2016: Mijn grootste haar- en make-up favorieten

Er verschenen natuurlijk heel veel reviews op Irispraat.nl in 2016. Om eerlijk te zijn is de kans groot dat ik een groot deel van die producten al lang weer vergeten ben óf dat ik ze fijn vond, maar niet opnieuw heb gekocht. Vandaag even geen aandacht voor de vergeten categorie, maar juist voor de blijvers. Zie hier de overlevers- producten waar ik in 2016 écht heel dol op was!

PS. Dit artikel verschijnt online op Eerste Kerstdag. Vanzelfsprekend wens ik jullie onwijs veel liefde, cadeautjes, eten en wijntjes toe deze dagen! Liefs!


Soap&Glory producten

In de loop van 2016 kwam het goede nieuws dat de vriend van een vriendinnetje van mij van Portugal naar Londen verhuisde. Dat betekende dat ik eindelijk weer wat Soap&Glory producten kon 'bestellen' ;-) Het minder leuke nieuws is dat Anne ook naar Londen gaat verhuizen, máár dan heb ik weer een excuus om Soap&Glory te kunnen kopen. Haha.Moroccanoil Treatment Light*- 44,90 euro
Hello Hair treatment- 15 AUD, ongeveer 17 euro (let in de oude review niet op mijn wenkbrauwen, al doe je het nu toch)
OGX Argan oil- 10,99 euro

Deze haarproducten zorgden voor glanzende en verzorgde lokken in 2016. Als mega-hydraterend masker gebruikte ik graag de Hello Hair treatment en als verzorging na het wassen natúúrlijk de Moroccanoil Treatment. Een goedkope dupe van de laatstgenoemde is de OGX argan oil. Ik weet zeker dat 2017 er qua haarverzorging vrijwel hetzelfde uit zal blijven zien.Rituals Voyage en Inde- 50ml 39,50 euro
Viktor&Rolf BonBon- 50ml 92,50 euro
Yves Saint Laurent Black Opium- 50ml 94,50 (Ici Paris XL)

Qua geuren sprongen er drie uit boven de rest, namelijk Bonbon van Viktor&Rolf, Black Opium van Yves Saint Laurent en Voyage en Inde van Rituals. Als het goed is staat er inmiddels een review van de laatstgenoemde online. Alledrie zijn het sterke en uitgesproken geuren waar ik van houd. Alleen BonBon is wat zoeter.

Ik zocht trouwens de huidige prijzen op en O-M-G, wat zijn deze parfums eigenlijk belachelijk duur. Op Rituals na dan.


Zoya nagellak*- 10,99 euro

Op het gebied van nagellak werd ik verrast door Zoya*. Ik blijf een essie aanhanger, maar hey, ik probeer m'n wereld te verbreden ;-) Deze nagellak blijft onwijs goed zitten, met de rode kleur kan ik met gemak zes dagen vooruit.


Catrice Liquid Liner waterproof- 3,89 euro
La Roche-Posay Multi-Dimensions mascara*- 21,65 euro
Collection Lasting Perfection- 4 pond

Op het gebied van make-up werd ik voornamelijk verrast door de La Roche-Posay mascara* en de Collection Lasting Perfection concealer. Een ander product dat niet mocht ontbreken is de Catrice Liquid Liner, daar heb ik er inmiddels al wel dertig van opgemaakt (not even joking).

Ik sta over het algemeen altijd open om een nieuw product te proberen. Ik ben de perfecte poeder, blush of foundation bijvoorbeeld nog niet tegengekomen. Dat wil wel iets zeggen: ik vond deze producten echt heel goed.


Qua kwasten ben ik wederom een beetje een saai mens. Ik probeer regelmatig iets nieuws, maar vind geen één gezichtskwast beter dan mijn Zoeva 104 buffer. Toch heb ik wel een fijne kwast voor concealer ontdekt, namelijk de Ps Pro (Primark) tandenborstel kwast. Zeker een blijver.

Dit waren ze, de titanen, de overlevers, de ultieme favorieten die door mijn strenge keuring zijn gekomen. Zoals ik al zei ben ik best saai én kieskeurig. Producten blazen mij niet zomaar omver en als dat wel zo is, dan blijven ze ook jaren in mijn collectie. Moroccanoil gebruik ik nu bijna drie jaar, net als mijn Zoeva kwast.

Als jij één favoriet van 2016 moest noemen, waar koos je dan voor?

*Producten met een sterretje heb ik van een bedrijf gekregen. 

4 opmerkingen

 1. Mooie producten zeg! Black opium is heerlijk hihi! Fijne dagen x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie producten zijn het, vooral de parfumflesjes zijn al heel mooi om te zien :) Ik heb geen ervaring met bovenstaande producten, maar ben naar sommige wel benieuwd geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soap & Glory vind ik zelf ook echt geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt echt geweldige parfums in huis! En die prijzen zijn inderdaad shocking hoog... dan is Rituals heel betaalbaar!
  Ik ben dit jaar enorm blij dat ik essie nagellak heb ontdekt, ik vind hem heel mooi en goed. Zoya trouwens ook!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!