met korting, dus die gingen zeker mee! Een product dat ik graag wilde reviewen is Tooth Fairy. Aardbei! Klinkt heerlijk. Een minder leuke vondst vond ik de Sleepy bodylotion- deze heb ik namelijk pas twee weken terug voor de volle prijs gekocht. Maargoed, je kunt niet alles hebben ;-)Santasaurus- 9,95- 4,98
Shoot For The Stars- 5,95- 2,98
So White- 5,25 - 2,63
Dragon's Egg- 5,25 - 2,63
Niet op de foto: Luxury Lush Pud (nu 2,98), Autumn Leaf (nu 2,63) & The Magic of Christmas (nu 4,98). Dit zijn cadeautjes die ik daarom niet op de foto heb staan, maar dan weet je dat deze producten ook in de sale waren ;-)

Ik ging echt helemaal los bij de badproducten. Ik vind deze namelijk waanzinnig lekker. Niet alles staat op de foto omdat er cadeautjes bij zitten en ik heb veel van deze producten een paar keer gekocht. Mijn absolute aanrader en favoriet is Shoot For The Stars <3

In totaal was ik 49 euro kwijt voor 15 producten.


Ik weet dat de vragen gaan komen, dus hierbij de antwoorden en wat toelichting:

Lush houdt één keer per jaar een sale. Ze kondigen dit niet aan omdat het om verse producten gaat. De voorraad is pas op het laatste moment duidelijk. De producten die vóór 1 oktober 2016 zijn gemaakt, gingen samen met de kerstcollectie de sale in. Het kunnen dus ook producten uit het vaste assortiment zijn, maar die voorraad is erg beperkt. De sale is ook online, maar die verloopt meestal zo slecht dat alles al op is voordat je überhaupt op de site bent gekomen. De in-store en online sale duurt zolang de voorraad strekt, maar ik denk dat na één dag het grootste deel wel weg is. Sowieso gaan de echte bestsellers (denk aan Snow Fairy) heel snel op.

Nu denk je: de madness is over. Het is nog niet voorbij, want ik heb ook nog een bestelling bij Lush Duitsland gedaan. Zie hieronder waar ik nog op wacht:Ik hoor je denken: doe normaal mens. Ik begrijp je, dit was ook niet helemaal m'n bedoeling. Deze bestelling ging volledig mis: ik wilde bijvoorbeeld maar één Northern Lights, maar de winkelmand leefde z'n eigen leven en ik kon niks meer aan- of wegklikken. Ik ga hier sowieso veel cadeautjes van maken!

Is de sale van Lush iets voor jou, of sla je hem over?

9 opmerkingen

 1. Ik heb zeker ook mijn slag geslagen bij de Lush sale! Wanneer mijn bestelling binnen is plaats ik ook een shoplog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat scheelt een hoop geld, zo een sale! Ik was er laatst in Utrecht maar het was zo druk daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh heerlijk dat je zo veel hebt kunnen scoren! Normaal gesproken loop ik ook wel even langs de Lush winkel als ik er in de buurt ben, maar daar had ik nu helaas geen tijd voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb het hele 'gekkenhuis' meegekregen via Twitter, man man man, haha! Wat een chaos als ik dat moet geloven! Je hebt wel hele leuke items voor een mooi prijsje gescoord. Kun je er weer even tegenaan tot volgend jaar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wooo wat veel haha. Ik zag inderdaad al plaatjes voorbij komen dat je wegens overbelasting pas een uur later op de site kon komen. Mij niet gezien met zulke drukte :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 150 mensen in de rij toen je wegging? haha wat veel! Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet zo'n fan ben van Lush (op een paar producten na) Ik denk dat veel mensen mij niet snappen haha omdat Lush zo populair is ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Drama sale, ik kan me het enigszins voorstellen als ik het zo lees.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een chaos zeg haha! Maar het scheelt wel echt een heleboel geld!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow wat heb je veel gehaald! En zoveel korting op die producten. Het was dus wel echt waard om daar naartoe te gaan. En nee, zo'n dag is niks voor mij. Veel te druk, haha.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!