MAC Nutcracker Sweet copper face compact


MAC komt met zó veel limited editions uit dat ze soms vergeten worden. De kerstcollectie van 2016, Nutcracker Sweet, is echter een collectie om nooit meer te vergeten. De Nutcracker Sweet Copper Face compact is hun pronkstuk. Whisper of Gilt, een highlighter die op eBay voor honderden dollars werd aangeboden, is terug. Ik wist hem te bemachtigen en laat je vandaag zien wat ik er van vind!

Nutcracker Sweet Copper Face compact- 39 euro via MACcosmetics.nl

In de copper face compact zitten twee kleuren, namelijk de famous Whisper of Gilt en een extra dimension blush in de kleur Pleasure Model. Heel eerlijk? Toen ik hem online zag dacht ik 'leuk van die blush, maar daar gaat het me niet om'. Ik dacht dat hij veel te donker voor mij zou zijn. Het ging me toch voornamelijk om Whisper of Gilt: ik wilde gewoon weten of de hype het waard was.

De verpakking is ontzettend leuk! Ik las dat sommige mensen het design lelijk vonden, hoe dan?!De binnenkant. HAAAAALLEEEEEELUJAAAAH. Valt het te merken dat ik erg vatbaar ben voor mooie verpakkingen? De blush en highlighter hebben allebei een prachtig patroon. Het is vreselijk zonde om hier met je kwast in te gaan eigenlijk. De prijs is oké vind ik: voor MAC is dit een mooie deal.

Whisper of Gilt wordt beschreven als een zachte, witgouden highlighter.
Pleasure Model wordt beschreven als een zachte terracotta met satijnen finish.


Ik had dus gedacht de blush niet zo fantastisch te vinden, maar niets is minder waar. De blush heeft namelijk een hele mooie warme finish die, als je hem niet te hardhandig aanbrengt, prima past bij een bleke huid. Ik zou deze niet als bronzer gebruiken, daar is 'ie te rood en glanzend voor. De textuur is fijn en niet vlekkerig.

Whisper of Gilt is GOUD! Mooi hoor. Wat me wel opviel is dat hij met een kwast minder fijn aanbracht dan gewoon ouderwets met de vingers. Er kwam niet zo heel veel op mijn kwast, terwijl het pigment met de vingers onwijs goed is. Hij is wat vaster en stroever dan bijvoorbeeld Becca highlighters.


Hallo, tel mijn poriën en win een lolly. Mijn camera kan minder mooie dingen soms iets te goed vastleggen.

Maar even zonder grappen: je kunt de shine hier wel goed zien. Het is behoorlijk goud.


They see me shining, they hatingggg.

Zoals je kunt zien ben ik hartstikke bleek, maar de kleuren misstaan me gelukkig niet. Ik breng de blush aan met de Real Techniques Blush brush om te voorkomen dat ik een aardbeitje word. De blush heeft me verrast: deze finish vind ik echt heel mooi.

Afbeelding: HelenaCesar.com

Ik weet dat jullie als lezer mijn zeurderige en kritische noot kunnen waarderen, dus hierbij een heel kleine kanttekening. Dit product komt naar mening nóg mooier tot z'n recht bij iemand met een medium-donkere huidkleur. Zie hierboven bijvoorbeeld, prachtig! Net als bij Champagne Pop van Becca zou ik zeggen: sla deze over als je écht heel bleek bent. Dat wil zeggen lichter dan ik (NW15 MAC). Het misstaat niet, maar een wat koelere kleur staat je dan naar alle waarschijnlijkheid een stuk mooier. Alsnog ben ik erg blij met de compact. Het is het nieuwe pronkstuk uit mijn collectie ;-)

Wat vinden jullie van deze parel?

12 opmerkingen

 1. Huh inderdaad, hoe kun je dat design nou lelijk vinden? Wat een prachtige palette zeg! En die highlighter staat je erg goed, al staat het idd net iets beter bij mensen met een donkere huid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wauw wat staat die je mooi! Ik snap inderdaad wat je bedoel bij een donkerdere huid staat die misschien nog wel iets beter! Mooi dat je dat ook gewoon zegt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauwie, ik ben zo blij dat ik hem ook heb besteld! Aah, can't wait als ik hem ook heb opgehaald bij de Plus, haha! Ik ben superbenieuwd!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi!!! De verpakking is ook echt zo schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige glans zeg! En ik vind de verpakking ook echt geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het echt een hele mooie combi en prachtig product.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De verpakking is super tof. Toch werd ik pas echt enthousiast bij het zien van de swatches <3 wauwie. Je kunt ze goed hebben hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oeh wauw! Zoals je al zei , het is echt een pareltje! Je hebt er trouwens echt een mooie look mee gemaakt x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw hij is pretty!! Ik ben het wel met je eens dat ik hem op een donkere huid misschien net iets mooier vind. Maar ook bij jou vind ik hem erg mooi staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo. verschikkelijk. MOOI. Wauw, die verpakking alleen al!! You glow girl! <3 Staat je echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!