Review: Sisley Instant Perfect primer review


Vandaag val ik gewoon met de deur in huis: ik heb een fronsrimpel waar ik een vijandige relatie mee heb. Op dit moment ben ik er nog niet aan toe om Marijke Helwegen twee te worden, maar ik wil wél een mooi glad canvas voor mijn foundation. Tijdens mijn zoektocht naar het perfecte middeltje om die verrekte rimpel op te vullen, kwam de Sisley Instant Perfect op mijn pad. En, ben ik instant perfect? Lees verder!

Sisley Instant Perfect- 52,50 euro via Ici Paris XL


Toen ik aan de Kalverstraat om een goed product voor de rimpel vroeg, kwam de medewerkster meteen met dit spul aanzetten. Ze smeerde het op m'n gezicht en vertelde daarna pas dat het een product van Sisley was. Zucht... ik zag al aankomen dat ze het duurste tubetje uit de volledige winkel had uitgezocht. Ze zei vervolgens dat de prijs reuze meeviel, 'slechts' 52,50 euro. Guuuuurl, ik denk dat deze winkelmedewerkster een rijke man thuis had zitten óf een dikke loonstrook ontvangt, want deze prijs valt niet mee.

Voor die 52,50 euro krijg je 20ml product- naar mijn mening een belachelijke verhouding. Tenzij het écht werkt. Want een beetje extra zelfvertrouwen, daar leg ik wel vijftig euro voor neer. Ik durfde de gok te nemen omdat veel beautybloggers zeer te spreken zijn over Sisley producten.

Het product heeft overigens een vage naam: het heet gewoon 'Instant perfect', verder niets.
De beschrijving van Ici Paris: "Instant Perfect is een gesiliconeerde gelemulsie met een ultrazachte textuur die snel onzuiverheden in de huid verwijdert en de ogen accentueert. De formule combineert specifieke gerichte werkstoffen met een nauwelijks waarneembare corrigerende foundation."

Ik vind het nog steeds vaag 'wat' het product dan precies is, maar goed. Ik noem het primer.


Hierboven zie je wat er in zit (klik om uit te vergroten). Een greep uit de ingrediënten die er in grotere hoeveelheden in zitten:

Cyclopentasiloxane: siliconen
Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer: siliconen
Plumeria Alba Flower Extract: kalmerend plantenextract
Hydrolyzed Soy Protein: hydraterend

Verder zijn dimethiconol, dimethicone, PEG-10 dimethicone en PEG-12 dimethicone ook vormen van, je raadt het al, siliconen. In principe is dit gewoon een siliconenmengsel waar geen rocket science ingrediënten aan toe zijn gevoegd. De textuur is, dankzij de ingrediënten, zacht en glad. Het trekt goed in en kan ook over de foundation worden aangebracht. Dat laatste is wel echt top.

Het belangrijkste is: werkt het? Kijk mee!


Links draag ik helemaal niets, rechts draag ik de Sisley Instant Perfect en mijn L'oréal Infallible matte foundation. Op de foto zie je het 'probleemgebied' (klik om uit te vergroten). Bovenaan zit een litteken en onder het litteken zit de rimpel.


Hashtag bloggerexposed ;-) Mijn hemel, wat een foto. Dit is de rimpel na een paar uur. Een glanzende discobal met een rimpel die vol foundation zit. Je kunt begrijpen dat dit niet is waar ik op hoopte.

Nee, ik vind de Sisley Instant Perfect helemaal geen succes. Ik had voor dat geld véél meer verwacht, ik vind serieus mijn Essence primer nog beter. Ik kan je dit product alleen aanraden als je het voor een touch up gedurende de dag wil gebruiken (over je foundation). Daar vind ik hem echter te duur voor.

Ben jij bekend met dit product? Zo ja, wat vond jij er van?

5 opmerkingen

 1. Oh nee! Wat zonde van je geld :( Lijkt me geen fijn product inderdaad, goed dat je dit op je blog zet. Zo zie je maar weer dat dure producten niet altijd beter zijn dan goedkope producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dit ook geen prijs die meevalt hoor haha. En dat voor een primer met vooral siliconen... Jammer! Wel tof dat je gewoon close up foto's plaatst, hier kan je tenminste goed het effect zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat jammer zeg! Voor die prijs hoop je op iets wat enig sinds een beetje werkt..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ai nee dit is geen goed resultaat jammer

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ontzettend jammer! Maar je hebt het onwijs leuk geschreven, heerlijk eerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!