Review: Christian Faye quattro eyeshadow green


Het merk Christian Faye staat voor mijn gevoel redelijk bekend om hun wenkbrauwproducten. Ik had helaas nog nooit iets van het merk geprobeerd, maar daar kwam verandering in na een bezoekje aan Christian Faye op het event van MOOI een tijd geleden. Ik mocht een product kiezen en ik ging voor de quattro eyeshadow in 'green' omdat ik groene oogschaduw echt geweldig vind! Benieuwd? Lees meer!

Christian Faye quattro eyeshadow green- 16,27 euro via Douglas


Hierboven zie je links op de foto alle quattro eyeshadow variaties. Er zijn ook nude kleuren verkrijgbaar, maar persoonlijk vind ik die niet zo speciaal. Vandaar dat ik voor deze combi ging.


Beschrijving van Douglas: "De Christian Faye Eyeshadow Quattro oogschaduwsets bevatten elk vier oogschaduwpoeders voor de perfecte oogmake-uplook. De vier matching kleuren zijn ideaal om een optimale schaduw en highlighting mogelijk te maken. De zachte, fluweelachtige textuur kan perfect worden aangebracht met de bijgeleverde dubbelzijdige sponsapplicator."

Misschien denk je nu: wauw, die kleuren, past toch echt niet bij elkaar? Dat dacht ik in eerste instantie ook. Heb best even gewacht met het maken van een look omdat ik gewoon nog niet echt wist hoe ik het aan wilde pakken, haha. Maar uiteindelijk bleek het reuze mee te vallen.


Als ik een ideaal palette mocht samenstellen, zouden deze kleuren er allemaal in mogen. De kleuren zijn onwijs mooi en intens. Ze zijn zó gepigmenteerd dat ze wel kunnen gaan korrelen als je teveel gebruikt. Dat zie je bij de donkerrode kleur en de bronskleur. Voorzichtig zijn dus, en niet té veel gebruiken. De highlighter is ook zoooo mooi, wauw! Die gebruik ik af en toe ook voor op mijn gezicht. Why not!

Een kleine opmerking die ik altijd wel zou maken is dat ik een matte kleur hierbij wel mooi vind. Dat maakt het geheel iets milder en beter draagbaar.  Het scheelt dat bijna iedereen wel een matte bronzer of contourkleur in zijn/haar make-up collectie heeft, waardoor je die ook prima in de crease kunt blenden. Dan heb je niet nóg een oogschaduwpalette nodig. De oogschaduw brengt trouwens het meest intens aan met de vingertoppen, hoewel je met kwasten ook een heel eind komt. Fall out is er wel maar niet storend veel.Misschien verwacht je het niet, maar ik heb alle vier de kleuren gebruikt voor deze look. Rood zit op het ooglid, brons in de crease, groen onder het oog en de lichtroze kleur heb ik als highlighter gebruikt. Om het geheel nog wat meer kleur te geven (nu we toch bezig zijn...) heb ik er een felblauwe vloeibare eyelinerstift bijgepakt.

A little goes a long way met dit oogschaduwpalette! Ik heb mezelf weer kritisch geobserveerd en ondanks mijn vettere huidtype en oogleden blijft de oogschaduw prima zitten. Ik ben meer dan tevreden en vond dit een hele leuke introductie, ik kan niet wachten om meer van dit merk te proberen!

Waren jullie al bekend met Christian Faye?

5 opmerkingen

 1. Ja wauw, heel mooi! Die rode kleur kun je ook leuk als lipstick dragen trouwens hihi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kleuren combinatie! Eigenlijk ben ik helemaal niet bekend met het merk :/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik ken Christian Faye! Zie ik nu dat ze ook valse wimpers hebben? Die ga ik een keer bekijken! Wat een waanzinnig mooie kleuren in het palette, en je ooglook, prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een ontzettend leuk doosje, staat je prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige look en zeer goed gepigmenteerde kleuren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!