Review: Ziaja Manuka Tree producten


Dat het van oorsprong Poolse merk Ziaja fijne producten heeft, wist ik al. Bij mij in de buurt zit toevallig een Poolse supermarkt waar ze af en toe producten van Ziaja verkopen. In samenwerking met het merk mag ik je vandaag nog drie producten laten zien. Ik kan je verklappen: wat een toppers zijn dit.De Manuka tree lijn van Ziaja is bedoeld voor een gemengde tot vette huid. Voor mijn t-zone is dat wel prettig. Ik had de laatste tijd ineens een onrustige huid (ik had ook wel stress en paniek af en toe), dus het was een mooi moment om te beginnen met testen.

De lijn bestaat uit vijf producten, er hoort ook nog een tonic en een reinigingsgel bij. De prijzen zijn heel goed, zeker voor de kwaliteit.


De dagcrème heeft een SPF van 10. Dat is niet veel, zeker niet voor in de zomer, maar voor een budgetproduct vind ik het toch goed dat het er in zit. Ik ondervind meestal last van zonnefilters in de zin van dat ik erg ga glimmen, maar met deze crème wordt het in ieder geval niet erger.


Ingrediënten nachtcrème. Een paar interessante ingrediënten eruit gepikt:

Isohexadecane: textuurverbeteraar voor een vette huid, poederfinish
Cyclopentasiloxane: silicoon
Cetyl alcohol: een vette vorm van alcohol
Zinc gluconate: heeft effect voor een huid met acné, houdt bacteriën tegen

De nachtcrème heeft een serum-achtige structuur, trekt erg snel in en ruikt prettig.


De ingrediënten van de peeling. Interessante ingrediënten:

Hydrated silica: 'schuurmiddel', zit ook vaak in tandpasta
Glycerin: glycerine, verzachtend
Cellulose Gum: natuurlijk goedje dat uit de wand van planten komt. Verbetert de huidstructuur.

De peeling heeft een beetje een zandkorrel-achtige structuur zonder dat het grof aanvoelt. Het effect is héél erg fijn, wat een zachte huid krijg ik hiervan! Sinds ik hem heb, gebruik ik hem dagelijks. Dat zegt echt iets, want ik ben aardig kritisch.


Ingrediënten dagcrème. Een paar interessante ingrediënten:

Alkyl Benzoate: geeft een zijdeachtige finish, helpt de actieve ingrediënten (zonnnbrand) in een product
Butyl Methoxydibenzoylmethane: UVA filter
Ethylhexyl Methoxycinnamate: zonnebrandfilter
Cyclopentasiloxane en dimethicone: siliconen

Normaal gesproken heb ik last van siliconen, maar ik denk dat de hoeveelheid hierin dan toch te verwaarlozen is. Helaas kan deze dagcrème mijn shine niet in bedwang houden, maar het wordt ook niet erger. Dat is toch wel een plus: vaak word ik een heuse discobal van producten met én siliconen en zonnebrandfilters.


Hierboven zie je de structuur van de producten. Van boven naar beneden: peeling, nachtcrème, dagcrème. De nachtcrème is dus wat dunner dan de dagcrème.

Ik kan niet anders concluderen dan dat ik deze producten alledrie zo fijn vind dat ik ze allemaal opnieuw zou kopen én de rest van de Manuka lijn ook. Dat wil echt iets zeggen. De producten ruiken lekker, zijn super betaalbaar en mijn huid zag er na een dag of tien weer rustig en egaal uit. Ik ben hier echt verliefd op geworden en mijn zus (helaas) ook, want die steelt de producten steeds. Mijn Vichy Slow Age ben ik ook al kwijt, meer bloggers waar dit herkenbaar voor is? Haha.

Kende jij Ziaja al? Wat vind je van de producten?

*Ik heb deze producten ontvangen ter review. Ik hecht veel waarde aan een eerlijke review, dus dit beïnvloedt mijn mening niet.

9 opmerkingen

 1. Leuk om deze review te lezen! Ik heb een handcrème van Ziaja en ben grote fan. X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook nog ergens die peeling, ben 'm ook kwijt haha! Alleen is ie bij mij gewoon echt 'kwijt'. Geen zus die hem heeft ingepikt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeh die peeling ziet er goed uit! Ik heb alleen niet echt een gemengde/vette huid, dus voor mij zou hij niet heel tof werken denk ik haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad lastig! Bij een droge huid zou ik hem niet aanraden, daar scrubt 'ie wat te heftig voor. Ziaja heeft wel meerdere lijnen en ik vind oprecht bijna alle producten helemaal top :-)

   Verwijderen
 4. Ik vind Ziaja echt een super, super, super fijn merk! Met 11 producten in mijn stash ben ik een blij mens. ;0

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn dat deze producten je huid weer wat rustiger hebben gemaakt. Ik heb een gemengde huid met af en toe onzuiverheden dus ben wel erg benieuwd naar deze producten geworden! Fijne review :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zou heel graag een peeling willen gebruiken en zeker als jij zo enthousiast bent!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is echt een geweldige aanrader! En een leuke prijs :-)

   Verwijderen

Thanks voor je reactie!