Random feiten over mij x25: rijden in het donker en social media haat?

Hiiiiii allemaal! Vandaag wil ik je iets beter leren kennen! Of in ieder geval, jij kunt mij iets beter leren kennen. Ik vind het altijd heel leuk om snel iets over iemand te weten te komen- vaak zijn de super random details het meest effectief om iemand goed te leren kennen. Leeeet's go!1. Ik HAAT dierenleed. Toen ik hoorde dat iemand een rotje in een dier had gestopt met oud en nieuw, werd ik echt witheet van woede. Ik zou niet voor mezelf instaan als ik iets voor mijn neus zie gebeuren.

2. Ik heb een kat (Pip) en wil heel graag een mopshond én een eigen kat later. Pip is namelijk niet van mij alleen, want als ik uit huis ga blijft hij hier wonen.

Dit is Pip :-)

3. Autorijden in het donker is iets waar ik een hekel aan heb. Als iemand super dicht op me rijdt én de lampen zijn fel, word ik helemaal gek.

4. Ik heb geen geduld voor films en heb er dus maar weinig gezien.

5. Noem me overdreven neuroot, maar zonder sokken aan slaap ik slechter.

6. Ik werk mijn blogposts soms helemaal uit in mijn gedachten. Ik bedenk overdag wat ik wil typen en 'kots' dat er 's avonds binnen een uurtje uit.

7. Van mezelf heb ik geen wenkbrauwen. Ze zijn zo wit dat het lijkt alsof er niets zit. Praise the lord voor wenkbrauwverf.

8. Ik kan totaal niet tegen scheren met een scheermes. Als ik toch een keer snel wil zijn, heb ik meteen spijt. Ik krijg vreselijke jeuk, rode bultjes en uitslag.

9. Bijna elke dag ben ik te lui om eyeliner op te doen.


10. Er zijn periodes waarin ik helemaal geobsedeerd ben door een bepaald soort eten of drinken. Op dit moment is dat soja-vanille yoghurt.

11. Ik ben sinds 2012 journalist.

12. Voor mijn eerste sollicitatiegesprek bij de Rabobank kwam ik een kwartier te laat omdat ik het verkeerde adres had. Ze waren al boos op me voordat ik kwam, maar ik ben het toch geworden, hahaha! Lucky me.

12. Ik ben een heel eerlijk mens, tot ergernis van sommige vrienden en vriendinnen. Ik zeg het meteen wanneer iets of iemand me niet aanstaat.

13. Ik heb 6,5 jaar bij Kruidvat gewerkt. Daardoor ben ik een blog begonnen, ik merkte dat vrouwen eigenlijk maar weinig kennis van het aanbod hadden.

14. Als ik een nieuw beroep kon kiezen, werd ik huidtherapeut. Ik heb een passie voor mensen mooier maken.

15. Ik ben heel erg gul.

16. Ik reageer extreem heftig op koffie. Ik word er druk van en krijg soms zelfs lichte hartkloppingen. Ik vind koffie wel heel lekker, maar neem het dus niet te vaak.17. Ik verlaat het huis niet zonder parfum, een notitieboek en 600 pennen in mijn tas.

18. De meeste mensen gaan naar de kroeg of naar het terras in het weekend, ik doe dit eigenlijk altijd door de week. Het voordeel van freelancer zijn ;-)

19. Wel baalde ik soms dat ik op zaterdagavond niks deed. Nu heb ik daar echt lak aan en kan ik er van genieten zonder me druk te maken om wat andere mensen doen.

20. Stiekem haat ik social media (mocht je me toch willen volgen, @irispraatnl) en die ik-volg-jou-zodat-jij-mij-gaat-volgen cultuur. Laatst volgde een blogger mij gewoon drie keer opnieuw in de hoop dat ik terug ging volgen. Say what?! Ik noem geen namen, maar er zijn aardig wat Nederlandse bloggers die zich daar aan schuldig maken.

21. Ik ga elke dag in bad. Douchen vind ik minder ontspannend.22. Mijn favoriete eten is Grieks eten. Als het tegenvalt in een restaurant, is m'n avond verpest.

23. Zowat al mijn geld gaat dus naar het terras en naar uit eten. Mijn favoriete bezigheid met vrienden.

24. Bijna al mijn kleding komt van Asos.com. Ik vind real-life kleding kopen vaak niet leuk en veel te lang duren.

25. Ik heb op m'n hoogtepunt meer dan twintig paar Nikes gehad.

Dit waren ze! Ik zou het ook super leuk vinden om dit bij jullie terug te lezen. Laat het zeker even weten als jij ook random feitjes over jezelf plaatst! Fijne zondag xx

15 opmerkingen

 1. Wat leuk om je wat beter te leren kennen, we hebben best wat gemeen haha. Zo rijd ik ook niet graag in het donker, ben ik ook vaak te lui om eyeliner op te doen en werkte ik ook bij de Rabobank :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om je zo wat beter te leren kennen :) Ik zou willen dat ik elke dag in bad kon hihi, jaloers over here!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk artikel :D ik heb dat ook met blogposts, in m'n hoofd zijn ze al geschreven. Ik heb sowieso een hekel aan donker, dus erin rijden lijkt me nog erger :O

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat van koffie heb ik ook verschrikkelijk druk word ik ervan! Films zijn voor mij ook een drama val of in slaap of vind het zo saai dat ik liever wat anders doe omdat het te lang duurt! Leuk om je zo beter te leren kennen hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, oh geniaal. Hele leuke feitjes! Leuk dat je elke dag in bad gaat. Als er meer uren in een dag zaten deed ik dat sowieso ook, haha. En oh ja, dierenleed. Ik word dat altijd helemaal misselijk en heel erg boos. ;0

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super leuk om te lezen! Ik herken mij wel in een paar van deze feitjes:)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aww Pip! <3 Leuke feitjes! Grappig dat je geen geduld hebt voor films kijken trouwens. Ik hou zelf ontzettend van films kijken en heb er dan ook bizar veel gezien. ;) O ja, en ik slaap ook beter met sokken aan, dus bij dezen meldt zich een mede-neuroot haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit is geweldig om te lezen! Ik heb precies hetzelfde met films, heb er ook geen geduld voor. En die stomme Instagram volgers inderdaad! Vooral als ze je ontvolgen als je terug volgt, dan kunnen ze het vergeten hoor. X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuk artikel heel grappig ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hahaha, wat een heerlijk artikel is dit! Dat met die scheermesjes herken ik ook zo erg, heel vervelend! Maar elke keer probeer ik het toch weer...waarom? Geen idee, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke feitjes! In #16 herken ik mezelf echt heel erg. Ik lust koffie best wel maar ik reageer er ook véél te heftig op. Ik word vaak erg nerveus en my anxiety goes through the roof haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk artikel en een aantal dingen zijn herkenbaar. Zo heb ik ook een hekel aan dierenleed bijvoorbeeld. Alleen bij punt 2 noem je vervolgens een tegenstelling (geheel onbewust): namelijk dat je een mopshond wil. Ik denk dat je even moet googlen op mopshond en erfelijke aandoeningen om te begrijpen wat ik bedoel.
  Maar misschien wist je dit al.
  Een vriendin van mij heeft een mopshond, heel schattig, maar zó zielig. Ik ben een enorme hondenliefhebber en ik kan het niet aanzien. Vooral in de zomer. Doe ermee wat je wil ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begrijp helemaal wat je bedoelt! Ik zou ook nooooit 'zomaar' een mopshond kopen of overnemen en ben het zeker met je eens! Gezondheid staat voorop :-)

   Verwijderen
 13. Gelukkig :) Je leek me al geen type voor overhaaste en ongeïnformeerde beslissingen. Overnemen zou dan misschien nog de beste keuze zijn aangezien die hondjes er toch al zijn en niet nog speciaal gefokt moeten worden. Daar ben jij een heel goed baasje voor lijkt me :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jeetje, 20 PAAR NIKES ?! WOW! Dat is iets waar ik alleen nog maar van kan dromen haha! En wat grappig dat je vanuit je werk bij Kruidvat een blog bent begonnen! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!