Nivea hairmilk shampoo en conditioner review


De nieuwe Hairmilk producten van Nivea staan in de schappen! Geef mij de steekwoorden 'Nivea geur', 'haarverzorging' en 'nieuw' en je hebt een geïnteresseerde Iris te pakken. Ik nam de producten mee en ik laat je vandaag zien wat ik er van vind.

Nivea Hairmilk shampoo- 3,79 euro
Nivea Hairmilk conditioner- 3,79 euro via Kruidvat/EtosDe Hairmilk producten hebben de signature scent van Nivea- ik denk dat iedereen in Nederland (wat zeg ik, ter wereld?) deze geur wel herkent. Ik vind het persoonlijk erg lekker en het was één van de redenen waarom ik de producten wilde kopen en proberen.

De verpakking is basic Nivea: de herkenbare blauwe kleur met het ronde logo.


Ingrediënten shampoo. Een paar van de hoofdbestanddelen uitgelicht:

- Cocamidopropyl Betaine: chemisch middel, zorgt voor schuim. Hier zijn aardig wat mensen allergisch voor. Ik persoonlijk niet, maar toch iets om op te letten.
- Lanolin Alcohol (Eucerit): vettige vorm van alcohol, verzachtend en vochtinbrengend
- Macadamia Integrifolia Seed Oil: botanisch ingrediënt, afkomstig van de macadamia boom.
- Hydrolyzed Milk Protein: hoge kwaliteit proteïnen, bevat amino zuren. Is geschikt voor droog haar.

Opvallend dat parfum helemaal onderaan staat! Ik vind de geur wel, op een prettige manier, aanwezig. De shampoo schuimt en reinigt goed zonder uit te drogen.


Ingrediënten conditioner. Een aantal hoofdbestanddelen uitgelicht:

- Stearyl alcohol & cetyl alcohol: niet-irriterende vormen van alcohol
- Dimethicone: dit wil ik niet op mijn gezicht, maar wel in mijn conditioner: siliconen!
- Panthenol: alcoholvorm van vitamine B5. Kan het haar tijdelijk 'vullen' voor een glanzend en zacht resultaat.
- Lanolin Alcohol (Eucerit): daar is 'ie weer! Dit is samen met de melk proteïnen het 'handelsmerk' van deze lijn.

Onderaan staat benzyl alcohol, dat is de ontvettende vorm van alcohol. Aangezien de positie in de lijst denk ik dat de hoeveelheid te verwaarlozen is, maar de precieze hoeveelheid is natuurlijk het geheim van Nivea ;-) Ook parfum staat hier onderaan.

Deze conditioner heeft een zeer volle, haast dikkige structuur en lijkt in die zin meer op een masker. Ik ben daar erg dol op! De geur is wat romiger dan die van de shampoo. Na twee keer spoelen met de conditioner is m'n haar super zacht, precies wat ik van een conditioner verwacht.

Ik gebruik nog wel een olie in mijn haarpunten, maar dat doe ik altijd.


De shampoo vind ik persoonlijk prima, maar niet zo bijzonder dat iedereen hem móét kopen. Ik ben persoonlijk wel liefhebber van volume bij mijn aanzet en verzorging voor mijn punten. Ik heb redelijk plat haar, dat volume mis ik toch een beetje. Voor krullend en erg droog haar is de shampoo denk ik een echte musthave. De conditioner is een product dat ik zeker wel aan zou raden: deze is erg fijn, zorgt voor zacht haar én is betaalbaar. De bekende geur vind ik ook prettig. Kortom, weinig op aan te merken!

Was jij al bekend met deze producten?

4 opmerkingen

 1. Nog niet bekend hiermee, klinkt goed in ieder geval. Vooral vanwege de geur ;) Ik denk dat ik volgende x in Duitsland eens ga kijken, scheelt toch vaak wat geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zag de commercial op tv en was benieuwd wat het zou zijn, ik dacht echt aan een niet schuimende milk. Bedankt voor je review, nu weet ik meer erover!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kende deze producten niet, maar ik vind de geur van Nivea altijd zo lekker! ik kan er soms niet genoeg van krijgen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kende het nog niet! Het klinkt goed.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!